Парламентарни избори - 15 Јули 2020

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

Кој политички блок ќе успее да состави влада?

• Вкупно гласачи
    84
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.582
Поени од реакции
13.952
Ама ти гледаш од перспектива на СДСМ. Јас гледам од перспектива на Ахмети. И математиката ми е ваква:

- не попуштам премиер Албанец по ниедна цена
- ако двете не ми прифатат одам на нови избори
- на тие избори Апасиев на бранот на овие два мандати ќе добие уште бар 5-6, и ќе ги стави и СДСМ и ВМРО во уште понезавидна позиција
- апсолутен победник сум кај Албанците, ако има нови избори, и тие што не ми веруваа дека сум искрен за премиер Албанец, ќе ме гласаат, ете ми 20 пратеници

Зошто би попуштил?
Тука калето се прашува. Тие ќе притиснат на двете страни, знаеме кој полесно попушта и ќе се најдат некаде на 90% барањата на дуи. Премиер фифти-фифти, две години едниот, две другиот, или трета личност за премиер од мешан брак или бошњак, торбеш итн. Има повеќе опции. Гратис химна, знаме, албански од петто и нешто што уште не сме го слушнале во јавност.

Според мене нема никаква шанса да не направат влада сдс и дуи, нови избори не доаѓаат во предвид, за постабилна влада ќе ја соберат и алијанса ако треба. Тоа е реалноста.

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Тука калето се прашува. Тие ќе притиснат на двете страни, знаеме кој полесно попушта и ќе се најдат некаде на 90% барањата на дуи. Премиер фифти-фифти, две години едниот, две другиот, или трета личност за премиер од мешан брак или бошњак, торбеш итн. Има повеќе опции. Гратис химна, знаме, албански од петто и нешто што уште не сме го слушнале во јавност.
Не само ова, ДУИ ќе побара Нејмар да се врати во Барселона како предуслов да партиципира во влада.

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.582
Поени од реакции
13.952
Не само ова, ДУИ ќе побара Нејмар да се врати во Барселона како предуслов да партиципира во влада.
Ондак го имаат мојот глас за следни избори :D

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.065
А кај ДПМНЕ само нивни се гласовите или имаат удел уште 20тина помали партии кои беа во нивна коалиција ? Што се фаќате за ситници не ми е јасно

Класично фракционирање не верувам да има, премногу ќе биде очигледно и Албанците ќе се бунат ќе прават глупости. Ама ако лидерите на двете најголеми МК партии стават црвени линии за кои нема да се преговара ситуацијата ќе биде сосем друга, тогаш нека формираат влада со 25-30 пратеници ако можат :D
Ама СДСМ се фалеа дека составиле најголема коалиција, од 24 партии ...

M

Macedon1um

Гостин
Пред 3-4 години смешно ни беше и дека Албанец во Штип кога ќе го запре полиција ќе има право да побара на Албански да му објаснат ама сега..

Ама СДСМ се фалеа дека составиле најголема коалиција, од 24 партии ...
Се фалеа и ДПМНЕ ама пак ќе кажам не гледам што ти е поентата

Денес имаме чест да ја претставиме најбројната победничка коалиција за „Обнова на Македонија“ која ќе настапи на претстојните парламентарни избори и ќе ја формира идната влада, изјави по потпишувањето на договорот Христијан Мицкоски, претседател на ВМРО-ДПМНЕ.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.027
Мислиш на она кога се чувстувавме навредени кога ни било одземено нешто што всушност првично не ни било наше?
Да, исто се чувствуваме.
Мислев на секојдневниот живот и движењето.

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.065
Ако го знаеш концептот, тоа што го кажуваш е глупо.
На страницата на ДИК, на пример, пишува: ВМРО-ДПМНЕ и коалиција Обнова на Македонија, а СДСМ ги нема, ги има во Коалиција Можеме. Не е глупо

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
На страницата на ДИК, на пример, пишува: ВМРО-ДПМНЕ и коалиција Обнова на Македонија, а СДСМ ги нема, ги има во Коалиција Можеме. Не е глупо
Во ред тогаш, го детектира клучниот проблем.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.027
На патот од дома до сендвичара те напаѓаат Албанци?
Мислам колку треба да си дебил да го напишеш ова, после толку такви инциденти.

Мене не ама ете некој одел во маркет и јадел ќотек оти е Македонец.
Ама кур те боли на широк сокак го нема ова.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Мислам колку треба да си дебил да го напишеш ова, после толку такви инциденти.

Мене не ама ете некој одел во маркет и јадел ќотек оти е Македонец.
Ама кур те боли на широк сокак го нема ова.
Неможеш да му објасниш неразбира, треба онака да го убиеш во поим како во темата за нациите и буквално да му се исереш во неговиот мизерен живот со неговиот шопенхауер и потоа како пичка ке ќути, на друг начин фин да му објасниш неможеш.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.027
Неможеш да му објасниш неразбира, треба онака да го убиеш во поим како во темата за нациите и буквално да му се исереш во неговиот мизерен живот со неговиот шопенхауер и потоа како пичка ке ќути, на друг начин фин да му објасниш неможеш.
Шо ќе му објаснувам, он самиот знае дека е така.Само што не сочуствува со тоа зошто не му е пред врата.Има луѓе што и да им гори населбата че речат ок не е мојата куќа, што кур.Ставро е таков тип.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.870
mkd-301009.jpg

Се е тоа во главата на Груевски и ВМРО-ДПМНЕ, рече Господинот Заев смело голтајќи се што му се сервира, на што додаде дека носи храбри одлуки :icon_lol:

It'sshtë gjithçka në kokën e Gruevski dhe OBRM-PDUKM, tha zoti Zaev me guxim gëlltitje atë që i ishte shërbyer, për të cilën shtoi se ai merr vendime të guximshme :icon_lol:

Да се вратиме на темата за денес, Апасиев е фашист и партиски неопределените се криви за се :tapp:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom