Парламентарни избори - 15 Јули 2020

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

Кој политички блок ќе успее да состави влада?

• Вкупно гласачи
    84
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Dali voopsto treba da citam programa koga znam deka ovaa partija ne gi zastapuva moite interesi?
1. 8 pratenici glasaat promena na ime
2. Liderot na ovaa partija ne prevzema nisto

Fast Forward posle izborite, imeto Makedonija e voopsto izbrishano od statutot na partijata nekogas poznata pod imeto VMRO-DPMNE.
So licemerievo poveke DPMNE potseka na SDS-light, ko cigarine. I oni se otrovni, ama oti pisuva light si vikas, aj ne se tolku stetni, ke im treba podolgo da me otrujat.
Добро, што ти превзема?
Дали некад имаш на протести за било што искочено?

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.369
Поени од реакции
30.781
Добро, што ти превзема?
Дали некад имаш на протести за било што искочено?
Da, sum bila na protesti za koi sto smetam deka bile pravilni.
Ama diskusijata ne e za mene, i za mojata aktivnost nadvor od forumot, so koj pijam kafe i so koj izleguvam i so koj imam muabet, tuku za parlamentarnite izbori i glavnite akteri vo niv.
Ne sum tolku interesna :)

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.342
Поени од реакции
21.700
Бате Сашо, директно од џакузито во Мериот, им честита Курбан Бајрам на Џабир Дерала, Петрит Сарачини и останати куртон-револуционери од муслиманска вероисповест кои се бореа против режимот на бате Сашо, а сега не смеат да писнат против него, туку напротив, го поддржуваат и ги споделуваат неговите постови и интервјуа на нивните портали. Изгледа не бил проблем режимот, туку тоа што не бил од нивна страна.

What a time to be alive. :D

Борат

Сагдиев
Член од
22 јули 2019
Мислења
1.231
Поени од реакции
665
Читаќи ве вака деновиве, се појака ми е мислата дали останаа македончиња и колку се спремни кога ќе дојде време да излезат на улица.
А тоа време брзо ќе дојде.

Член од
17 август 2014
Мислења
3.749
Поени од реакции
6.149
сега не е крива ниту патриотската партија, ниту тие 400 000 нивни гласачи, туку некои фантомски ликови кои живееле во Центар и Kaрпош и кои гласале за СДСМ. Не верувам дека се повеќе од 5000 на број, ако воопшто постојат така како шти ги замислувате.
Kakvi fantomski glasaci, jas bev pishan ko fantomski glasac a imav 17 godini ..:D

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
спорот е околу интерпретацијата. Тие велат дека сме Бугари до 1944. И додека не се признае тоа ќе има блок.
Тоа отсекогаш било така. Бугарите си го тераат своето, ама не е тоа муабетот. Муабетот е дека некој некаде ја продал историјата, а никој не знае да каже каде, како и кој на кого ја продал историјата, и како воопшто се продава историја.

Само повторуваат бесмислици без да размислат за нив.
Автоматски споено мислење:

Kakvi fantomski glasaci, jas bev pishan ko fantomski glasac a imav 17 godini ..:D
Ама признај дека не ја пратеше дискусијата, и всушност појма немаш за што зборував. Само прочита фантомски гласачи и ти текна нешто да напишеш.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Da, sum bila na protesti za koi sto smetam deka bile pravilni.
Ama diskusijata ne e za mene, i za mojata aktivnost nadvor od forumot, so koj pijam kafe i so koj izleguvam i so koj imam muabet, tuku za parlamentarnite izbori i glavnite akteri vo niv.
Ne sum tolku interesna :)
Интересна си....ама нема везе тоа со темава :)
Поентата ми е, ако на некој нешто не му е по ќејф треба да се буни, не вина да се бара во други.
Иначе протести имаше организирано, само што на народот му студеше.

Иначе, ако сакаме вина да бараме, сите срања од купување пратеници до што знам што е заради бомбите. Цел систем е срушен заради нив и уште последици ќе има. Затоа што на никој не ми е газето чисто...секој си има некоја тајна.
Мислите плукни залепи е....и наместо да го прекратиме ова лудило ги оставивме уште еден мандат да ни ја роварат државава.

M

Macedon1um

Гостин
Бате Сашо, директно од џакузито во Мериот, им честита Курбан Бајрам на Џабир Дерала, Петрит Сарачини и останати куртон-револуционери од муслиманска вероисповест кои се бореа против режимот на бате Сашо, а сега не смеат да писнат против него, туку напротив, го поддржуваат и ги споделуваат неговите постови и интервјуа на нивните портали. Изгледа не бил проблем режимот, туку тоа што не бил од нивна страна.

Сашо Мијалков, локомотивата на возот на Зоран Заев кој ја носи Македонија во Европска унија и Нато :eek: со оглед на тоа дека и Мицковски беше десна рака и главен човек од доверба на Грујо мислам дека кавгата помеѓу него и Мијалков е само престава за широките народни маси, додека караванот си врви и е на слобода.

Борат

Сагдиев
Член од
22 јули 2019
Мислења
1.231
Поени од реакции
665
Интересна си....ама нема везе тоа со темава :)
Поентата ми е, ако на некој нешто не му е по ќејф треба да се буни, не вина да се бара во други.
Иначе протести имаше организирано, само што на народот му студеше.

Иначе, ако сакаме вина да бараме, сите срања од купување пратеници до што знам што е заради бомбите. Цел систем е срушен заради нив и уште последици ќе има. Затоа што на никој не ми е газето чисто...секој си има некоја тајна.
Мислите плукни залепи е....и наместо да го прекратиме ова лудило ги оставивме уште еден мандат да ни ја роварат државава.
Пола народ не знае да разликува левица од десница. За тоа треба време. Таман Апасиев да не истренира.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Пола народ не знае да разликува левица од десница. За тоа треба време. Таман Апасиев да не истренира.
Апасиев е илузија во илузијата...инсепшн си го гледал?

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711

Мислам дека честита на оној, како се викаше, каменот од блиску што му падна. :)
Иначе Мијалков станува инфлуенсер што го цитираат инфлуенсери. Instant icon :pipi:

Munze

Dr. Oetker
Член од
21 јули 2020
Мислења
203
Поени од реакции
195
Тоа отсекогаш било така. Бугарите си го тераат своето, ама не е тоа муабетот. Муабетот е дека некој некаде ја продал историјата, а никој не знае да каже каде, како и кој на кого ја продал историјата, и како воопшто се продава историја.

Само повторуваат бесмислици без да размислат за нив.
Автоматски споено мислење:

Ама признај дека не ја пратеше дискусијата, и всушност појма немаш за што зборував. Само прочита фантомски гласачи и ти текна нешто да напишеш.
Па Бугарите се како прво народ кој немат свој идентите а камо ли историја. Немат песни немат ништо фашисти најобични и ке бараат се повеќе и повеќе. А проектот Македонија така да го наречам кој си тече во својата финална фаза значи и откажување на историјата македонска односно се според т.н. договор со Бугарска и уште којзнае какви детали кои ниту ги знаеме и кои сеуште не се ни отворени но и те како ке бидат прифатени од власта на Заев.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom