ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

Член од
11 март 2011
Мислења
131
Поени од реакции
34
дали тука има некој што е вонредно на правен да ми каже есеите дали ќе ги полагам со испитите заедно или ќе има посебни термини .. и дали ги има некој прашањата по информатика ?????
obicno vonrednite eseite gi pravat posle ispiti osven ako nekoj profesor ne zakaze drug termin,a za prasanjata pobaraj gi vo knizarive od okolu sigurno gi imaat :)

X3m

Титула по желба
Член од
20 јуни 2007
Мислења
445
Поени од реакции
177
Дали има некој есеј за следниве теми:
1. Како до подобро функционирање на Собранието на Р.М.
2. Карактеристиките на Државата и општеството и релациите меѓу нив
3. Фактори за успешна кохабитација меѓу шефот на државата и владата
4. Релациите помеѓу законодавната и извршната власт во Р. М.
5. Улогата на бирократијата во создавањето и спроведувањето на правните норми
Темите се за есеј по социологија на правото, би ми помогнале и ако ми кажете од каде може да најдам материјал да си напишам сам :)
Фала, поздрав

Член од
11 март 2011
Мислења
131
Поени од реакции
34
znae nekoj dali kolokvimuvi i ispitive ke se prijavuvaat sega vo maj -juni sesijava ?

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Ги презапишав Општ дел на граѓанско право и Стварно право како вонреден, а досието гледам уште не е средено, ако ми прават проблеми ќе има тероризам!!!

Член од
11 март 2011
Мислења
131
Поени од реакции
34
Ги презапишав Општ дел на граѓанско право и Стварно право како вонреден, а досието гледам уште не е средено, ако ми прават проблеми ќе има тероризам!!!
a koga se pravi ispitot za tie sto gi prezapisale predmetite kako vonredni koga se ispitite ili koga se pravi vtoriot kolokvium?fala:)

Член од
30 октомври 2009
Мислења
363
Поени од реакции
261
a koga se pravi ispitot za tie sto gi prezapisale predmetite kako vonredni koga se ispitite ili koga se pravi vtoriot kolokvium?fala:)
Па зависи ти кога сакаш да го полагаш испитот, али мислам ако сакаш кога ке е вториот колоквиум, ке треба да идеш во ЕКТС да им кажеш:toe:

Advokatce

откачено
Член од
2 ноември 2009
Мислења
209
Поени од реакции
27
дечки...казнено втор колоквиум се паѓаат ли прашања??? ....зашто асситенткава рече демек ќе ги менвале нови незз што како а-у ....хелп!!!!

Член од
16 декември 2008
Мислења
391
Поени од реакции
125
Да не му се наоѓа на некој случајно семинарска или сл. на тема: Секундарен Пазар (Берза) или пак Главен претрес - КПП ?

Член од
11 март 2011
Мислења
131
Поени од реакции
34
trudovo mi e prezapisan kako vonreden ,znae nekoj esejot koga se pravi ?

Advokatce

откачено
Член од
2 ноември 2009
Мислења
209
Поени од реакции
27
ај и ова да ве прашам...наследно и трудово...втор колоквиум...се паѓаат ли прашањава??? оти семејно пр истите беа најубо...наследно :(....:nesum::nesum:

trudovo mi e prezapisan kako vonreden ,znae nekoj esejot koga se pravi ?

иначе есејот мислам дека ќе е во испитнава на 30мај мислам е трудово...ама не знам баш точно...ќе прашам петок Лазар ;)

Член од
11 март 2011
Мислења
131
Поени од реакции
34
ај и ова да ве прашам...наследно и трудово...втор колоквиум...се паѓаат ли прашањава??? оти семејно пр истите беа најубо...наследно :(....:nesum::nesum:

lani nasledno imavme edni prasanja sto se vrtea znam mnogu bea okolu 180 i na nasledno se padnaa site imav 30,a za trudovo sekogas ima nekoj novi barem lani ne stigaa tie za polozuvanje

иначе есејот мислам дека ќе е во испитнава на 30мај мислам е трудово...ама не знам баш точно...ќе прашам петок Лазар ;)
ako ne zaboravis prasaj go .fala kako i da e :)

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Знае ли некој дали во наредната поправна недела може да се полага само првиот колоквиум од пред 7 недели? Ја по грешка пријавив испит Римско сега пред малу, мислев ќе ме праша дали сакам за 1 , 2 колоквиум или цел испит. Може да е проблем сега тоа? :D

Advokatce

откачено
Член од
2 ноември 2009
Мислења
209
Поени од реакции
27
лани се полагаше се писмено..не беше проблем...сеа оти полагаме компјутерски незз како е ...иначе да да може да се полага поправен 1колок...2колокв..или цел испит...е сеа работата е шо Драги ќе одиш и ќе го прашаш оти е на компјутер полагањето и тој автоматски ти вади тоа што си го пријавил ...затоа прашај си таму ;) И со лес!!!

Член од
26 јули 2008
Мислења
214
Поени од реакции
19
Знае ли некој кој предава Политички систем-новинарство, втора година?

Член од
12 февруари 2008
Мислења
338
Поени од реакции
16
Дали некој го знае локалот од ЕКТС ?
ви благодарам

Kajgana Shop

На врв Bottom