Carlito Brigante
Хаусмајстор
- Член од
- 5 ноември 2005
- Мислења
- 844
- Поени од реакции
- 8
Браво. Добра иницијатива.
Не го оставајте Делфи...
Не го оставајте Делфи...
Една табела за двата (сите) јазици. многу попрактично и поефикасноDejan] напиша:Ок гледам дека сите се срамат да прашат за нешто
Кое е вашето искуство од следното:
Кога дизајнирате некоја апликација која треба да биде на повеќе од еден јазик, заедно со база како го правите? Дали употребувате една база, па во неа две табели за секој јазик или во една иста табела правите колони и за двата јазика или тоа го правите со две бази? Која опција епобрза, полесна за кодирање и сл.
другарче напиша:Една табела за двата (сите) јазици. многу попрактично и поефикасно
Па што знам XML не ми изгледа баш многу прaктично, поготово за пребарување. Можеби подршката у некој друг јазик е подобра, али пребарувањето во C# со XML као dataset е пеин ин ди ес...spooky напиша:Zatoa sto resurs-fajlovite ne se platform-independent.
Moze da se simuliraat so drugi tipovi na fajlovi (prekrasen primer : eGroupware). Taka e polesno otkolku so baza.
Najdobar pristap koj go koristam poslednite 2-3 godini e so XML fajlovi. Lesno, brzo, programabilno i univerzalno.
Bas C# moze da mapira XML direktno kako dataset!moTaro напиша:Па што знам XML не ми изгледа баш многу прaктично, поготово за пребарување. Можеби подршката у некој друг јазик е подобра, али пребарувањето во C# со XML као dataset е пеин ин ди ес...