Папучар(ење) .. колку сте вие папучари?

Член од
23 јануари 2009
Мислења
54
Поени од реакции
1
Секој на различен начин покажува емоции и љубов..

VertigO

750ml ракија
Член од
11 декември 2008
Мислења
297
Поени од реакции
47
Папучарење ми е во први месеци или пак личностите не се во врска а типот/типката замараат постојано. 24/7. Папучарење во контекст, постојано јавување, постојано гледање, идиење по желбите на партнерот и слично.. Кога си во долга врска, значи мислам дооолга врска, јас тие работи не ги сваќам за папучарење. Во долга врска ти сакаш, а кога се залагаш за љубовта и кога се трудиш таа да успее мислам дека тоа не е папучарење затоа што се залагаш за највозвишеното и најчистото чувство. Ретко кој размислува вака. Сите пробуваат да си го нахранат повреденото его и да изиграваат фраери/фраерки. Некогаш треба гордоста и сутетата да се проголтнат, па макар тоа ти изгледало на папучарење во тој момент. Но тоа е..

AdRi*

Obscenely Delicious
Член од
10 декември 2007
Мислења
651
Поени од реакции
41
Кога си во долга врска, значи мислам дооолга врска, јас тие работи не ги сваќам за папучарење. Во долга врска ти сакаш, а кога се залагаш за љубовта и кога се трудиш таа да успее мислам дека тоа не е папучарење затоа што се залагаш за највозвишеното и најчистото чувство.
Едно е да се залагаш за врската а друго е папучарење.
Да го почитуваш партнерот,да му угодеш понекогаш,да му обрнуваш внимание и се тоа е во ред.
Ама да дозволеш до толку некој да управува со тебе,да немаш свое јас,нон стоп да биде како што сака другиот...е тоа е веке папучарење.
За жал во последно време се повеке сум опкружена со такви луѓе,и ми се гаде веќе од нив.
Незнам како им е интересно на нивните девојки.:toe:

VertigO

750ml ракија
Член од
11 декември 2008
Мислења
297
Поени од реакции
47
Едно е да се залагаш за врската а друго е папучарење.
Да го почитуваш партнерот,да му угодеш понекогаш,да му обрнуваш внимание и се тоа е во ред.
Ама да дозволеш до толку некој да управува со тебе,да немаш свое јас,нон стоп да биде како што сака другиот...е тоа е веке папучарење.
За жал во последно време се повеке сум опкружена со такви луѓе,и ми се гаде веќе од нив.
Незнам како им е интересно на нивните девојки.:toe:
Види мене ми кажаа дека цела врска папучареле за мене. Јас вчера цела вечер им објаснував дека ако се залагаш за љубов не треба да го гледаш така тоа. Но машкото его чим е повредено веќе ништо друго не е битно. Тогаш сите нешта што до вчера ги правел со љубов, денес ги сваќа како папучарење и изигравање потрчко на спротивната особа. За свое јас ако немаш во врска е многу бедно, не папучарски туку бедно. И во врска повеќе треба да се сакаш себе си, тоа ЈАС, а не спротивната страна. Само така врската ќе ти успее подолго време.

AdRi*

Obscenely Delicious
Член од
10 декември 2007
Мислења
651
Поени од реакции
41
Види мене ми кажаа дека цела врска папучареле за мене. Јас вчера цела вечер им објаснував дека ако се залагаш за љубов не треба да го гледаш така тоа. Но машкото его чим е повредено веќе ништо друго не е битно. Тогаш сите нешта што до вчера ги правел со љубов, денес ги сваќа како папучарење и изигравање потрчко на спротивната особа. За свое јас ако немаш во врска е многу бедно, не папучарски туку бедно. И во врска повеќе треба да се сакаш себе си, тоа ЈАС, а не спротивната страна. Само така врската ќе ти успее подолго време.
Да се залагаш за љубов,ама тоа треба да е од двете страни.
И ок е некогаш да му исполнеш желба,ама се си има граници.
Неколку личности такви што знам,веке не ми се ни праве муабет со нив,ако сакам нешто да ги прашам подобро ке ги прашам нивните девојки,затоа што за што и да направат морат да се консултират со нив,секако сами не донесуваат одлуки.
Мене тоа ми е ептен глупо,и не го сметам тоа како начин за докажување на љубов.
Има и други многу поинтересни начини да му покажеш на некој дека ти значи.

VertigO

750ml ракија
Член од
11 декември 2008
Мислења
297
Поени од реакции
47
Да се залагаш за љубов,ама тоа треба да е од двете страни.
И ок е некогаш да му исполнеш желба,ама се си има граници.
Неколку личности такви што знам,веке не ми се ни праве муабет со нив,ако сакам нешто да ги прашам подобро ке ги прашам нивните девојки,затоа што за што и да направат морат да се консултират со нив,секако сами не донесуваат одлуки.
Мене тоа ми е ептен глупо,и не го сметам тоа како начин за докажување на љубов.
Има и други многу поинтересни начини да му покажеш на некој дека ти значи.
Така е. Не викам не! Тие се личности со изгубено јас. И совршено те разбирам зашто нејќеш да комуницираш со нив повеќе. Во мојот случај јас сум била таа фраерката на која цела врска не и било гајле и не се замарала, а тој ми ги исполнувал сите желби. Фактот е што јас никогаш не сум гледала кој на кого прави, и ако сум била толку долго во врска логично е дека не било ради играње курташак со него? Во моја ситуација, поради повредено машко его тој сето тоа што го правел за мене го има преименувано во папучарење и трчкање. Ако ти било убаво со мене прави ги нештата, ако ми било убаво со тебе ќе ги правам нештата! Едноствано уживај во моментот а не да се хиперболизира, комплицира, се обвинува. Многу детски и несозреано ми делува тоа.

