ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

Член од
16 август 2007
Мислења
1.935
Поени од реакции
1.683

На правни студии првите 300 се во државна квота, 301-600 со кофинансирање
На политички студии првите 75 се во државна квота, 76-150 со кофинансирање

btw на правни сум со кофинансирање :)

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Едно прашање јас сум 304 на главниот список, али 9 на срби ќе влезам во државна или приватна квота?:)
А има и посебен список за националности !? Ако има, тогаш мислам дека овие шо се у главниот не се пријавиле како малцинство.

Излегоа резултати,но сеуште не се официјални.
Јас ум 9-ти на Политички студии.Влезен сум во квота така?
И од кај да знаеме дали сме во државна квота,ќе има некакво известување дополнително на 26-ти или?
Ти не да си влезен, туку ко у Врело да си... :pos:
Ќе лупнат една црвена линија на границата на државна и приватна. На политички незнам до кај е границата, 50 или 100... :)
--- надополнето: Aug 23, 2011 6:22 PM ---
ете 75 било... :D

В

Вори

Гостин
Значи моментално гледам има едно 68 души отприлика на Политички.Но не знам како оди тоа со малцинствата,дали со нив или без нив.
А тие од втор и трет уписен рок и тие можат да влезат во квота или тие ќе си плаќаат по 400 евра?

O

ob1

Гостин
Правни студии сум со конфинансирање, далеку сум од државна квота. На почеток кога отворив и кога скролав надоле до 300 се сите со по 85+ бода, ме фати страв да не не сум примен.. :)

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Едно прашање јас сум 304 на главниот список, али 9 на срби ќе влезам во државна или приватна квота?:)
Рачунај и малцинства-сепак мислам во државна дека ке си :)
Извадија резултати. Значи да рачунам ако сум под 300 дека сум со кофинансирање така?
Не. Број колку има турци, роми,срби, бошњаци, власите тешко да ги препознајш. Мислам дека ме разбираш
Излегоа резултати,но сеуште не се официјални.
Јас ум 9-ти на Политички студии.Влезен сум во квота така?
И од кај да знаеме дали сме во државна квота,ќе има некакво известување дополнително на 26-ти или?
Зависи колку ке примаат :)

285ти.
15 души позади мене.
I'm in.
Државна.
Boss.
Честитки Колега :)
--- надополнето: Aug 23, 2011 6:42 PM ---
Веќе одговориле :)
--- надополнето: Aug 23, 2011 6:46 PM ---
Значи моментално гледам има едно 68 души отприлика на Политички.Но не знам како оди тоа со малцинствата,дали со нив или без нив.
А тие од втор и трет уписен рок и тие можат да влезат во квота или тие ќе си плаќаат по 400 евра?
Од вкупниот број на студенти што ке ги примаат, процентуално ке има за секое малцинство.
За тие од втор уписен рок ако има место. Ако примаат 75 државна и 75 со кофинансирање додека се исполни бројот ке примаат. Овие од прв уписен рок нема да ги чепкаат мислам.

В

Вори

Гостин
Значи јас сум дефинитивно влезен и рангиран како 9-ти.
Фала ви многу за одговорите.Јас малце ве напнав али ме интересираше и сакав да дознаам што побрзо.

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Значи јас сум дефинитивно влезен и рангиран како 9-ти.
Фала ви многу за одговорите.Јас малце ве напнав али ме интересираше и сакав да дознаам што побрзо.
9ти си рангиран и уште прашуваш? :D Бреее бруцоши :)

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.447
Поени од реакции
6.123
Сеа кога треба да се донесе потврдата со 100те евра , и останите пари за таксена. индекси,штета и додатни ствари ? На 31ви август или на 13 и 14 сеп. ?

Член од
16 август 2007
Мислења
1.935
Поени од реакции
1.683
Сеа кога треба да се донесе потврдата со 100те евра , и останите пари за таксена. индекси,штета и додатни ствари ? На 31ви август или на 13 и 14 сеп. ?
На 31ви е уписот, потврда треба од 100/200 евра и таксена а индекс и студентска легитимација нетреба да купуваш ќе имаме гратис од нив :)

Член од
21 август 2011
Мислења
145
Поени од реакции
46
За Историја на правото, најмногу прашања се паѓаат од 3тата книга, многу детали ми се паѓаа мене :) Инаку, имало некоја книжарница кај студентскиот Гоце, каде што ги имале сите прашања што навистина се паѓаат. Јас имав таква среќа, што кога јас излегував од колоквиум, тие што допрва ќе полагаа ги имаа прашањата и нормално си имаа повеќе бодови од мене:( Можеш да пробаш, ништо не губиш :)
Бев прееска во копирницата карши студентскиот, надоле по скали што се симнува и продавачката бледо ме гледаше коа и кажав прашања за испит.. ако знаеш која точно пиши ми , или уште поубаво ако ги има некој во електронска форма да ми ги пратиш :)

Advokatce

откачено
Член од
2 ноември 2009
Мислења
209
Поени од реакции
27
Ај малце да смениме тема...ајде кажете како сте го поминале летниот распуст:ROFLMAO: хахахха се ШАЛАМ!!!...а сеа сериозно...кажете ми нешто за ПЕТТИ СЕМЕСТАР ве молам...од кој да се тресам а од кој да очекувам барем нешто ???:cuc: активности есеи колоквиуми како иде???? ....ви блАГОДАрам однапред на тие што ќе ми пишете... поздрав !!! ;)

Член од
16 јуни 2010
Мислења
108
Поени од реакции
21
Бев прееска во копирницата карши студентскиот, надоле по скали што се симнува и продавачката бледо ме гледаше коа и кажав прашања за испит.. ако знаеш која точно пиши ми , или уште поубаво ако ги има некој во електронска форма да ми ги пратиш :)
Брее, тапа :/
Стварно не знам каде да те упатам сега. :(Не знам точно за која фотокопирница се работи, само знам дека беа во табели прашањата...

Член од
21 август 2011
Мислења
145
Поени од реакции
46
Брее, тапа :/
Стварно не знам каде да те упатам сега. :(Не знам точно за која фотокопирница се работи, само знам дека беа во табели прашањата...
Ако се во тбаели ,тогаш ги имам тие прашања , само што јас кога полагав не ми се падна ниту едно ..

Cappie

Vincere non è importante: è la sola cosa che conti
Член од
29 мај 2008
Мислења
1.914
Поени од реакции
307
Ај јас малку да им се замешам во муабетов на бруцошите :) Со слични прашања, ама за мастер студии :)

Има ли некој што е на програмата Intellectual Property Law, која е во соработка со Универзитетот од Стразбур итн, итн...да каже што и како се дешава во пракса таму, со предавања и полагања, затоа што сигурно не е исто со тоа што го пишува во брошурата шо ја најдов :)

Друго шо ми е нејасно е следново - за таа програма нема пријавување преку студентски (ко за другите), па сега ме занима, доколку се пријавам преку интернет за таа програма и преку студентски прашања за другиве шо ќе одберам, дали после ако ме примат и на двете бирам кај ќе се запишам? Или ако поставиш во барањето на студентски шо се остава со се документите, ако напишеш 2-3 избори колку имаш, и влезеш во било кој од тие - автоматски мора да тераш таму, нема менување?

Ај ако има некој инфо за ова, нека сподели, па да правиме изборот :)))

В

Вори

Гостин
Daj kazete mi na internet da vidam sto i kako treba da se odnese na 31 Avgust?Za politicki konkretno...

Kajgana Shop

На врв Bottom