Падни-стани преродба на Никола Груевски

Член од
29 декември 2008
Мислења
1.505
Поени од реакции
43
mozebi i branko ne sraboti nisto ,ama barem ne gi trososese nasite pari za bez nisto,
kako za kampanji skapi,,za spomenici...za konji..i za uste mnogu raboti,.ako ne go gledas toa .stvarno pojma nemam sto ti gledas voopsto
Епа во тоа е проблемот бе лепи.Сваќаш?Што сега знаеме дека прите отишле во неповрат за споменици,кампањи за коњи и магариња а не знаеме што со парите направи Бранко.Сваќаш или маде голо сваќаш.

R

RAYTHEON23

Гостин
Аха, и која е причината ?
СДСМ...њали :tv:
причината е љубчо и неговата идеја да ја подели македонија мегу бугарија и албанија бидејки намерно направија мировните сили да заминат(со вето од кина бидејки тајван го признавме) па имавме необезбедена граница....и како...аконе беа А1 да ја откријат уште ке лажеа компири садат додека не станат способни да одржат статус-кво....ама ако...нашите држеа статус кво под наредба на ДПМНЕ за да се докаже демек сме неспособни(се секавате бугарија понуди војска...ама ако влезеше НЕМА ДА ИЗЛЕЗЕ)трајковски ОДБИ!!!!!!!

и кој ве лаже дека на две митралески гнезда и еден снајпер се оди со тенкови и 120мм артилерија...тоа беше перење пари!!!!

немаа ОНА тешко оружје...требаше употреба на специјални сили...face to face...така да ДПМНЕ е виновен...а и прислушувањето не даде ефект....на крај краеви они беа на власт:toe:

R

RAYTHEON23

Гостин
Ти другар не си бил пример само на испран мозок.Ти си пример на целосно сменет мозок со нови идеи.Денес и малите деца кога ја знаат причината за војната во 2001 ти уште цитираш глупости изречени од устите на некој функционери на СДСМ.

еве за војната:toe:

Член од
30 март 2009
Мислења
418
Поени од реакции
27
Епа во тоа е проблемот бе лепи.Сваќаш?Што сега знаеме дека прите отишле во неповрат за споменици,кампањи за коњи и магариња а не знаеме што со парите направи Бранко.Сваќаш или маде голо сваќаш.
Znaci znaeme deka kradat,a . Ne e toa gradenje od keif,decko. Sekoj spomenik,parite od nego e puta tri pati naplaten. Pa ti vidi dali znaes kade se site pari otideni.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Падни - стани........

Тешко да ќе е така..повеќе ми личи на паднат кој безуспешно се труди да стане:helou:

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Чаре ?
Кој е подобар од Никола Груевски во РМ, за да го замени ?

Член од
29 декември 2008
Мислења
1.505
Поени од реакции
43
Znaci znaeme deka kradat,a . Ne e toa gradenje od keif,decko. Sekoj spomenik,parite od nego e puta tri pati naplaten. Pa ti vidi dali znaes kade se site pari otideni.
Дај ти што личиш на жената на Ице комшијата на АБЦ :pos2::pos2:малку разгледај околу себе.Јас знаам каде се парите.Ете како што велиш нешто ќе се изгради нешто ќе се искради впрочем секаде е така.Каде што се гради таму и се кради,и ете таму се парите.Дај сега ти кажими каде се ппарите кога беше на власт Бранко.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Ама и сунвенциите за земјоделството не беа поголеми од 4 до 5 милиони евра годишно, не ги зголемуваше пензиите и платите!!!
А па сега оти се декларираат на 40-50-70 милиони евра годишно земјоделците видоа некој “аир“ од владава.Што вреди ако некому дадеш 2 денари од килограм пченица,ако истата тој не ја продаде по 15 денари колку што го чини да ја произведе,ако ги вкалкулира сите трошоци.Во таков случај субвенциите стануваат контрапродуктивни,а парите како субвенции скроз ја промашиле целта.Подобро би било тие пари да се инвестираа во инфраструктура за индустрија која ќе ги преработува тие земјоделски производи.
Го носам странскиот инвеститор во Прилеп и му покажувам една нива без асфалтен пат,без струја и вода,без никаква ни малку урбанизирана парцела,и странскиот потенцијален инвеститор ме гледа и ме прашува дали се заебавам со него.Не бе,му велам,еве како нашата влада ве кани да инвестирате во Македонија.Странецот се чуди,климнува неколку пати со главата,чиниш ќе се кандиса да гради фабрика и ми вели:
-Пријателе,јас нема да се заебавам 5 години за да обезбедам услови овде да изградам објект за кој не сум сигурен дали ќе профитира,а ти можеш да се јавиш по некое време,ако има сеуште ефтина работна сила за мојот бизнис како што кажуваш,но само доколку ми гарантираш дека ќе има и соодветно подготвено земјиште каде би ја изградил мојата фабрика.
Ама овде владата им дава субвенции на земјоделците му велам,ќе има доволно “факинг“ производи за твојот бизнис.Странецот се насмевна,а во неговиот поглед можеше да се почуствува бесот кој вриеше кај него,затоа што залудно го потрошил своето драгоцено време.:toe:

Член од
30 март 2009
Мислења
418
Поени од реакции
27
Дај ти што личиш на жената на Ице комшијата на АБЦ :pos2::pos2:малку разгледај околу себе.Јас знаам каде се парите.Ете како што велиш нешто ќе се изгради нешто ќе се искради впрочем секаде е така.Каде што се гради таму и се кради,и ете таму се парите.Дај сега ти кажими каде се ппарите кога беше на власт Бранко.
Pa ti go obvinuvas ,ti kazi kade se. Jas znam za del od tie pari,gi trosi vasiot premier zatoa sto vi ostavija polna drzavna kasa, a sega e isprazneta do dno, i drzavnite rezervi se padnati za 600 milioni evra samo vo poslednite osum meseci,vakvo namaluvanje e bez presedan vo istorijata na RM. Sega siguren si deka znaes? So site 600 milioni gradea spomenici?
p.s. toa sto me ubacuvas vo muabeti na nedolicen nacin zboruva za tvojata inteligencija i domasno vospituvanje. Se prepozna i ti vo mojot potpis.

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Колку време треба да се изградат, Годел, Кожара, Стаклара, Газела, Чик, Факом ....

Што е причината за енормниот скок на невработеноста ?

Kajgana Shop

На врв Bottom