Охрид

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Слушнав дека во 4 сабајле сега Охрид ќе бил зафатен од голема бура, големо невреме, досега не било десено то од 1995та година, а и тогаш всушност невремето било поблаго од ова што наводно ќе се десело денес во 4 сабајле.
Инфо некој подетално имат? Или со мене курташак си играја? Пошо пљачкиве од на балкон ги собрав за секој случај.
Во 4:14 мин поточно :vozbud: шала
Слушнав дека МК била зафатена од циклонска активност ама дали ќе дојде или не до нас никогаш не се знае.

АМА ако дојде... :helou:

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Во 4:14 мин поточно :vozbud: шала
Слушнав дека МК била зафатена од циклонска активност ама дали ќе дојде или не до нас никогаш не се знае.

АМА ако дојде... :helou:
Ако дојде...пола охрид и струга ќе пливаат..

Член од
15 мај 2008
Мислења
947
Поени од реакции
99
Абе, а градоначалникон наш Аце Петрески, таткото на градот, замина за Австралија, заедно со новинарка од А1 и некаков си "стручен" тим, за да се справува оддтаму со катаклизмата која го снајде Охрид :tapp:

Јадеше, јадеше г.мна на телевизија како Охрид бил загрозен, пред катастрофа и слично, и замина Австралија, ебате телето ебате...

H

HITCH

Гостин
Абе, а градоначалникон наш Аце Петрески, таткото на градот, замина за Австралија, заедно со новинарка од А1 и некаков си "стручен" тим, за да се справува оддтаму со катаклизмата која го снајде Охрид :tapp:

Јадеше, јадеше г.мна на телевизија како Охрид бил загрозен, пред катастрофа и слично, и замина Австралија, ебате телето ебате...
Сега кога ќе си дојде и кога ќе види дека Билјана платоното го бели кај Чинарот, а не во езерото, ќе поднесе оставка одма :pos: :pos: :pos:

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Јас бев буден до 5 дуваше ветар ама многу малце. Не беше ни Б од бура.

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Овие А1 паничари, за греота еј... Ко скараја далеку во Индонезија се наоѓаме па некое страшно цунами не зафати. Преска гледав на вести тресеја глупости демек не било возможно да се поминит цело шеталиште покрај езеро. За греф шо да речам.:fp2:

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.439
Поени од реакции
6.091
Преје слушам земјотрес имало во охрид ...е*ати а1 е*ати...уште тајфун фали е*ати кобаторите

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
A1 ЕПТЕН ја заебаа работава. Не сваѓаат ли дека гледаноста им опаѓа на вестите?

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.439
Поени од реакции
6.091
Или косата му опаѓа на делија велија па тупат...преска ке ме згазеа на пешачки пред поштана со она комбено...уште ротациони да ставеа е*ате...

А началничево е цар...градот гори(во случајов се "поплави"(во наводници) а (тој се чешла) си шета по контнентиве па уште и на шефот му се противи :)

Член од
24 јуни 2008
Мислења
1.705
Поени од реакции
75
Значи и оваа цест од А1 е дезинформација ? :toe:

12.03.2010 16:39
Два земјотреси пред еден час се почувствувано во Охрид. Епицентарот е 6 километри северно од градот.
Станува збор за земјотреси со послаб интезитет, но кои можат дополнително да ја усложнат состојбата со езерото.
Нивото на Охридското езеро денеска е искачено за еден сантиметар и изнесува 26 сантиметри над максимално утврдената квота.
Непријатност е тоа што почна да дува силен ветер па предизвика големи бранови на Охридското езеро и е невозможно да шетате по кејот на Охридското езеро.

http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=120907

D

dh00|

Гостин
до мене е или стварно имаше пак земјотрес??:toe:
пред 5-6 мин. негде...
лежам в кревет...и почна да ми се тресит креветов лево-десно...:gigglesmile:

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Заеби велија, гомнојадец ко Геро.
Треба да се раскринкаат ваквите луѓе.
Чотек, еден ден.

Инаку оние кои зборуваат против Охрид се најчесто оние кои не можат да си дозволат, стан, викендичка во Охрид (можеби дури и одмор).
Сиромаштијата е гадна работа, носи со себе љубомора и завист.
Сега тоа е тоа, не е никој виновен што родителите без да имаат осет за економија и реалност ве направиле.

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
до мене е или стварно имаше пак земјотрес??:toe:
пред 5-6 мин. негде...
лежам в кревет...и почна да ми се тресит креветов лево-десно...:gigglesmile:
ТресиТ ТресиТ, и ја осетив на двапати

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Јас сега станвам, не осетив тресење :smee:

Утрово во 11.39 часот во Охрид е регистриран уште еден земјотрес со слаб интензитет. Според Европската сеизмичка опсерваторија земјотресот бил со јачина од 2,2 степени според Европската макросеизмичка скала. Епицентарот на земјотресот е во близина на Охрид на длабочина од 5 километри, а поради слабиот интензитет малкумина го почувствуваа.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.439
Поени од реакции
6.091
Зато бе јас сум се разбудил во 11 и пол...Туку овие од а1 ако продолжат вака да фрлаат клетви далеку ке стигниме...Едвај чекаат црна хроника (убијци,природни катастрофи,педофили) да се случи да имаат што да кажат...

Kajgana Shop

На врв Bottom