S

smart ass

Гостин
kaj nas seuste vladee idiotis sindromis pa taka papucar ne postoi tuku toa e izmislen zbor od isfrustrirani debili koi gledaat kako eden par si funkcionira recisi sovrseno...malograganstvo

heehehehe koj te izlazal?ako nekoja leta mnogu visoko,letaj ja uste mnogu,mnogu povisoko,za koga ke ja tresnes od zemja poveke da ja boli.ili i so ova se vadat papucarite.pa posle mazite se vakvi ,takvi,idioti i slicno.

partnerstvo aleks razbiranje:smir:

Cak

Член од
22 април 2009
Мислења
212
Поени од реакции
18
Ja ziveam so devojkami i ja ova pogore go pravam i ne bi rekol deeka sum papucar ona raboti po 12 saati a isto i ja taka da ne papucarenje ako si go krenes krevetot vo koj ti spies ili red drugi raboti kako cistenje vo kuka ili mienje sadevi. Koga ke gi otvoris kartite na masa pa i ona e coek i ona saka da se odmori od rabota i se drugo a isto i ja pa taka da ne e loso da se napravi kompromis i dvajcata po malce i gotova rabota sto ke se maci ona sama ili ja sam dvajcata ke zavrsime pobrzo, baska i delot kaj sto si so nea treba da te raduva barem ja taka mislam

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
Papucarenje e da si sedis doma cel den u papuci so nodze krenati na tamburetka, a ti zavalen u trosek ili dovsek. A toa sto zbrat za mazi kon zeni deka se papucarat, se se toa najobicni feministicki izmislici.
...и го зборат тоа од љубомора :)
Папурачр.. тоа ти е маж кој прави како што ќе му каже жената. Жената го влечка за нос, не смее да писне, да и рече нешто, да направи нешто што таа не сака. Тоа ти е тип на човек кој нема свое ја ко шо рече дивне.:icon_lol:
исотово важи и за обратниот пол.. :smir:
Секој на различен начин покажува емоции и љубов..
...true
kaj nas seuste vladee idiotis sindromis pa taka papucar ne postoi tuku toa e izmislen zbor od isfrustrirani debili koi gledaat kako eden par si funkcionira recisi sovrseno...malograganstvo
поштувам:smir:

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
Ако под папучарење значи распределување на обврски и грижа кон партнерот,тогаш јас сум тоа а и барам го од спротивната страна истото.:toe:

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Ако под папучарење значи распределување на обврски и грижа кон партнерот,тогаш јас сум тоа а и барам го од спротивната страна истото.:toe:
Не е ова папучарење.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Прво морам да кажам дека самиот збор папучар ми е многу глупав и никогаш не го користам. Се случува некогаш во врска човек да се изгуби себе, да ги изгуби сите во својата околина, да го менува сосема својот карактер и да не покажува карактер воопшто во моменти кога тоа е најпотребно. За жал, има многу такви случаеви, кога се потполно контролирани од своите партнери. Но, на крај краева, како им е на двајца во една врска, можат да знаат само оние кои се во таа врска. Ако на некој не му одговара, може да раскине.

Не е папучар машко кое дава внимание и љубов, напротив. Тие машки најмногу вредат и затоа се најтешки за наоѓање.

На крај краева, никој нема право на некој да лепи етикета папучар. Многу често оние кои самите даваат такви етикети, всушност излегуваат најнежни и најромантични со девојките, но пред другарите глумат лудило, глумат рамнодушност. Многу подобро да биде она што е во секоја ситуација, отколку да има 2 лица, едно спрема мене, едно спрема другарите.

Ако некој се однесува нежно со девојката и покажува чувства пред другите, не го прави прави помалку маж од другите кои глумат цврсти и рамнодушни.

Член од
15 јуни 2009
Мислења
86
Поени од реакции
8
mislam deka imeto papucar vsusnost samite maski go izmislile.
i toa posebno vo slucai koga edniot drugar poveke vnimava na semestvoto, na zenata ( devojkata) i obrnuva poveke vnimanie. a drugiov oti nema so kogo da dengubi go navreduva so zborov - papucar si koga odis doma kaj zenati ( devojkata), bez ogled dali go povikala ili imale veke prethoden dogovor.
" Drugarot" ednostavno ti e ljubomoren sto tvojot zivot funkcionira i bez nego.

Aj razmislete kogo bi odbrale prvo "papucarot" koj se grizi za vas ili deckoto na koj mu e pobiten drugarot ili nekoja spored nego rabota koja ne se ostava za utre?

I papucarenjeto nema nikakva vrska so pomosta vo stanot, ako ima togas nie zenite sme najgolemi papucarki :vozbud:

Ja ziveam so devojkami i ja ova pogore go pravam i ne bi rekol deeka sum papucar ona raboti po 12 saati a isto i ja taka da ne papucarenje ako si go krenes krevetot vo koj ti spies ili red drugi raboti kako cistenje vo kuka ili mienje sadevi. Koga ke gi otvoris kartite na masa pa i ona e coek i ona saka da se odmori od rabota i se drugo a isto i ja pa taka da ne e loso da se napravi kompromis i dvajcata po malce i gotova rabota sto ke se maci ona sama ili ja sam dvajcata ke zavrsime pobrzo, baska i delot kaj sto si so nea treba da te raduva barem ja taka mislam
ti si super :smir: kaj da najdam i jas eden takov ?
a vo pravo si za ova. zaedno ke zavrsite pobrzo i ke imate poveke vreme eden za drug

Kajgana Shop

На врв Bottom