Папагали (општи дискусии)

• Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување
V

Vollstandig

Гостин
ПОМОШ!!! Нимфата од денеска,поточно од сабајле почна многу да се чеша и да вриска силно...по цел ден вика со сета сила и се чеша,и дури на моменти испушта глас како да се кара!!! Многу е чудна,а иначе за јадење си јаде нормално и си пие вода и не е на топло (внатре е кафезот) а понекогаш му давам магданос да не е од тоа? ве молам помогнете! :place:
И како ќе и помогниме ние на нифмата твоја преку форум? Иди однеси ја на ветеринар, ако се чеша, значи има некоја рана или пипици (кожни паразити).

Член од
4 декември 2011
Мислења
44
Поени од реакции
19
И како ќе и помогниме ние на нифмата твоја преку форум? Иди однеси ја на ветеринар, ако се чеша, значи има некоја рана или пипици (кожни паразити).
Не се прави удрен,реков ПОМОШ,што значи да ми кажете што да правам,ако можеш да одговориш You are welcome,а ако не GTFO

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Не се прави удрен,реков ПОМОШ,што значи да ми кажете што да правам,ако можеш да одговориш You are welcome,а ако не GTFO
Стави во леѓен вода,пушти ја нека се избања(Млака вода) ....

V

Vollstandig

Гостин
http://www.zaslike.com/viewer.php?file=iop1z7ellcyczq6trb6f.jpg
Papagalcevo masko ili zensko e? go kupiv pred dva meseci i mi rekoa deka e masko ama ne sum siguren ve molam kazete mi podetalni informacii mnogu mi e bitno sakam da si kupam uste edno za da bidat par pa nz ova dali e masko ili zensko :mad:
Требало и главата во анфас да му ја сликаш и со сигурност ќе ти кажев. Вака 3 % на машко делува.

Член од
16 јануари 2008
Мислења
256
Поени од реакции
19
Имам тигрица која што ја чувам некои си 5 години отприлика и вечерва прв пат приметив дека на левата страна меѓу градниот кош и стомакот и се има надуено нешто како меур. Ја допрев малку и ми беше многу меко на допир, ми беше страв да ја фаќам повеќе. Инаку вечерва беше на кратко иснезена на балкон. Можно ли е да ја има каснато нешто, дали можеби знае некој што е проблемот???

Член од
3 август 2012
Мислења
431
Поени од реакции
1.012
Да ве прашам..
Претходното просо шо го купив за папагалот, го дојаде, и утринава отидов да му купам ново. Дуќанчето кај шо се продаваше го затвориле, па одвај најдов у Тинекс едно лупено просо у тие рафтовите на Виталиа. Го донесов дома, му ставив, и неќе ни да го пипне. Ма кое пипање, неќе ни да го помириса. :notworthy: Пет метра е тргнат од кафезот и не сака да влезе да јаде. А вчера затворено дека недела, па давав морков, краставици, си грицкаше од тоа без проблем.
Просово е просо :D ама не е со лушпи, она што си го лупат и го грицкаат.
Шта да радим? :unsure:

Kajgana Shop

На врв Bottom