ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

Cappie

Vincere non è importante: è la sola cosa che conti
Член од
29 мај 2008
Мислења
1.914
Поени од реакции
307
Ако има некој љубезен да ми кажи за Стварно Есејот каков ќе биде... зашо ни дадоја како две теми за учење кои се : една е од практикумот (за Правниот режим на стварите од општ интерес во правниот систем на Р. Македонија ) и другата е 4та глава од законот за сопственост. Ако знае некој нешо лани што дала како треба што да се пише нека ми каже... БЛАГОДАРАМ ОДНАПРЕД ... :smir:
Јас коа бев таму, даде некоја си тема од практикум, и пишував нешто ова значи тоа и тоа, тоа може да се види од тие и тие одредби, најголем дел од есејот ми беше препишан од одредбите од практикумот итн, и имав некои си 14,15 бода :)

Terebellum Sagittarii

Несопирлива
Член од
25 јули 2007
Мислења
1.194
Поени од реакции
578
Ај ве молам објаснете ми кога започнува сесијата, јануари или фебруари, како се пријавуваат испити, електроски или со пријава на студентски, кога се нае кога е испитот, кај се објавуа или секој индивидуално си објавува...

Член од
30 октомври 2009
Мислења
363
Поени од реакции
261
Кога се прави есејот по Филозофија кај Тасковска, и каде има материјал за вториот колоквиум?

Cappie

Член од
29 мај 2008
Мислења
1.914
Поени од реакции
307
Кога се прави есејот по Филозофија кај Тасковска, и каде има материјал за вториот колоквиум?
Есеј ќе се прави или на 18 декември (следна сабота) или после полагање на втор колоквиум (10 јануари).
Материјали, веројатно има на филозофски и кај тоа браќата :)

Член од
30 октомври 2009
Мислења
363
Поени од реакции
261
Есеј ќе се прави или на 18 декември (следна сабота) или после полагање на втор колоквиум (10 јануари).
Материјали, веројатно има на филозофски и кај тоа браќата :)
Фала колега.А значи за есејот уште не се знае точно кога?

Cappie

Член од
29 мај 2008
Мислења
1.914
Поени од реакции
307
Фала колега.А значи за есејот уште не се знае точно кога?
Епа, или следната сабота или на 10 јануари. Значи се знае, тогаш или тогаш. Ако правиш во сабота, не можеш и на 10-ти :) Така рече Добринка. :)

Член од
30 октомври 2009
Мислења
363
Поени од реакции
261
Епа, или следната сабота или на 10 јануари. Значи се знае, тогаш или тогаш. Ако правиш во сабота, не можеш и на 10-ти :) Така рече Добринка. :)
А ок, се разбравме сега, значи ние бираме кога ке правиме.:) Фала многу!!

Член од
18 јануари 2009
Мислења
65
Поени од реакции
2
вовед во еу есејот ќе биде споредба на извештаите или да се обајсни еден од трите извештаи ?

Член од
28 август 2010
Мислења
4
Поени од реакции
0
Ima li vo dekemvri za vonredni polaganje na Praven ili redovnite i vonrednit eke polagaat zaedno vo Januari po rasporedot. Vonrednite se vo aut nikoj ne gi esapi za nisto, onie Proekt 45 imaat podobar status od vonrednite ako nisto drugo imale i nastava nekoja ..Pomagajte koj znae..

Член од
16 декември 2008
Мислења
391
Поени од реакции
125
Ми требаат семинарски на следните теми:

- Република Македонија и евроинтеграциите (по предметот Вовев во правото на ЕУ)
- Цесија ( по предметот Облигационо право)

и на една од следните теми по Филозофија на правото:
- Односот право, обичај, морал
- Античко природно право и старогрчка правна митологија и премин од мит кон логос
- Природно право на новиот век
- Аксиологија на правото
- Вредности кои најпотполно ги остварува правото
- Општествено правни вредности
- Чисто правни вредности
- Гносеологија на правото и јазикот на правото

Однапред Благодарам.
Поздрав,

Член од
1 декември 2010
Мислења
8
Поени од реакции
0
Јас сум матурант, и се двоумам дали да се запишам на правен факултет. Учам правен смер.
Според вас, кој смер е најдобар?

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Јас сум матурант, и се двоумам дали да се запишам на правен факултет. Учам правен смер.
Според вас, кој смер е најдобар?
Ако учиш правен, сакаш на правен, која е логиката да се запишеш на друго освен на правен? :)

Kajgana Shop

На врв Bottom