Poentata mi e deka ic kurot ne treba da te boli za tamu nekoj Ermenci, posebno ako ne si Ermenec.Никој не се притресува ниту пак ме боли таквото за работи пред 100-200-300 години, тука се дискутира за работи од историјата што се случиле со турците што врска немаат од историја. И која ти е поентата?
Ти благодарам на честитките.. Почитувањето и културата се мостови што нè поврзуваат, без разлика на разликите.Честит празник до сите Турци и турската заедница во Македонија! Нека ви е чести празникот 21-ви декември, национален празник на турскиот јазик!
Ve narece ajvar nacija od koga mu gi potekovte madinjata. Poprilicno toleranten e, da bev na negovo mesto mnogu pobrzo i poadekvatno ke vi vratev na provokaciite. Se ljutite na bugarite a isti ste so niv, malce i pobeter. I tie kako vas ke te iznavredat, ke ti negiraat se i posle se cudat kako nemaat ljugeto tuka simpatii prema niv. E pa taka fino. Kolku sto imas ti simpatii prema random tatar koj celo vreme te navreduva i negira, tolku ocekuvaj od bilo koj na koj mu go pravis istoto. Makedonci be vregjate samo zatoa sto se druga religija, alooo, da ne zboram za drugite. Bozem vie gospod za madinja go fativte oti ste pravoslavni, golem kur ste napravile. Taka se rodivte, po difolt ste pravoslavni, ne deka vie biravte ili ve prasa nekoj.Тие примери што сум ги дал не се насочени према тебе туку према турукот кој не нарекува ајвар нација, и го негира тој геноцид, а геноцидите и злосторствата на други народи држави кралства империи не ги минусира нивните.
Искрено и директно:
Не ги сакам бе, не сакам ништо поврзано со тој смртен култ така наречен религија не сакам да сум блиску до нив ни они до мене.
Од денешна перспектива и ситуација И да Грците ми се браќа споредено со нив, секој човек со кој што можам да седнам на ракија узо маслинки и сланина за мене е брат споредено со нив, ти сакај си ги твое право.
Увек по би прифатил да живеам под бугарско грчко српско унгарско германско руско англосаксонско италијанско ропство од што турско(исламско)
Vlade земете се ако се сакате толку со турукот не ми е гајле, не ми објаснувај демагогии. Не сум јас воопшто религиозен човек носиш погрешни заклучоци.Ve narece ajvar nacija od koga mu gi potekovte madinjata. Poprilicno toleranten e, da bev na negovo mesto mnogu pobrzo i poadekvatno ke vi vratev na provokaciite.
Jas pravev muabet so dva severdjani. Nisto dobro ne kazaa za republikata, krajno se razocaraa od se sto se slucuvalo vo poslednite godini, a tolkavi nadezi imaa koga go menuvaa imeto posto imeto nemalo da im gi plakja smetkite. Vidoja ne vidoja se pisaa bugari do treto koleno, zedoja evropski pasos i mu ja zduvnaa od tuka. Edniot si ostana dosleden vo jadenjeto gomna, a drugiot stana epten patrioticeski nastroen, se sekira za republkata, imeto, pravoslavieto. Duri i od bugarskiot ke se otkazval ali znaes ke si imal problemi so rabotata, ne bilo taka ednostavno bez toj pasos pa ete trpi so da praj, inaki odma sega ke go zapalel.Лично искуство со турци од Бурса и Истанбул , случајно се сретнавме на саем, кардашите беа цнц инжинери работеа за компанија за цнц машини Дурма една од најголемите во европа. Низ разговор со нив и баш не се фалеа тој од Бурса земаше нешто повеќе од 1400 евра плата, но кирија во Бурса била над 450 евра, и инфлација голема. Тој од Истанбул исто немаше баш многу пофални зборој исто инфлацијата вика не изеде последните години. Капак на се вика Истанбул стана крајно небезбедно место за фамилија од наезда на Сиријците. И замисли 2та инжинери се во постапка за вадење на бугарски пасош, предците им биле од бугарските турци пребегани во Турција. Значи овие твој ставови баш и не држат многу вода, поќе на пропаганда наликват.
A so si ?Vlade земете се ако се сакате толку со турукот не ми е гајле, не ми објаснувај демагогии. Не сум јас воопшто религиозен човек носиш погрешни заклучоци.
Не религиозен .A so si ?
I bila tinja, edna od najzaostanatite drzavi vo Evropa po site parametri. Uste feudalizam bilo kaj niv, nesto so sto ostatokot na Evropa rascisti pred vekovi. Posle se prefrlile na komunizam. Dali gi opravil ili ne e diskutabilno so ogled na toa sto i den denes zivotniot standard na random Rusin e nesporedlivo ponizok od na bilo koj od zapadna evropa. Od druga strana pak i Kina bila krajno zaostanata monarhija, pa i tie se prefrlile na komunizam beter od toj na SSSR pa ete kade e Kina denes a kade e Rusija. Srekna okolnost za Kina e sto izgleda ne se pravoslavni , taka nekako ispagja rabotata.Не дека атеист, туку од другиот дел, каде кажуваш Русија претходно била тиња, дека комунизмот ги оправил.
Da ?Не религиозен .
Ќе седнам на по една со тој што јаде сланина и пие алкохол, имаш ли уште некое брилијантно прашање тотално неповрзано со темава, или полека да легнувам?Da ?
Kakov ti e stavot za Makedoncite so druga veroispovest, ete islamska na primer? Sto mislenje imas za niv? So koj pobrzo bi sedel na po edno, so bugar, grk ili so Makedonec od druga vera
САД си е супер, освен големите градови каде што Демократско педофилските организации прават се за да обичниот човек не може да има оружје. Во останатиот дел на Америка и те како е безбедно, 2риот Амандман е златна работа.И на крај уште ова..
Имам пример од мои пријатели кои живеат во Бостон, во САД, но сега планираат да се иселат во Шведска. Причината е што САД не го сметаат веќе за безбедно место секој може да поседува оружје без големи ограничувања, што создава чувство на несигурност. Имаме бројни случаи каде што и самите оригинални Американци се селат во други држави. Не наши, Ова е сосема нормална појава во светот каде што луѓето се движат во потрага по подобри услови и поголема безбедност. И сега што треба да се каже ? САД ќе се распадне ? Катастрофа е таму ? Не, туку зависи кој како се чуствува.