ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

Член од
16 август 2007
Мислења
1.932
Поени од реакции
1.667
Значи 2 компјутерски теста со 15 прашања, и еден усмен или писмен со 70 поени...а кои се границите да положиш барем со минимум поени?
Од првиот компијутерски тест минимум 10 поени исто и за вториот минимум 10 поени, а вкупно со 60 поени е 6ка

Член од
18 октомври 2010
Мислења
354
Поени од реакции
153
Значи 2 компјутерски теста со 15 прашања, и еден усмен или писмен со 70 поени...а кои се границите да положиш барем со минимум поени?
За еден поен симнати се...значи 6-ка од 60 итн.

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Дечки така ви е подобро бе, само ќе си учете. Добро е што ја шишнале активноста, таму понекогаш разцепи се од зборење нема ни поен, а есеите исто беа добра работа, мада и таму даваа мизерни поени поедини асистенти.

Иначе, Граѓанско процесно право, колку е тешок некои прашања паѓат ли се, на што најмногу треба да обрнам внимание?

bikerboy_87

F*CK...all i need is U!
Член од
30 март 2009
Мислења
42
Поени од реакции
4
Во досегашното додипломско студирање на правни студии имам положено 21 предмет или вкупно 150 кредити. Но во план сум да заминам во странство и сакам со себе да понесам некаков документ од факултетот кој јасно ќе покажува што точно имам студирано и до каде сум стигнал. Има ли некој искуство со ова, има ли некаков посебен назив овој документ и дали воопшто факултетите издаваат такво нешто(би било логично да го прават тоа но...не знам) Инаку не сум во план да барам да ми признаваат нешто таму во странство, и да продолжам од точката на која застанав тука во МК(не е ни возможно), но сепак во план сум таму да завршам нешто(некоја виша школа) па би сакал да имам некој документ во џеб. пишете

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Nikoj ne odgovori-dali usnoto polaganje vazi i za studentite od vtora godina?

Член од
22 јули 2011
Мислења
1.028
Поени од реакции
1.147
Дај стварно ако некој знае за ова нека каже. Инаку се е можно кај нас во оваа земја, потпишавме еден начин на студирање и на полагање и не е фер да ни променат на нас туку така. Ајде барем сега во септември ќе си полагаме по старо.

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
Од кога почнуваме ние (бруцошите) 12ти или 15ти ?
На 19ти :LOL:Барем мене така ми кажаја...На 15ти во Борис Трајковски ќе сме на прв академски час и после почвиме на факс од 19ти (понеделник)

I

indigo child

Гостин
Мислам дека не. Колку шо ја разбрав братучетка ми (работи на правен), ми рече за бруцошите е воведено, а останатите си одат по старо. Ама не сум сигурна, не ми текнува дали ја разбрав правилно ^.- xD
Ајде бе и да има усно, шо ви мења? ( :

Член од
16 јуни 2010
Мислења
108
Поени од реакции
21
На 19ти :LOL:Барем мене така ми кажаја...На 15ти во Борис Трајковски ќе сме на прв академски час и после почвиме на факс од 19ти (понеделник)
Планирајте си за 12ти...Правен пред сите почнува, независно што свечениот прв академски час е на 15ти :)

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Мислам дека не. Колку шо ја разбрав братучетка ми (работи на правен), ми рече за бруцошите е воведено, а останатите си одат по старо. Ама не сум сигурна, не ми текнува дали ја разбрав правилно ^.- xD
Ајде бе и да има усно, шо ви мења? ( :
Aj prasaj ja pa pisi:) kako be so ni menja? Menja i toa mnogu :)

Член од
30 октомври 2009
Мислења
363
Поени од реакции
261
Не верувам да има за постарите усно полагање, само за новите ке има изгледа, а и чекајте да видиме дали и ке има воопшто, сигурно не купуваа толку компјутери за да фаќаат прашина :)

Член од
15 јуни 2011
Мислења
62
Поени од реакции
14
nema veze... osven usniot ke si ima i 2 kompjuterski testovi onie po 15 poeni sto se pretpostavuvam za niv gi kupile :)

Ivana*Antique

Чисто информативно
Член од
5 септември 2011
Мислења
312
Поени од реакции
144
Абе нели усно полагање укинаа, нели се се одеше писмено, со активности и есеи??

Член од
28 април 2010
Мислења
89
Поени од реакции
30
ne se plasete od usno.jas koga polagav vo 2000 god.rimsko,metodologija,odbrana bese top normalno ako si citnal.zboruvas 2-3 min. i 6-ka.

Kajgana Shop

На врв Bottom