ПРОГРАМИРАЊЕ И ПРОГРАМСКИ ЈАЗИЦИ

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
На LimeWire има. Можеш да ја симнеш многумина имаат кракови.

Јас пред малце си купив Perl programming version 4 => закон ми е! :music3:

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Mislam Visual Basic 2 deka mozam da ti najdam ako ti vrsi rabota...za pod DOS e :)

Dr_ViRuS

DarkSide with green light
Член од
9 јануари 2006
Мислења
1.076
Поени од реакции
28
Крстителот напиша:
Дали некој има инсталација од Visual Basic 3 ?
mislam deka imam koga ke go najdam cedeto ke ti pisam pm
ps
ako go najdam

K

Kiko

Гостин
Дечки....како не ја видов оваа тема порано.

Имам едно прашање за оние шо знаат ASP.NET C#

KКако да направам Datalist да листа по на пример 10 записи на страна.... пошто вака ако базата има 1000 записи.....сите 1000 ке се презентираат.

Благодарам однапред!

Член од
27 ноември 2005
Мислења
636
Поени од реакции
11
Kiko polaeka, lugeto praznici teraat :) zatoa ne ti odgovorile,...
Eve ti VB.NET
Private Sub Page_Load(ByVal sender As System.Object, _
ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load
Dim myConnection As New _
SqlConnection(ConfigurationSettings.AppSettings("connectionString"))
Dim myDA As New SqlClient.SqlDataAdapter("Select * from dtsDefect", _
myConnection)
myDA.Fill(ds, "t1")
pageds.DataSource = ds.Tables("t1").DefaultView
pageds.AllowPaging = True
pageds.PageSize = 4
Dim curpage As Integer

If Not IsNothing(Request.QueryString("Page")) Then
curpage = Convert.ToInt32(Request.QueryString("Page"))
Else
curpage = 1
End If

pageds.CurrentPageIndex = curpage - 1
lblCurrpage.Text = "Page: " + curpage.ToString()

If Not pageds.IsFirstPage Then
lnkPrev.NavigateUrl = Request.CurrentExecutionFilePath + _
"?Page=" + CStr(curpage - 1)
End If

If Not pageds.IsLastPage Then
lnkNext.NavigateUrl = Request.CurrentExecutionFilePath + _
"?Page=" + CStr(curpage + 1)
End If

DataList1.DataSource = pageds
DataList1.DataBind()
End Sub A u C# lesno ke si ja prevedish...

Kiko напиша:
Изгледа немало програмери на форумов...

K

Kiko

Гостин
Тенкју

Фала ..... знаеш тоа беше стимуланс малку ....хехе....
Енивеј фала многу..... го повлекувам тоа што го напишав..... пукна еден exeption шо да праам... ми гореше под нозе....

Член од
27 ноември 2005
Мислења
636
Поени од реакции
11
Sho fala be Kiko... prashuvash samo kolku da s enapragvish vazen...
kodot koj ti go dadov ne raboti od prichina shto namesto so hyperlink jas ti staviv Labels

K

Kiko

Гостин
Па јас не напишав дека го употребив.....Фала шо се потруди...
енивеј сигурен сум дека ќе најдам решение....

ПС ме мрзеше да преведувам во C#

И што има толку важно околу тоа пфффф.... немој молимте кога ке научам aspx .....Е тогаш ќе се правам важен........

K

Kiko

Гостин
F1...F1..

Како да внесам податоци во varchar(mssql) ама со македонска подршка????
Мислам што треба да подесам има ли некоја опција во mssql или????

Член од
27 ноември 2005
Мислења
636
Поени од реакции
11
Nema potreba od nikakvo nagoduvanje. Ti treba samo instalirana kirilichna poddrshka na tvojot PC i mozish slobodno da gi vnesish podatocite vo kirilica.
Kiko напиша:
Како да внесам податоци во varchar(mssql) ама со македонска подршка????
Мислам што треба да подесам има ли некоја опција во mssql или????

Dr_ViRuS

DarkSide with green light
Член од
9 јануари 2006
Мислења
1.076
Поени од реакции
28
Vlad II Draculea напиша:
Е дали има некој пдф.... Algoritms and Data Structures in Java..... jas imam kniga ali e samo matematicka i ne mi davaat od biblioteka povejeke od 7 dena taka da pdf dobro bi mi se nasli.. ALI Java da e kodot... ako ima nekoj neka pisi PP
hahaha
za sreka imam duble hard-core kolega na fakultet i mi ja dade ovaa strana eee i nem mnogu da citas knigi stetno e za ocite

K

Kiko

Гостин
Значи имаш DataList i vo nea имаш linkbutton korpa....арно ама не знаеш како да направиш да кога го притиснеш korpa се наполни друга datalist која ќе покажува сто имаш купено(само наслов и цена)(добро не мора да биде datalist може и нешто друго само да функционира).

Однапред Благодарам!

Член од
27 ноември 2005
Мислења
636
Поени од реакции
11
Kiko mi e najchuden :)
Toa e mnogu lesno ili taka treba da izgleda.
Sho treba da napravish. Ke ti trebaat dve datalists, ednata kade ke ti bidat pomesteni proizvodite a drugata kade ke ti se pojavat kupenite proizvodi. Ovie dve datalist ke gi stavish vo dva panela i so dva reda kod ke napravish prviot panel da ti se gledda, vtoriot da ne se gleda. Koga ke imash nekoj proizvid vo vtorata datalist vo vtoriot panel i toj da s egleda. (ti kazum kako treba, kodot go ostavam na tebe, celta mi e da go razberish funkcioniranjeto).
Potoa za vctorata datalist pravish tabela (ne vo bazata tuku so kod) i vo ne treba da gi imash ime na proizvidot od tabeltata vo bazata za proizvodot, dcenata na proizvodot od tabelata na proizvodot od bazata i ke imash edno dopolnitelno pole za Kolichina. Mora vo vtorata datalist da go korisitsh Update postback zaradi Kolichinata da moze da se updajtuva vo pogolema ili pomala. iToa e vo sushtina najednostavno.
Od komponenti vo datalistata ke ti trebaat textbox za kolivchinata pri update modot, i eden label za presmetuvanje na zborot na cenata od site proizvodi pomnozeni so kolicvhinta.
najverojatno potoa otkko ke go napravish ova ke prashash kako da idam na naplata ili na paypal...
http://www.commercestarterkit.org/ e besplatna shopping carta rabotena vo asp.net 2.0 so vb.net i C# simni go source codot i razgledaj go kodot kako raboti. Ako go svatish togash ke nemash maki da si napravish tvoja shoping carta.
ushte eden dobar link za ova.... http://www.wrox.com/WileyCDA/WroxTitle/productCd-0764584642.html edna dosta dobra kniga koja ima i cod kako treba da s eraboti.
Ova e kodot, http://www.wrox.com/WileyCDA/WroxTitle/productCd-0764584642,descCd-download_code.html simni go razgledaj go i vidi sho mozish sho ne mozish... mozish i da ja najdish ovaa kniga vo pdf ili da ja kupish...

Mnogu uspeh :)
Kiko напиша:
Значи имаш DataList i vo nea имаш linkbutton korpa....арно ама не знаеш како да направиш да кога го притиснеш korpa се наполни друга datalist која ќе покажува сто имаш купено(само наслов и цена)(добро не мора да биде datalist може и нешто друго само да функционира).

Однапред Благодарам!

Член од
9 мај 2006
Мислења
5
Поени од реакции
0
HELP

Ќе може ли некој да помогне со Структури на Податоци?

Да се напише функцијата append() која презема две листи a, и b, го припојува b на крајот на a и на крај го поставува b на NULL (бидејќи е поставен на крајот на a).
:cug:
п.с (за колоквиум ми беше)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom