која е новата книга по граѓанско, како се вика? јас имам 3 книги плус еден практикум...трите книги се именувани мислам како општи одредби 1,2 и 3...стварно имам книга и законот за сопственост...Е.У знам дека имаше скрипти ни ги даваа после серија од неколку предавања, ме интересира точно што треба за ЕУ бидејќи материјалот по тој предмет ми е најмалку јасен околу тоа што треба да се учи, па би замолил некој да изрази желба и да ми напише тука прецизно што е потребно за учење по ЕУ, со наслови на скрипти, кои извештаи и слично...ќе частам де...
друго, кога полагав последен пат, запишав учебна година, нешто како апсолвентски стаж и не требаше да ги платам за да ги презашишам па да ги полагам...немам намера потворно да ги слушам, сакам само да ги полагам. Дипломата знам дека не вреди многу,или подобро кажано не вреди ич(со 3 години воопшто и не даваат диплома,туку со минимум 4), но дали би била призната како некаква основа за да можам во таа и таа држава врз неа да се дошколувам и да работам нешто во правната област...немам амбиции да работам како судија или адвокат, тоа е прилично тешко остварливо, но како некојси најобичен правник од најнизок ранг, сигурен сум дека би бил подобро платен од еден добар и чесен некорумпиран судија во МК....стандард јебига...но тоа се пусти желби...да се вратиме на конкретново околу полагањево на предметиве...помагајте, нема да ви останам должен:smir: