- Член од
- 30 јануари 2005
- Мислења
- 7.397
- Поени од реакции
- 1.308
Тоа шо ти се чини дека ќе биде полошо, субјективно, нормално е нормална работа. Али објективно, тоа е настан како секој друг, со локација како секоја друга. Милион настани има на плоштад, а плоштадот веќе неколку векови не ни е со трева. Плус, трева имаш околу паркингот, не многу, ама исто како на кале, каде што све беше у прашина, а трева имаше околу по узгорниците. Исто ќе биде и овде. Дури, ако ја постават бината на северната страна, према Вардар, само почетниот дел е паркинг, све надоле е трееееееееееееева трева трева...Бетонот. Не сака секој да стои толку саати на бетон. Ако има за седење - тоа ќе бидат маси од Жи-Ва и Скопско, за кои да седиме таму ќе треба цело време да јадеме и пиеме а тоа ретко кој го може.
Атмосферата на Кале, покрај тврдините, каде што можевме да си седнеме на трева и да си слушаме музика. Не ми се свиѓа локацијата и то. Субјективност тука е најбитно. Објективноста за нешто што треба да ти ја напраи атмосферата - не е потребна.
А овие другиве шо тропаат глупости, стварно би ми дошло да повратам ако не се сетам дека луѓето у принцип зборат само она што прво ќе им падне на памет, па не можам да речам дека се и самите повраќаници. Искрено, освен ако не си дустабанлија и мрчатор по природа, не можам да разберам зошто бетонот би бил проблем. На секој еден концерт кај што одиме, не стоиме на душеци, стоиме на ебан бетон или некакви плошки шо ти е исти курац.
Али овој „аргумент“ далеку е... е најидиотски од сите. Тончи, стварно можам да те разберам, ама шо па да каже Воки шо од ѓорче секои 15 минути треба да се мкне до Саем за некој концерт? Далеку им било на скопските шмизли, многу за такси. Цел ебан живот се убиваат деца од западно Скопје давајќи пари за да бидат у Центар, овие за еден настан ги прогласија организаторите за смотани сељаци. Ебаве шупците.
А бендовите очигледно не се сите тие... Фолтин го пишаа пред малку, Дарквуд Даб, сеа гледам и Јура Стублиќ... Хаха...
п.с. Не, не сум во организација, само не ви го сфаќам хејтот. Ко ВМРО да го организира настанов бе!