ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Нели денес требаше неофицијални да извадат резултати за кои се примени а кои не ? Или погрешно сум прочитал некаде ?
На конкурсот како пишува-кога конечните? :) Денес?

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.447
Поени од реакции
6.123
На конкурсот како пишува-кога конечните? :) Денес?
конечните на 26ти али сигурен сум дека требаше деновиве неофицијалните да излезат...освен ако се мислеше на листите каде се пресметани поените од матурата и 4ригодишниот успех.

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
конечните на 26ти али сигурен сум дека требаше деновиве неофицијалните да излезат...освен ако се мислеше на листите каде се пресметани поените од матурата и 4ригодишниот успех.
Првиот список ке излезе за сите што се пријавиле во првиот уписен рок. Тој се смета за преелиминарен. После излегува конечниот и на крај излегува списокот за групите-кој во која спаѓа. Можеш сам да си пресметап ако ја има цела листа со поените од матурата и 4ри годишниот успех. Имај ги во предвид малцинствата.
п.с. колку поени имаш?

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.447
Поени од реакции
6.123
Првиот список ке излезе за сите што се пријавиле во првиот уписен рок. Тој се смета за преелиминарен. После излегува конечниот и на крај излегува списокот за групите-кој во која спаѓа. Можеш сам да си пресметап ако ја има цела листа со поените од матурата и 4ри годишниот успех. Имај ги во предвид малцинствата.
п.с. колку поени имаш?
Абе не прашвев за мене,пошо јас 96.90 поени имам и најверојатно државна ќе сум влезен (освен ако имав некои грешки со уплатниците) , туку за другарче што го пропушти првиот уписен поради X причини и сака да конкурира на втор уписен , па реков да видам дали ќе има слободни места. Узпат да те прашам , како се формираат групите ? По азбучен ред или нема врска тоа ?

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Абе не прашувам за мене,пошо јас 96.90 поени имам , туку за другарче што го пропушти првиот уписен поради X причини и сака да конкурира на втор уписен , па реков да видам дали ќе има слободни места. Узпат да те прашам , како се формираат групит ? По азбучен ред или нема врска тоа ?
Колку се запишани во првиот уписен рок? Мора да има таков список. Па види дали има место. Минатата година уште во првиот се пополнија местата и во државна и со кофинансирање.
Групите се формираат по азбучен ред ама ако сакаш можеш да ја смениш. :)

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.447
Поени од реакции
6.123
^
абе колку што видов сите места се пополнати(aко ги примат сите на списокот со пресметки)... али не ми се верува дека ќе ги примат уште во прв на тие со 40 и нешто бода...
фала на одговорите . (oфтопик- не го глеаш манчестер :D? )

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
^
абе колку што видов сите места се пополнати(aко ги примат сите на списокот со пресметки)... али не ми се верува дека ќе ги примат уште во прв на тие со 40 и нешто бода...
E не знам за тие со 40 бода. Ипак аплицирале во прв уписен рок и мислам дека нема да ги одбијат ако има место.
Оф топик: Барам некој стрим што не кочи со потрошен нет. Мислам дека нема да најдам. Немам некој канал на тв што ја даваат... :(

Член од
15 јуни 2011
Мислења
62
Поени од реакции
14
Moze li nekoj da me upati koi se poteski predmeti vo prviot semestar i se razbira pozeznati profesori... btw od koj ucebnik se uci voved vo pravoto i kolku str e

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Moze li nekoj da me upati koi se poteski predmeti vo prviot semestar i se razbira pozeznati profesori... btw od koj ucebnik se uci voved vo pravoto i kolku str e
Економика, најтежок и ако ти се падне Томислав Гроздановски за професор, ондак ултра тежок ќе биде. Ептен “терсење“ професор, тешко дава бодови за активност, глупи теми за есеј... Шансата е кај асистентката само... :icon_mrgr:

Вовед во право, мене ми се предаваше Тасковска, и немавме целосен учебник, т.е. првиот колоквиум учевме од извадоци од некој постар учебник, вториот од скрипти. Исто и таа е терсење професор за поени, но бар предметот е ептен лесен, и дава лесни колоквиуми каде што имаш еден логичен одговор и 4 други кои немаат врска со правото.

Историја и Социологија мене ми беа лесни, ма да знам дека имаше доста студенти кои испопаѓаа социологија, но на крај ги „пушти“.

Член од
21 август 2011
Мислења
145
Поени од реакции
46
^
Без разлика колку бода имаш се додека има место во квотата ке бидеш примен , тоа зависи само каква конкуренција ке има.А за втор уписен рок за правни студии, гарантирам дека нема да има, затоа што се пополнети местата на двете квоти

Henry14

BAUCE
Член од
20 февруари 2009
Мислења
321
Поени од реакции
49
Едно прашање јас сум 304 на главниот список, али 9 на срби ќе влезам во државна или приватна квота?:)

Член од
15 јуни 2011
Мислења
62
Поени од реакции
14
Економика, најтежок и ако ти се падне Томислав Гроздановски за професор, ондак ултра тежок ќе биде. Ептен “терсење“ професор, тешко дава бодови за активност, глупи теми за есеј... Шансата е кај асистентката само... :icon_mrgr:

Вовед во право, мене ми се предаваше Тасковска, и немавме целосен учебник, т.е. првиот колоквиум учевме од извадоци од некој постар учебник, вториот од скрипти. Исто и таа е терсење професор за поени, но бар предметот е ептен лесен, и дава лесни колоквиуми каде што имаш еден логичен одговор и 4 други кои немаат врска со правото.

Историја и Социологија мене ми беа лесни, ма да знам дека имаше доста студенти кои испопаѓаа социологија, но на крај ги „пушти“.
blagodaram :)

O

ob1

Гостин
Извадија резултати. Значи да рачунам ако сум под 300 дека сум со кофинансирање така?

В

Вори

Гостин
Излегоа резултати,но сеуште не се официјални.
Јас ум 9-ти на Политички студии.Влезен сум во квота така?
И од кај да знаеме дали сме во државна квота,ќе има некакво известување дополнително на 26-ти или?

Kajgana Shop

На врв Bottom