ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Daj kazete mi na internet da vidam sto i kako treba da se odnese na 31 Avgust?Za politicki konkretno...
Неможам да ти покажам на нашиот сајт за чичко Драги пак го заебал. Но има спас. Практично исто е за сите факултети. Еве ти линк од Филозофски факултет - http://www.fzf.ukim.edu.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=1237:2011-2012&catid=45:2009-09-17-22-58-22&lang=mk-MK

- Потребни документи за пријавување на нови студенти на Филозофски факултет

Се си имаш тука. Поздрав.

В

Вори

Гостин
Se e dobro,no nema konkretno na koj datum i na koja ziro smetka treba da se uplatat 100-te evra.Potvrda od uplatnicata,taksena marka,sliki i takvi raboti?
Ili pak ne vidov kako sto treba.

I

indigo child

Гостин
Ај јас малку да им се замешам во муабетов на бруцошите :) Со слични прашања, ама за мастер студии :)

Има ли некој што е на програмата Intellectual Property Law, која е во соработка со Универзитетот од Стразбур итн, итн...да каже што и како се дешава во пракса таму, со предавања и полагања, затоа што сигурно не е исто со тоа што го пишува во брошурата шо ја најдов :)

Друго шо ми е нејасно е следново - за таа програма нема пријавување преку студентски (ко за другите), па сега ме занима, доколку се пријавам преку интернет за таа програма и преку студентски прашања за другиве шо ќе одберам, дали после ако ме примат и на двете бирам кај ќе се запишам? Или ако поставиш во барањето на студентски шо се остава со се документите, ако напишеш 2-3 избори колку имаш, и влезеш во било кој од тие - автоматски мора да тераш таму, нема менување?

Ај ако има некој инфо за ова, нека сподели, па да правиме изборот :)))
Ај и мене ме интересира за ова за Интелектуална сопственост.
Anyone?

Инаку, мислам дека можеш и на двата да фураш ако успееш да се запишеш со истите документи на двата смера.
Шо ќе ти е менување? Мислиш парите да ти ги рачунаат како да си се запишал само на еден смер? Ти уствари да се запишеш на двата, а да продолжиш да учиш на еден? Парите ти ги зимаат при упис на студентски, па ти после сакаш учи тоа, сакаш не учи...

Ако дознаеш нешто повеќе за ова за Intellectual Property Law смеров, извести ме ( :

Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.081
Заборавив да се пофалам ме примија во државна јееееееее :LOL:

А ме интерираше да прашам дали има усни испити?

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Заборавив да се пофалам ме примија во државна јееееееее :LOL:

А ме интерираше да прашам дали има усни испити?
Јас слушнав дека од оваа година ке воведеле ама само за тие од прва што се и на наредните што ке доаѓаат.
Лани ние немавме усни.
--- надополнето: Aug 27, 2011 11:27 PM ---
Не е 100% сигурно значи :)

Член од
16 август 2007
Мислења
1.932
Поени од реакции
1.667
УПЛАТА ОД 100 ЕВРА /ПРВА РАТА/ ВО ДЕНАРСКА ПРОТИВВРЕДНОСТ ЗА СТУДЕНТИ ВО ДРЖАВНА КВОТА НА СМЕТКА:
Правен факултет „Јустинијан Први„ во Скопје
Депонент: НБРМ
Сметка: 100000000063095
Буџетска сметка: 1600103700-788-11
Приходна шифра: 723012 програма 41

Треба да се плати и електронски индекс, штета, спортски активности и слично ??

Член од
22 јули 2011
Мислења
1.028
Поени од реакции
1.147
Дали ви се отвора страницата на Правниот факултет, кај мене не ја отвора страницата, и дали има нешто ново истакнато на страницата, гледам колегата на форумов ставил сметка за уплаќање на партиципацијата, дали е ставена сметка и за нас што сме 2 година и дали има сметка и за нас што сме со кофинансирање.

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
^Страната не рработи нешто :)

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Да, баш сега видов на фејсбук групата наша, и таму пишува дека и на други студенти не им се отвора страницата.
Немаш пријавено испит? :) Јас пријавив дента кога објавија дека е отворена септемвриска сесија :)

Член од
22 јули 2011
Мислења
1.028
Поени од реакции
1.147
Немаш пријавено испит? :) Јас пријавив дента кога објавија дека е отворена септемвриска сесија :)
Испит фала богу пријавив на време, во сабота пријавив испит тогаш се отвораше страницата и успешно пријавив, туку прашував за страницата во случај да нема нешто додатно објавено, но ете на сите не им се отвора страницата.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Фала сега ми е многу подобро... NOT!!!
Не е вистина тоа. Само е шпекулација меѓу професорите. Првин треба да се менува цела програма и да се обнови нов силабус за секој предмет, па да се одобри од ЕКТС...Комплицирано е тоа. Нема шанси некој да се фати за такви реформи. Професорката Тасковска збореше за тоа али ете уште нема ништо.
--- надополнето: Aug 28, 2011 1:50 PM ---
Ќе имате усни 100%, од сигурни извори знам ( :
Ама ако биде така - нема да е по секој предмет. Само тие што сакаат и се подготвени да менуваат програма. Ваљда како професорката Бачовска. :D

I

indigo child

Гостин
Не е вистина тоа. Само е шпекулација меѓу професорите. Првин треба да се менува цела програма и да се обнови нов силабус за секој предмет, па да се одобри од ЕКТС...Комплицирано е тоа. Нема шанси некој да се фати за такви реформи. Професорката Тасковска збореше за тоа али ете уште нема ништо.
--- надополнето: Aug 28, 2011 1:50 PM ---

Ама ако биде така - нема да е по секој предмет. Само тие што сакаат и се подготвени да менуваат програма. Ваљда како професорката Бачовска. :D
-.-
Не ме нервирај -.-
Тоа бруцошите ќе имаат. Не ти. Шо се мешаш ти апсолвент? -.-
Не знам дали е по секој предмет, ама нема логика да не е по секој предмет. Која е логиката да воведат усни само на неколку предмети?
Која е логиката да му дадат сила на професорот да одлучи дали ти ќе положиш ил не, и он да рече „Не бе, по мојот предмет нема усни“.
Sense. It makes none.
Ако веќе усните се одобрени од ЕКТС, нема логика тоа да го воведат само за некои предмети.
Усни ќе имате по сите предмети. То ест, не ти, него бруцошите и сите генерации после тоа.

Kajgana Shop

На врв Bottom