Пан-турцизмот на Ердоган во замав

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.547
Поени од реакции
24.388
Има премногу говор на омраза од неколкумина овде што трескаат глупости со своите коментари и тоа без факти. Од тоа што го гледам, или овие коментари се пишувани од една-две личности со дупли акаунти, се со цел да се врши некаква пропаганда, или, во спротивно, ова претставува сериозен психолошки проблем и показател за недоволно образование.

На крајот, работата е многу проста и едноставна: Не прави на другите нешто што не би сакал тебе да ти го направат. Не прави зло, не мисли лошо за другите, бидејќи животот е како бумеранг, сè што ќе испратиш, ќе ти се врати назад.
Rabotata e mnogu prosta. Verski fanatizam. Site mislat deka se onie pravovernite, site drugi se nevernici. Ne se tie krivi, tolku im e kapacitetot. Dodusa i sto ocekuvas od likovi koi seuste slepo veruvaat vo bozestva, koi i da se tie .
Za toa se raboti tuka, toa e muabetot vo kratki crti :(

• Ми се допаѓа
Reactions: oon
Член од
14 август 2006
Мислења
45.549
Поени од реакции
85.145
:(
Токму за овој твој став ти зборам.

После две судења со идентичен епилог, (едното со заробено, другото со слободно судсво), на кои имаше судија Албанец и обвинителка Албанка, со ДНК анализа потврдена, со ОБСЕ на секое рочиште, без приговор на пресудата од страна на ниту еден албански гарант (САД, ДУИ, ОБСЕ, ИВЗ, Албанија и тн) и тн. и тн.

Значи и после све ова вие пак си ја терате истата приказна.
Но, јасно ми е зашто е така. Ви се дигнаа курињата оти на каурите им утепаа деца за нивни најголем празник. Јако ви дојде.
Ви ќе знаете како ни е само кога вас некој ќе ви масакрира тука муслиманчиња за ваш најголем празник, а кога ќе го фатат, да не гледате како ние сите го браниме убиецот. Пизда ви матер дволична.
Буревесник ми го цитира бе...

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.547
Поени од реакции
24.388
Ако читаш што пишуваме ќе видиш дека нема никакви жалопојки. Твојте другари негираат историски факти дека османлиите не правеле геноцид. Реалноста е дека имаат напраавено геноцид врз ерменците, убивале се друго и никој никаде не видил добро од нив и последиците ги трпиме 100 години и уште ќе ги трпиме. Не се дискутира тука моралност туку историја. Тоа е дискусијата, мене не ме боли курот за геноцид пред 100 години ама факт е дека се случил, а турциве тука е трагикомично да гинчиташ. Де архивот отомански да се чита биле релевантни, ама пописите не биле релевентни зашто бројките не им осговараат. Така да ти го тупиш за некакви лицемерија и морализирања кога реално никој не пишува за некакво жалење. Еве мое жалење е што 1913та кога ја имале посилната рака Србија, Бугарија и Грција или 1918та Антантата не ги намавале низ Мраморно Море и да се расчисти за век и векови со нив од Европа. Турчин да сум и јас ќе го релатевизирам генеоцидот врз ерменците и грците, религиски чиста држава си направиле и скоро етнички чиста и нив им одговарало. Тоа што убиле над милион ерменци и неколку стотина илјади грци е факт.
I jas go negiram takanareceniot genocid vrz Ermencite. Ako e toa genocid togas vo megjuvreme, pred toa i posle toa se slucile takvi genocidi da ovaj ne e vredno ni da se spomni. Vojna bilo, Ermencite sorabotuvale so drugata strana, pravele problemi, sabotirale i sto li ne.
Kolku Turci ima vo tvojata draga Grcija posle prva svetska vojna. Kakvi prava imaat ?
Najde Grcija da ja zemas za primer, najgenocidna tvorevina vo Evropa.
Dobro be so vi klavat vo to vinoto ko ke se pricestvate. Daj namalite so toa pricestvanjeto, vi steti na mozokot ocigledno.

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.089
Поени од реакции
1.257
Токму за овој твој став ти зборам.

После две судења со идентичен епилог, (едното со заробено, другото со слободно судсво), на кои имаше судија Албанец и обвинителка Албанка, со ДНК анализа потврдена, со ОБСЕ на секое рочиште, без приговор на пресудата од страна на ниту еден албански гарант (САД, ДУИ, ОБСЕ, ИВЗ, Албанија и тн) и тн. и тн.

Значи и после све ова вие пак си ја терате истата приказна.
Но, јасно ми е зашто е така. Ви се дигнаа курињата оти на каурите им утепаа деца за нивни најголем празник. Јако ви дојде.
Ви ќе знаете како ни е само кога вас некој ќе ви масакрира тука муслиманчиња за ваш најголем празник, а кога ќе го фатат, да не гледате како ние сите го браниме убиецот. Пизда ви матер дволична.
Буревесник ми го цитира...
Па Зоран Божиновски не е ниту турчин, ниту албанец, ниту муслиман, тоа е тоа, од небо се гледаше дека беше монтиран случај. Али ова е друга тема.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.549
Поени од реакции
85.145
Па Зоран Божиновски не е ниту турчин, ниту албанец, ниту муслиман, тоа е тоа, од небо се гледаше дека беше монтиран случај. Али ова е друга тема.
Океј, ако и покрај се, мислиш дека е монтиран, ја ќе ти понудам нешто што сум им понудил на повеќе муслимани:

Ако се невини овие кои ги осудија, да даде Господ мене у фамилија така да ми лежи некој невин у зтвор, а ако се виновни, како што ги осудија, да даде Господ на тебе у фамилија некој да ти направи тоа што они направија на децата. Кажи Амин и да завршиме и тука.

• Ми се допаѓа
Reactions: oon

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.089
Поени од реакции
1.257
Океј ако и покрај се, мислиш дека е монтиран, ја ќе ти понудам нешто што сум им понудил на повеќе муслимани:

Ако се невини овие кои ги осудија, да даде Господ мене у фамилија така да ми лежи некој невин у зтвор, а ако се виновни, како што ги осудија, да даде Господ на тебе у фамилија некој да ти направи тоа што они направија на децата. Кажи Амин и да завршиме и тука.
Амин.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.549
Поени од реакции
85.145
само за твоја информација - имам пријател што работеше на ДНК анализите

(нема везе дали си агностик или не, би требало да знаеш)

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.089
Поени од реакции
1.257
Rabotata e mnogu prosta. Verski fanatizam. Site mislat deka se onie pravovernite, site drugi se nevernici. Ne se tie krivi, tolku im e kapacitetot. Dodusa i sto ocekuvas od likovi koi seuste slepo veruvaat vo bozestva, koi i da se tie .
Za toa se raboti tuka, toa e muabetot vo kratki crti :(
Во 21 век, ние сè уште водиме дискусии за религии и богови, наместо за наука, прогрес и реални проблеми. Каков апсурд.

Член од
12 август 2024
Мислења
285
Поени од реакции
744
I jas go negiram takanareceniot genocid vrz Ermencite. Ako e toa genocid togas vo megjuvreme, pred toa i posle toa se slucile takvi genocidi da ovaj ne e vredno ni da se spomni. Vojna bilo, Ermencite sorabotuvale so drugata strana, pravele problemi, sabotirale i sto li ne.
Kolku Turci ima vo tvojata draga Grcija posle prva svetska vojna. Kakvi prava imaat ?
Najde Grcija da ja zemas za primer, najgenocidna tvorevina vo Evropa.
Dobro be so vi klavat vo to vinoto ko ke se pricestvate. Daj namalite so toa pricestvanjeto, vi steti na mozokot ocigledno.
Види се нешто пробуваш да најдеш што не е напишано. Незнам кај најде пример Грција, очигледно твојто вино не е добро и ти поматува вид или пак неможеш да разбереш што е напишано. Мојот став кон Грција е крајно негативен. Во мои 35 години таму имам стапнено 4 пати од кои 3 пати преку фирма. Ако сакат нек се исколат со турците исто ми се фаќа дури и за турците ќе навивам. Намали ти со виното пошто неможеш да разбереш што се пишува и тропаш тука само ко да напишеш нешто демек се контраш.

Кур ме боли дали го негираш или не. Имало и пострашни и помали и ќе си има и понатаму геноциди. Си открил америка, браво владе. Ти слободно си негирај , твое лично право. Си има таму бројки, статистики, дописи од известувачи, слики што овие двајца османлии им биле фалш.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.695
Поени од реакции
11.804
Во 21 век, ние сè уште водиме дискусии за религии и богови, наместо за наука, прогрес и реални проблеми. Каков апсурд.
И воспеваме султани :masa:

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.695
Поени од реакции
11.804
:masa:
Автоматски споено мислење:

На Босфорот светлина сјае,
султанот зборува, гласот трае.
Сонце на исток, сенка на запад,
со зборови остри, светот го запали.
Султанот оди, времето стои,
историјата пишува, народот брои.
Мостови гради, но и ѕидови високи,
под негово име – чекори широки.
Ердоган, султан или водач строг,
меѓу љубов и критика – неговиот пат е долг.

Последно уредено:
Член од
30 октомври 2022
Мислења
778
Поени од реакции
2.093
Некако темава отиде во погрешен правец.Прво со Турциве во Македонија никогаш не сме имале проблем .Баш напротив.Елмаз на пример секогаш ја пее нашата химна од срце.За разлика од Алиоски кој е Македонец муслиман.Значи треба да се направи разлика меѓу владеењето на Ердоган и Турците како народ.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.603
Поени од реакции
29.295
Некако темава отиде во погрешен правец.Прво со Турциве во Македонија никогаш не сме имале проблем .Баш напротив.Елмаз на пример секогаш ја пее нашата химна од срце.За разлика од Алиоски кој е Македонец муслиман.Значи треба да се направи разлика меѓу владеењето на Ердоган и Турците како народ.
За ова и јас се сложувам. Од рандом Турци на улица како тука од локални, така и во Турција никогаш не сум видел шиптаросување од аспект дека кога тогаш пак ќе не освоеле, заклале, исламизирале, жените, ќерките, мајките ќе ни ги ебеле за разлика од Кавказ екипата. Друга работа ниедна турчкина ( не мислам на шипурка, торбе и ѓупка што глумат дека се турчинки) од локланиве млади девојки и жени ја немам видено забулена а камо ли па со тоа бурките и чаршафите на лице што многу повеќе кажува за нивниот менаталитет во однос на другите мусли.

