Парламентарни избори - 15 Јули 2020

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

Кој политички блок ќе успее да состави влада?

• Вкупно гласачи
    84
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.538
Поени од реакции
9.438
Тука народот не успеа да го надмине бившиот систем, народот не сфати дека светот се менува, не сфати дека ако сака промени мора да се избори за нив. Како беше она, добрите времиња создаваат лоши генерации, баш тоа и се случи на Македонија.

Да се надеваме дека овие лоши времиња ќе направат подобри генерации.
@Avenger99 ќе ти се насмее на ова.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Тука народот не успеа да го надмине бившиот систем, народот не сфати дека светот се менува, не сфати дека ако сака промени мора да се избори за нив. Како беше она, добрите времиња создаваат лоши генерации, баш тоа и се случи на Македонија.

Во Јапонија и Германија сигурно главното мото не им е-Учи за да не работиш.

Dino-Juve

Juve Per Sempre
Член од
20 октомври 2005
Мислења
1.147
Поени од реакции
458
Северна е подобро од Скопје
Повеќе алудирав за употребата на Името, употребата на новото име за внтарешна употреба е геноцид за еден народ изатоа никогаш нема да го прифатам барем јас !

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
@Avenger99 ќе ти се насмее на ова.
Нека се смее, негово право. И мене некој мислења ми се смешни ама исто и образложувам со мислење, на овие теми не сум го забележал да пише, можеби ќе каже нешто попаметно, ама се срами изгледа.
Автоматски споено мислење:

Во Јапонија и Германија сигурно главното мото не им е-Учи за да не работиш.
Кај еден народ кога нема колективна свест нема никаква иднина. Ако јас не мислам на мојот брат, комшијата, братучедот, другарот, шурата кога они имаат проблем од било кој тип(проблеми со други малцинства, судска неправда, извршители) и обратно нормално, они да мислат за мене нема никогаш да живееме подобро. Ако на секого од нас единствена цел ни е како да се вработиме државно и да живееме со мотото, кур ме боли мене за х проблем, битно е плата да си земам, ако не ние ама нашите поколенија се осудени на пропаст а во нашиот случај и на исчезнување.

Последно уредено:

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.538
Поени од реакции
9.438
Нека се смее, негово право. И мене некој мислења ми се смешни ама исто и образложувам со мислење, на овие теми не сум го забележал да пише, можеби ќе каже нешто попаметно, ама се срами изгледа.
таков е срамежлија, и нашколо таков беше, со чврги го тепаа на секој одмор и навика му остана, не му замерувај.

D

Deleted member 53418

Гостин
Којзнае како ни се смеат западниве држави, за тоа како му го пушат на антиќ нашиве...

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Член од
14 август 2006
Мислења
45.493
Поени од реакции
84.985
Повеќе алудирав за употребата на Името, употребата на новото име за внтарешна употреба е геноцид за еден народ изатоа никогаш нема да го прифатам барем јас !
Ќе го прифатиш, немај гајле.
Сите вие ќе си легнете на брашното, кај и да е.

1995-та СДСМ своеволно, без никого да праша, го тргна македонскиот национален симбол од знамето and nobody gave any fuck, освен ние 60-тмина што излеговме на протест.

Десетина години подоцна, ете ги најголемите патриоти, синови на Грујо, кои гордо се ладат на вентилатор. Денес вентилаторот е општо прифатен скоро од сите.
Така ќе биде и за ова.

Dino-Juve

Juve Per Sempre
Член од
20 октомври 2005
Мислења
1.147
Поени од реакции
458
Ќе го прифатиш, немај гајле.
Сите вие ќе си легнете на брашното, кај и да е.

1995-та СДСМ своеволно, без никого да праша, го тргна македонскиот национален симбол од знамето and nobody gave any fuck, освен ние 60-тмина што излеговме на протест.

Десетина години подоцна, ете ги најголемите патриоти, синови на Грујо, кои гордо се ладат на вентилатор. Денес вентилаторот е општо прифатен скоро од сите.
Така ќе биде и за ова.
Реалноста е навистина таа дека сега сме Северна, но јас погоре кажував нешто друго али нејсе, неможи никој со сила да ми каже јас како да го викам Името на Државата и да викам од Северна сум!

Член од
6 април 2010
Мислења
1.578
Поени од реакции
10.591
Во најсиромашната, најкорумпираната држава во Европа стана срамота да си сиромашен. Додека е тоа така, никој нема да ви излезе на протест заради социјални неправди, што уште правиме муабет па за повисоки идеали, одбрана на државноста и човековото достоинство.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.480
Поени од реакции
31.022
Ne sakam da ti ja urnam nadezta, ama novite generacii se desentizirani od realniot svet.
Konceptite kako patriotizam, rodoljubie se pomalku bitni od popularnost na socijalni mrezi i licna sueta kaj makedoncite.
Stereotipot iznesen vo 2014-2015 godina kaj makedoncite deka patriotizamot e seljacka i zaostanata osobina uste se reflektira na socijalni mrezi a mozes da primetis i tuka na forumov.
Slika so znameto na kutlesh e predmet na potsmevanje na primer, dodeka kaj shiptarskite tiktokovi, instagrami, slika so golema albanija sobira iljadnici lajkovi.
Prosecen makedonski tinejdzer poprvo bi stavil nekoi stranski socijalni dvizenja kako Black Lives Matter, odkolku slika so makedonski simboli.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.538
Поени од реакции
9.438
Ne sakam da ti ja urnam nadezta, ama novite generacii se desentizirani od realniot svet.
Konceptite kako patriotizam, rodoljubie se pomalku bitni od popularnost na socijalni mrezi i licna sueta kaj makedoncite.
Stereotipot iznesen vo 2014-2015 godina kaj makedoncite deka patriotizamot e seljacka i zaostanata osobina uste se reflektira na socijalni mrezi a mozes da primetis i tuka na forumov.
Slika so znameto na kutlesh e predmet na potsmevanje na primer, dodeka kaj shiptarskite tiktokovi, instagrami, slika so golema albanija sobira iljadnici lajkovi.
Prosecen makedonski tinejdzer poprvo bi stavil nekoi stranski socijalni dvizenja kako Black Lives Matter, odkolku slika so makedonski simboli.
еве @Avenger99 кај што те чита се гази од смеење, само му срам да ти каже.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom