ПИВОЛЕНД 2011, СЦ Борис Трајковски - 31.8 до 04.9.2011

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Бетонот. Не сака секој да стои толку саати на бетон. Ако има за седење - тоа ќе бидат маси од Жи-Ва и Скопско, за кои да седиме таму ќе треба цело време да јадеме и пиеме а тоа ретко кој го може.

Атмосферата на Кале, покрај тврдините, каде што можевме да си седнеме на трева и да си слушаме музика. Не ми се свиѓа локацијата и то. Субјективност тука е најбитно. Објективноста за нешто што треба да ти ја напраи атмосферата - не е потребна.
Тоа шо ти се чини дека ќе биде полошо, субјективно, нормално е нормална работа. Али објективно, тоа е настан како секој друг, со локација како секоја друга. Милион настани има на плоштад, а плоштадот веќе неколку векови не ни е со трева. Плус, трева имаш околу паркингот, не многу, ама исто како на кале, каде што све беше у прашина, а трева имаше околу по узгорниците. Исто ќе биде и овде. Дури, ако ја постават бината на северната страна, према Вардар, само почетниот дел е паркинг, све надоле е трееееееееееееева трева трева...

А овие другиве шо тропаат глупости, стварно би ми дошло да повратам ако не се сетам дека луѓето у принцип зборат само она што прво ќе им падне на памет, па не можам да речам дека се и самите повраќаници. Искрено, освен ако не си дустабанлија и мрчатор по природа, не можам да разберам зошто бетонот би бил проблем. На секој еден концерт кај што одиме, не стоиме на душеци, стоиме на ебан бетон или некакви плошки шо ти е исти курац.

Али овој „аргумент“ далеку е... е најидиотски од сите. Тончи, стварно можам да те разберам, ама шо па да каже Воки шо од ѓорче секои 15 минути треба да се мкне до Саем за некој концерт? Далеку им било на скопските шмизли, многу за такси. Цел ебан живот се убиваат деца од западно Скопје давајќи пари за да бидат у Центар, овие за еден настан ги прогласија организаторите за смотани сељаци. Ебаве шупците.

А бендовите очигледно не се сите тие... Фолтин го пишаа пред малку, Дарквуд Даб, сеа гледам и Јура Стублиќ... Хаха...
п.с. Не, не сум во организација, само не ви го сфаќам хејтот. Ко ВМРО да го организира настанов бе! :)

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Ѓорче, Аеродром, Ново Лисиче, Автокоманда, Драчево...
Ѓорче нема потреба да оди до Центар за до пиволенд, Драчево да признавам, Аеродром ништо страшно, автокоманда за 25 минути си, сум идел, можеш и Бутел да го спомнеш уствари, ама повеќето се изводливи да речам

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Ѓорче нема потреба да оди до Центар за до пиволенд, Драчево да признавам, Аеродром ништо страшно, автокоманда за 25 минути си, сум идел, можеш и Бутел да го спомнеш уствари, ама повеќето се изводливи да речам
Заштио Ѓорче нема потреба да оди до центар за до Пиволенд? Карпош 2/3 мислиш блиску ни е за нас од Ѓорче? Нас 200 денари такси ќе не фати. Пешки е над 1 саат одење.

Член од
13 декември 2008
Мислења
1.085
Поени од реакции
156
глупости паркинг на борис трајковски нека бркаат работа

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Што ти е бе на тебе, од Автокоманда до Борис Трајковски 25мин???? Па само од автобуската кај драмски до Борис Трајковски е 10-15мин.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Тоа шо ти се чини дека ќе биде полошо, субјективно, нормално е нормална работа. Али објективно, тоа е настан како секој друг, со локација како секоја друга. Милион настани има на плоштад, а плоштадот веќе неколку векови не ни е со трева. Плус, трева имаш околу паркингот, не многу, ама исто како на кале, каде што све беше у прашина, а трева имаше околу по узгорниците. Исто ќе биде и овде. Дури, ако ја постават бината на северната страна, према Вардар, само почетниот дел е паркинг, све надоле е трееееееееееееева трева трева...
Трева ќе има сепак далеку од бината и тоа многу...И да. Дустанбанлија сум. :D

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
До Центар бре, од таму такси :D
Абе види го што зборувал, извини не те разбрав :)
Ама зашто ви е такси, кога сега има автобуси и навечер па повеќе ти се исплати со автобус да си отидеш отколку со такси, и така ќе имаш повеќе пари за пиво.

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Заштио Ѓорче нема потреба да оди до центар за до Пиволенд? Карпош 2/3 мислиш блиску ни е за нас од Ѓорче? Нас 200 денари такси ќе не фати. Пешки е над 1 саат одење.
Вака мислев јас

еве линк као не ја прикажува сликата http://maps.google.com/maps?saddr=8+September+BB,+Skopje+1000,+Macedonia+[FYROM]+(Aleksandar+Palace+Hotel)&daddr=Ѓорче+Петров,+Skopje,+Former+Yugoslav+Republic+of+Macedonia&hl=en&ie=UTF8&sll=42.006543,21.368751&sspn=0.06735,0.154324&geocode=FZwDgQIdlKFGASHEm48O_rwlJA;FQ_4gAIdu6lFASmjvJtCyBNUEzFRmbrlKXZj0A&mra=pd&vpsrc=0&z=14

S

smexy

Гостин
За традиција се работи...а и филингот не е ист...спомени има таму алооо

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Нц. По Партизанска се оди. Ај нема везе. Битно, не е блиску за другите ама за мене е поблиску отколку на Кале. Но не се земам само себе за репер дали е добра локацијата.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.046
Поени од реакции
45.753
@ Стар Почетник, реално, локацијата на Кале е измислена за голем паркинг каде од околу имаш сала за Баскет и Базен а и ако не се лажам, лизгалиште, поим неам дали уште дреме таму зашто немам отидено доста долг период натаму.

Друго е на тврдина, со повеќе стејџови на различни локации, каде имаш и голема тревна површина да дремеш со друштво и да пиеш пиво, местото е одлично и далеку попривлечно за луѓе од страна, едноставно адекватно е за ваква манифестација, не дека имам нешто против организирање на настани на, кхм, голем паркинг, ама категорично сум против организирање на ваква манифестација на такво место.

И друга работа, Калето доста долг период е затворено, дури ни туристи не може да имаат пристап горе, причините се веќе познати, незнам моментално дали истото е овозможено но пред недела дена мислам и на вести одеа со репортажа дека Калето е затворено па има голема шанса организаторот да е приморан да го премести Пиво-фестов на друга локација, односно, ова е оној резервен план Б, оној чкартниот ...

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.484
Поени од реакции
7.962
Red Star Fan, ај батали тоа таксито да не ти ги избришам сите мислења на темава.

На Кале кога беше сите со 1 бус стигаа до центар и после малку пеш и стигаа. Сега треба да се менуваат по 2 автобуса па да се оди пеш за да се стигне.

За распоредот на бини, баш ме интересира како ќе ги распоредат. Многу сумљива ми е работата.
И во работни денови нема да можам да одам, или ако одам ќе можам да седам само до 9, 9:30 бидејќи после имам 10-15 минути пешки до 22ка, па додека да дојде таа, па дали ќе го стигнам последниот за до дома.

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Нц. По Партизанска се оди. Ај нема везе. Битно, не е блиску за другите ама за мене е поблиску отколку на Кале. Но не се земам само себе за репер дали е добра локацијата.
реално, многу е лоша локацијата, мене ми е на некој начин сеедно, Топанско жиевам, дали на една или на друга страна исто ми е, само ми е криво што не е на Кале...
--- надополнето: Aug 16, 2011 2:09 PM ---
Red Star Fan, ај батали тоа таксито да не ти ги избришам сите мислења на темава.

На Кале кога беше сите со 1 бус стигаа до центар и после малку пеш и стигаа. Сега треба да се менуваат по 2 автобуса па да се оди пеш за да се стигне.

За распоредот на бини, баш ме интересира како ќе ги распоредат. Многу сумљива ми е работата.
И во работни денови нема да можам да одам, или ако одам ќе можам да седам само до 9, 9:30 бидејќи после имам 10-15 минути пешки до 22ка, па додека да дојде таа, па дали ќе го стигнам последниот за до дома.
Извини друже, само сакав да им дадам предлози на луѓето, не дека се сложувам со локацијата :)

ИвањушкА

some-thing
Член од
17 јули 2009
Мислења
342
Поени од реакции
526
Далеку им било на скопските шмизли, многу за такси. Цел ебан живот се убиваат деца од западно Скопје давајќи пари за да бидат у Центар, овие за еден настан ги прогласија организаторите за смотани сељаци. Ебаве шупците.
Пеер: за скопските шмизли ме заболе дупот, нив на пиволенд и онака не ги глеаш. Ама мене ми е далеку, затоа што од Драчево се мкнам 40 мин со автобус, и од центар дали да давам пари за такси до таму а и до центар пак за да фатам бус накај дома, или да шпартам пешки саат и више, до таму и назад, ни нозе ќе ме држат да пошизам на некој бенд ни нишо. A за деца шо се убиваат од пари давање за да бидат у центар не ми збори пошо и ја бев една од нив и сеуште сум, се иам убивано од пари давање за бус и за такси и за пиење за да отидам до парк и да уживам барем некој саат. И да, организаторите се сељаци а ние шо мрчиме сме шупаци, и шо.

Kajgana Shop

На врв Bottom