Член од
18 декември 2024
Мислења
21
Поени од реакции
11
Дури и твоите теории на заговор да беа вистина, дека Турција наводно помагала на ИСИС, логиката кажува дека Турција денеска ќе беше избркана од НАТО и подложена на најтешки меѓународни санкции. Ама, изгледа логиката ти е слаба страна, бре малоумен. Фактот дека Турција е еден од најважните партнери во НАТО и игра клучна улога во борбата против тероризмот е доказ кој ги руши твоите нереални обвинувања. :tapp:
тур да биде избркана од нато??

За ова и јас се сложувам. Од рандом Турци на улица како тука од локални, така и во Турција никогаш не сум видел шиптаросување од аспект дека кога тогаш пак ќе не освоеле, заклале, исламизирале, жените, ќерките, мајките ќе ни ги ебеле за разлика од Кавказ екипата. Друга работа ниедна турчкина ( не мислам на шипурка, торбе и ѓупка што глумат дека се турчинки) од локланиве млади девојки и жени ја немам видено забулена а камо ли па со тоа бурките и чаршафите на лице што многу повеќе кажува за нивниот менаталитет во однос на другите мусли.
kakaov sramen komentar zasrami se .
Друже штом незнаеш што се hamidian massacres (на англиски за да гуглаш) нема потреба да коментираш работи од историјата.
Друго нешто е што пописот што го правеле отоманците е лага ама нивните архиви биле вистинити и требале да се гледа од таму за геноцидот?
Ако знаеш што си напишал ќе сфатиш дека пишуваш причините за етничкото чистење и за геноцидот. Види што се hamidian massacres и тој дел за насилство врз курдите ќе ти стане јасно.
vaka ne sakam nikogo da navredam ovde no citam takvi komentari sto bi rekol neznam dali da placam ili da se smeam.ajde vaka ako odime po tvoja logika da turcite bile tako losi i samo ubivale dali ti denes bi zborel makedonski?dali bi postoel mak narod ili srpski ili bugarski bilo kade sto turcite vladeele?dali si svesen sto zboruvas ti.za tvojot primer najnov ete izrael za edna godina ubia 50 iljadi palestinci vrsejki genocid i zamisli sega vaka da potrae 500 god dali voopsto bi ostanal nekoj palestinec?deka ti sakas da go prikazes turcite isto kako sto se sega izraelcite sto vrsta genocid vo palestina i ne samo vo palestina liban jemen sirija i taka natamu,vaka ne me zasega toj pojam hamidisiki takanarecen genocid bidejki ubavo go poznavam istorijata na otomanskoto casrtvo taka sto sum ubeden deka ne se slucilo nikakov genocid vrz drugite narodi tuku naprptiv imalo genocid vrz samite turci i vo kavkazot i vo balkanot za vreme na prvata svetska vojna i balkanskite vojni.vtoro dali suim i kolku sum ja nacitan pa samiot fakt sto jas vladeam so najmalku 6 jazici mislam deka sum za tebe BREND VO SEKOJ pogled,sega da se vratam vo denesno vreme batka ako si dobro u[paten turcija e prvata zemja sto go prizna makedonija pod ustavno ime vtoro tur najmnogu i pomaga vo sekoj pogled na makedonija bilo na armija bilo na policija bilo na civilni drustva.a ti i takvite kako tebe koj za sreke ste vo mal broj vlezeni ste vo tunel od koj nema izlez .

Tемата и разговорот беше за Турција, си има таму бројки, имаш и слики каде турчниот се фали со испотелани тела на ерменци. Еве и за тебе прашање дали постоеле Хамидските масакри? Зашто на пописот во 1914та има над милион ерменци и само 60 000 на следниот попис?

2024та, еден куп слики од масакрите имат, милион дописи од странски известувачи за тој период, единствено што не е усоглаено од историчарите е бројката и тоа минимум што се спомнува е 600 000 па до 2 000 000. Грешката е направена во 1913та и наредната во периодот 1917 и 1918та. Штета што почнува руската револуција па напредокот на Руската империја запира во 1917та, секое ново освоен град или село во источна анадолија русите откриваат остатоци од масакри.
Прегледај го приврзокот 438819
beden si pateticen i mislis deka ke ti poveruvam na ovaa slika?[pa ja smoza da ti pratam iljadnici sliki vakvi.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom