- Член од
- 5 декември 2008
- Мислења
- 698
- Поени од реакции
- 211
Ah. da da, Jas so nego prvo se sretnav preku knigata na Serafim Rouz, -Dusata posle smrtta, pa rekov deka moram da ja najdam onaa na Mudi zatoa sto golem broj slucai se spomeneti od tamu. Knigata onlajn loso izdanie ja najdov na srpski na scrbid ama ne e za citanje nekako..ne znam dali ja ima vo nas prevod?AAх Рејмонд Муди..човекот е нешто како Никола Тесла во современата наука
Еве документарец напрвен по книгата за која ти зборуваш (кој нема можност да ја прочита а сака да знае нешто за оваа тематика, нека го види филмот.
http://topdocumentaryfilms.com/life-after-life/
Талбот, за кого спомнав погоре, соработувал со докторов и го спомнува него во книгата.
Докторов (ако не сум ги заборавил бројкиве) испитувал околу 4000 случаи на клиничка смрт...
и што е најбитно (што ги руши сите претпоставки дека тоа се мозочни халуцинации) тие појави се случуваат во моменти кога нема отчитување на ЕЕГ, што би се рекло, мозокот е тотално неактивен....
Повеќе, кој сака нека го гледа видеото, или нека ги прочита книгите, Life after life, или/и Холографски Универзум
Dokumentarecov e dobar, ke go gledam.
Inaku mnogu e dobro toa sto se od strana na naukata praveni ovie istrazuvanja, da bese poinaku vednas ke se javese somnevanje i ke se govorese za besmislici...