- Член од
- 16 август 2007
- Мислења
- 1.935
- Поени од реакции
- 1.683
На правни студии првите 300 се во државна квота, 301-600 со кофинансирање
На политички студии првите 75 се во државна квота, 76-150 со кофинансирање
btw на правни сум со кофинансирање
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
А има и посебен список за националности !? Ако има, тогаш мислам дека овие шо се у главниот не се пријавиле како малцинство.Едно прашање јас сум 304 на главниот список, али 9 на срби ќе влезам во државна или приватна квота?![]()
Ти не да си влезен, туку ко у Врело да си...Излегоа резултати,но сеуште не се официјални.
Јас ум 9-ти на Политички студии.Влезен сум во квота така?
И од кај да знаеме дали сме во државна квота,ќе има некакво известување дополнително на 26-ти или?
Рачунај и малцинства-сепак мислам во државна дека ке сиЕдно прашање јас сум 304 на главниот список, али 9 на срби ќе влезам во државна или приватна квота?![]()
Не. Број колку има турци, роми,срби, бошњаци, власите тешко да ги препознајш. Мислам дека ме разбирашИзвадија резултати. Значи да рачунам ако сум под 300 дека сум со кофинансирање така?
Зависи колку ке примаатИзлегоа резултати,но сеуште не се официјални.
Јас ум 9-ти на Политички студии.Влезен сум во квота така?
И од кај да знаеме дали сме во државна квота,ќе има некакво известување дополнително на 26-ти или?
Честитки Колега285ти.
15 души позади мене.
I'm in.
Државна.
Boss.
Од вкупниот број на студенти што ке ги примаат, процентуално ке има за секое малцинство.Значи моментално гледам има едно 68 души отприлика на Политички.Но не знам како оди тоа со малцинствата,дали со нив или без нив.
А тие од втор и трет уписен рок и тие можат да влезат во квота или тие ќе си плаќаат по 400 евра?
9ти си рангиран и уште прашуваш?Значи јас сум дефинитивно влезен и рангиран како 9-ти.
Фала ви многу за одговорите.Јас малце ве напнав али ме интересираше и сакав да дознаам што побрзо.
На 31ви е уписот, потврда треба од 100/200 евра и таксена а индекс и студентска легитимација нетреба да купуваш ќе имаме гратис од нивСеа кога треба да се донесе потврдата со 100те евра , и останите пари за таксена. индекси,штета и додатни ствари ? На 31ви август или на 13 и 14 сеп. ?
Бев прееска во копирницата карши студентскиот, надоле по скали што се симнува и продавачката бледо ме гледаше коа и кажав прашања за испит.. ако знаеш која точно пиши ми , или уште поубаво ако ги има некој во електронска форма да ми ги пратишЗа Историја на правото, најмногу прашања се паѓаат од 3тата книга, многу детали ми се паѓаа менеИнаку, имало некоја книжарница кај студентскиот Гоце, каде што ги имале сите прашања што навистина се паѓаат. Јас имав таква среќа, што кога јас излегував од колоквиум, тие што допрва ќе полагаа ги имаа прашањата и нормално си имаа повеќе бодови од мене
Можеш да пробаш, ништо не губиш
![]()
Брее, тапа :/Бев прееска во копирницата карши студентскиот, надоле по скали што се симнува и продавачката бледо ме гледаше коа и кажав прашања за испит.. ако знаеш која точно пиши ми , или уште поубаво ако ги има некој во електронска форма да ми ги пратиш![]()
Ако се во тбаели ,тогаш ги имам тие прашања , само што јас кога полагав не ми се падна ниту едно ..Брее, тапа :/
Стварно не знам каде да те упатам сега.Не знам точно за која фотокопирница се работи, само знам дека беа во табели прашањата...