За што е програмата, пастирај ако може овде...Пак истото и со пач и без пач истата грешка програмата си е во ред напишана. Да не е до паскал нешто или сепак е до тој пач?
toa go dava vo tp 7.0 koga sakas da koristis crt unitПак истото и со пач и без пач истата грешка програмата си е во ред напишана. Да не е до паскал нешто или сепак е до тој пач?
<tr>
<td class="ime1">Nekoj si string</td>
<td class="ime2">Zbor1</td>
<td class="ime2">Zbor2</td>
<td class="ime2">Zbor3</td>
<td class="ime2">Zbor4</td>
<td class="ime2">Zbor5</td>
<td class="ime3">nesto drugo</td>
<td class="ime4">uste nesto</td>
</tr>
<tr>
<td class="ime1">1Nekoj si string</td>
<td class="ime2">1Zbor1</td>
<td class="ime2">1Zbor2</td>
<td class="ime2">1Zbor3</td>
.....
.....
За ова ќе ти треба preg_split( string $pattern, string $subject )Ми треба помош за парсирање на HTML страна во PHP.
Сега од ова сакам да ги извлечам
Nekoj si string, Zbor1, Zbor2, Zbor3, Zbor4, Zbor5, nesto drugo, uste nesto
во една низа (или матрица доколку ги земам сите tr)
После продолжувам со другото <tr>
...
Ако некој може да помогне, го ценам тоа...
Па и јас пробував со regex и ми се искомплицира.... знам дека е зафркнато...Пробав да најдам регекс, ама почна да станува премногу сложен. Подобро оди со втората варијанта.
Во C# .NETМи треба помош за парсирање на HTML страна во PHP.
имаме една страна:
Сега од ова сакам да ги извлечамHTML:<tr> <td class="ime1">Nekoj si string</td> <td class="ime2">Zbor1</td> <td class="ime2">Zbor2</td> <td class="ime2">Zbor3</td> <td class="ime2">Zbor4</td> <td class="ime2">Zbor5</td> <td class="ime3">nesto drugo</td> <td class="ime4">uste nesto</td> </tr> <tr> <td class="ime1">1Nekoj si string</td> <td class="ime2">1Zbor1</td> <td class="ime2">1Zbor2</td> <td class="ime2">1Zbor3</td> ..... .....
Nekoj si string, Zbor1, Zbor2, Zbor3, Zbor4, Zbor5, nesto drugo, uste nesto
во една низа (или матрица доколку ги земам сите tr)
После продолжувам со другото <tr>
...
Ако некој може да помогне, го ценам тоа...
if (strHtml_kod[i] == '<' && strHtml_kod[i+1] == 't' && strHtml_kod[i+2] == 'r' &&strHtml_kod[i+3] == '>' )
private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
{
int indikator = 0;
int brojac = 0;
string zbor = "";
string strHtml_kod = textBox1.Text;
strHtml_kod += '<';
string[] izvlecena_niza = new string[100];
for (int i = 0; i <= strHtml_kod.Length-1; i++)
{
if (strHtml_kod[i] == '>' && strHtml_kod[i+1]!='<')
{
i++;
while (strHtml_kod[i] != '<')
{
zbor += strHtml_kod[i];
i++;
}
izvlecena_niza[brojac] = zbor;
zbor = "";
brojac++;
}
}
for (int c = 0; c <= izvlecena_niza.Length-1; c++)
{
textBox2.Text += izvlecena_niza[c];
}
}
Може со неколку регекс, едно-подруго, само дај paste од типичен хтмл, ќе пробам нешто.Па и јас пробував со regex и ми се искомплицира.... знам дека е зафркнато...
Втората варијанта не ми одговара бидејќи табелите не се чисти. Значи има еден куп други работи кои не сакам да ги земам. Не е фиксен бројот на редови.... значи единстевно по што ги препознавам потребните полиња се по тоа class="ime1", class="ime2"...
Мора со regex... ама е зафркнато малку