Пакистан признава трет пол

Член од
6 декември 2009
Мислења
235
Поени од реакции
18
И сеа? На јавните места ќе градат и вециња за среден пол? :vozbud:

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Абе не е среден пол/род. Трет пол. И овие имаат секс, само сега можат легално да се сексаат и да се мажат и женат и сите чуда. Една огромна палета на можности и комбинации.
Мање-више, ова е легализација на геј бракови и тоа во прилично хард-кор муслиманска земја. За мене тоа е откаченото. Дали е последица на наследени однесувања од култури мешани во Индија или прогресивен либерален проблесок со политичка заднина, за мене не е предмет на интерес.

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Абе не е среден пол/род. Трет пол. И овие имаат секс, само сега можат легално да се сексаат и да се мажат и женат и сите чуда. Една огромна палета на можности и комбинации.
Мање-више, ова е легализација на геј бракови и тоа во прилично хард-кор муслиманска земја. За мене тоа е откаченото. Дали е последица на наследени однесувања од култури мешани во Индија или прогресивен либерален проблесок со политичка заднина, за мене не е предмет на интерес.
Ќе треба на овие небулози и да им прикачиш цитати.
Бидејќи никој нема да и верува на твојата погрешна перцепција на законов.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Ќе треба на овие небулози и да им прикачиш цитати.
Бидејќи никој нема да и верува на твојата погрешна перцепција на законов.
Со задоволство, Никола. Само ќе те замолам да посочиш кои делови од постот ги доживуваш како небулозни.

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Еве. Па копај и најди нешто што не може да биде најдено бидејќи го нема и нема да го има.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Абе има што да се ископа ако одиш после 3-тото „о“ на гугл. Сигурен сум дека ќе има забелешки на линковите, но сепак, одлуката е донесена минатата среда, нели.
Бујрум интересни четива за исламска (хомо)сексуалност и третман на истите:

http://books.google.com/books?id=hQuHFPKp8L0C&pg=PA265&lpg=PA265&dq=hijra+to+marry&source=bl&ots=gcSjxXcM7t&sig=A-sXZve82tNCK0RPGkR8dDblHyk&hl=en&ei=1Qk6S5CeBpLGnAPKz_zzDg&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=3&ved=0CA4Q6AEwAg#v=onepage&q=hijra to marry&f=false

„Q: Do hijras marry within the hijra community, or do they marry men or women?
A: They marry men and refer to them as their husbands.“
http://nabihameher.wordpress.com/category/hijras/

... после седницава, следи додаток.

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Абе има што да се ископа ако одиш после 3-тото „о“ на гугл. Сигурен сум дека ќе има забелешки на линковите, но сепак, одлуката е донесена минатата среда, нели.
Бујрум интересни четива за исламска (хомо)сексуалност и третман на истите:

http://books.google.com/books?id=hQuHFPKp8L0C&pg=PA265&lpg=PA265&dq=hijra+to+marry&source=bl&ots=gcSjxXcM7t&sig=A-sXZve82tNCK0RPGkR8dDblHyk&hl=en&ei=1Qk6S5CeBpLGnAPKz_zzDg&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=3&ved=0CA4Q6AEwAg#v=onepage&q=hijra to marry&f=false

„Q: Do hijras marry within the hijra community, or do they marry men or women?
A: They marry men and refer to them as their husbands.“
http://nabihameher.wordpress.com/category/hijras/

... после седницава, следи додаток.
Линкови до сајтови и книги со очигледна анти исламска пропаганда, нема што да ми доажуваат некоја поента.
Од бегалци на кои им е опната фатва или барем прогон од местото од каде што потекнуваат што треба да се очекува?
Тебе како пообразован треба да ти биде јасно дека никаков поим на хомосексуалност нема да има во Пакистан, освен ако истиот не е потребен за решавање на некакви интерни конфликти кои во секој случај ќе бидат фатални за секој педер и сличен.
Така да не фурај со некоја слобода на искажување и признавање на чувство за декларирање на сопствената посебност, бидејќи такво нешто нема.
Она кое ќе го има е, кога ќе се соберат доволно педери на куп, ќе ги рашутираат и каменуваат низ улиците и тој ден ќе биде прослава за секој добар муслиман.
Не си прави бајрам со умот.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Не би се сложил. Она што јас го гледам во одлуката на Врховниот суд е чекор кон социјален третман на хомосексуалците во рамките на една исламска држава. До пред 5 дена педерите ги убиваа или одеа на доживотна робија. Со оваа одлука педерот ќе може да се декларира како хиџра на гладно срце и да избегне лош третман. Токму тоа, според мене, е политичкото во одлуката. Станува збор за барем милион хиџри. А милион не се мала заебанција. На тие милион, ладно, декларативно ќе можат да се шлепаат уште поише милиони (педери) од 180-те милиони што живеат таму.

А собирање на куп и палење по гасни комори, мало теже, друже. После ваков закон, теже...

Инаку, за цитатите, ќе ископаме уште, само верувам дека не очекуваш да најдам владин цитат за брак на хиџри неполна недела по одлуката на врховниот. Или тоа чекаш?

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Не би се сложил.
Инаку, за цитатите, ќе ископаме уште, само верувам дека не очекуваш да најдам владин цитат за брак на хиџри неполна недела по одлуката на врховниот. Или тоа чекаш?
Копај си бе .Само ти кажувам дека ти е без основа.
Барем она кое се обидуваш да го докажеш.
И да е така, а не е, во Европа исто има педери кои се легитимираат и секој денес ги знае.
Имаш ли и најмала идеа што ќе стане со тие педери за некое време?
Кога кризата реално ќе ги погоди?
Имигрантите и педерите ќе бидат први на листа.
Се тоа ќе биде исчистено, ќе се рестартира системот.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Никола, бре, за каква чистка се спремаш ти, у ствари?!
Од постовиве твои, си давам за право да заклучам дека имаш информации или hunch за нешто големо што се подготвува.
Знаеш ти изгледа нешто што ја не знам - очигледно.
На што треба да се радуваме во таа блиска иднина?

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Никола, бре, за каква чистка се спремаш ти, у ствари?!
Од постовиве твои, си давам за право да заклучам дека имаш информации или hunch за нешто големо што се подготвува.
Знаеш ти изгледа нешто што ја не знам - очигледно.
На што треба да се радуваме во таа блиска иднина?
Логично е да се претпостави. Секогаш кога има некоја економска криза, мора да има виновник за кон него да се насочи гневот на народот за владеачката гарнитура да не страда.
Оваа економска криза беше млака, но сепак изби доста конзервативци на власт.
Следните ќе бидат многу поголеми, кога ќе дојде моментот за равноправна борба на глобалниот пазар, на која нема да можат граѓаните на западниот свет да се адаптираат.
Нов Хитлер Хајдер и јунајт јуроп.

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
Има бе таму некој посебен третман на овие травеститите, нема врска со либерализација и разбирање то да не се ебаваме во ум.

Ова гледав во документарец не се сеќавам точно на детали, ама “овие“ таму имат посебно некое значење. Во традиционални некој дешавки учествуват, во верувањето му е дека се “специјални“. Според мене не можи да се спореди со “западната либерализација“.

Зошто едно е ти да сметаш некој за еднаков, а друго е некој да сметаш за “посебен“ (е сеа ова дали негативно или позитивно незнам да кажам традиционално како е).

Kajgana Shop

На врв Bottom