Охрид

Член од
11 мај 2024
Мислења
62
Поени од реакции
203
Јас сфатив дек се жали само за рибата во која и се сомнева дека стварно добил три кила
Мене ми делува дека овој ни денар уствари нема дадено него ушлепани се на некој родина од странство кој решил меракот да си го направи
Ни самиот не знај за шо се жали. Најинтересно е шо по 2 недели му текнува да објавува на фејсбук за ова. :pos:

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.924
Поени од реакции
12.489
За сè во Охрид може да се најди објаснување, за СÈ, еве, така да речиме! Ама за таксистите Јок! Силум прилике морав во два наврати да движам со такси од точка А, до точка Б. Абе истиот факин курац како и од пред факинг 10 + факинг години. Шта речи...додека пак, ароганцијата што ја раѓа простотилукот гратис (ова се однесува претежно на ендемскине таксисти, со невидливи чесни исклучоци се разбира, не за сите и сенешто).

Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.432
Поени од реакции
2.433
За сè во Охрид може да се најди објаснување, за СÈ, еве, така да речиме! Ама за таксистите Јок! Силум прилике морав во два наврати да движам со такси од точка А, до точка Б. Абе истиот факин курац како и од пред факинг 10 + факинг години. Шта речи...додека пак, ароганцијата што ја раѓа простотилукот гратис (ова се однесува претежно на ендемскине таксисти, со невидливи чесни исклучоци се разбира, не за сите и сенешто).
таксистите се прва слика во охрид и наместо да бидат number one тие се нула(грда слика) ,од 500 шо ги имат само 5 се ок како за охриѓани така и за туристите.

Член од
29 март 2024
Мислења
435
Поени од реакции
837
Тој не сака да се жали, туку да се фали.
Испијале 6 возрасни и 2 деца 16 сокови и еден куп др води вина итн... А за ист ручек платиле 4000 во Атва :icon_lol: Очаен спин.
Тежок пациент е дечкото. Сеа видов сметката во Атва 5 сока има, во Охрид 25.
За храна не споредувам пошто сметката во Охрид му е за на слава.

Член од
24 август 2017
Мислења
553
Поени од реакции
1.243
Ne e problem deckoto od uvek imalo specijalci, problem se nekoi mediumi I takozvani portali sho mu davet na znacejne, malce da bile popismeni ke videle parce gjomleze 80den sho na ulica go prodavet za 50-60den

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.924
Поени од реакции
12.489
За џомлезе не се расправа. Џомлезето ни е поклон од боговите и кон него треба да се однесуваме со почит и разбирање, со радост и убавина. Доколку ти понудат да бираш помеѓу џомлезе и најелектричниот оргазам на светот со најјаките женски, и ако одбериш оргазам наспрам џомлезе, тогаш ти не го заслужуваш ни едното ни другото. Уствари треба да бидеш казнет до крајот на животот за појадок да ја џвакаш онаа бесмислена, мрсна и невкусна скопска фантастична неинвентивност на сендвич со бурек такозвани симит хахаха

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.604
Поени од реакции
2.224
Кога ги спомнавте таксистите, незнам на што дроги се, но сигурно се на нешто јако.

Ај шо Август нема шанси да ти кренат на телефон, туку сите работат на црно, т.е дерат. Од пошта до АСНОМ таксист на тројца дечки им побара 800 ден.

Sent from my A001LG using Tapatalk

Член од
12 јануари 2015
Мислења
2.382
Поени од реакции
4.307
Кога ги спомнавте таксистите, незнам на што дроги се, но сигурно се на нешто јако.

Ај шо Август нема шанси да ти кренат на телефон, туку сите работат на црно, т.е дерат. Од пошта до АСНОМ таксист на тројца дечки им побара 800 ден.

А реално, колку да им побара? Колата му е од наредната година, произведена 2025. Дневница му е 200 евра, горивото му е 5-6 евра литар. Плус не јаде бурек на пауза, седи во Чун и јаде специјалитет од 1200. Колку да им земе, ако не 800? Плус ти не знаеш, на Ибица такси е 15 евра. Е кога во село во Шпанија може да е 15 евра за истата релација, тогаш што останува за најстарото езеро во светот, со најчистата вода и со автентична архитектура, без можност за паркинг измеѓу куќите, со што се заштитува од штетни издувни гасови.

Ајде ти се молам...

Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.432
Поени од реакции
2.433

требит да им се барат фискална и дирекно јавување во компанија......лоповска работа ,маме им ебам коштаплерско

Член од
16 април 2014
Мислења
7.296
Поени од реакции
11.593
Имам кажано многу одамна дека цениве во Охрид се нездрави. Ама последни што треба да се бунат се скопјаниве. Еднаш начекаа супер куп во Скопје, ноќевање беше по 200 евра. Така да толку од поштеноста нивна. Да имаа езеро, кафето 520 денари ќе беше.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.492
Поени од реакции
26.045
Имам кажано многу одамна дека цениве во Охрид се нездрави. Ама последни што треба да се бунат се скопјаниве. Еднаш начекаа супер куп во Скопје, ноќевање беше по 200 евра. Така да толку од поштеноста нивна. Да имаа езеро, кафето 520 денари ќе беше.
Шуќур некој ме сфати. Истово го пишав и за дојранците дека ќе бричат на суво кога ќе им се укаже шанса за сите прво да се сложат со мене со муабети : site toa go praat brat, toa tie makedonija brat, samo za da zaebeme nekogo sme stforeni за после тоа пак да продужат баш истите фаци со муабетите : ama ne znaes ti vo ohrid so praat ohriganite so cenite.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.429
Поени од реакции
11.341
Ама скопјани не ти се нафрлаат сите како оси да правдаат некој рандом што рентал по 200евра и да викаат епа што сакаш бе од цел свет доаѓаат колку сакаш да биде ако ти е скапо не иди или рентај си во Зелениково имате и таму поевтино а не сите во Центар да се бутате

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.833
Поени од реакции
23.194
требит да им се барат фискална и дирекно јавување во компанија......лоповска работа ,маме им ебам коштаплерско
Aj ugostitelite ne vi se mestani, tamu nekoj skopjanista otvorile biznisi i vo go rezilat gradot i turizmot. I taksistite da ne vi se od drugi gradoj, za drugar prasvam :cautious:.
Jas pak mislev ohridski taksist da ti bil ogledalo na prosecen ohrigjanec, ona kulturen, obrazovan, civiliziran, ok lik so bi rekle kako sto se pretstavuvate tuka deka ste, a tie vidi majkata slika prilika na random ohrigjanec kako sto si go zamisluvame site ostanati :pos:

Член од
24 август 2017
Мислења
553
Поени од реакции
1.243
Ама скопјани не ти се нафрлаат сите како оси да правдаат некој рандом што рентал по 200евра и да викаат епа што сакаш бе од цел свет доаѓаат колку сакаш да биде ако ти е скапо не иди или рентај си во Зелениково имате и таму поевтино а не сите во Центар да се бутате
Koj random od Gjorce do Trubarevo mame im ebavte, vo Guardian I BBC ve imase pobogu :icon_lol:
Aj ugostitelite ne vi se mestani, tamu nekoj skopjanista otvorile biznisi i vo go rezilat gradot i turizmot. I taksistite da ne vi se od drugi gradoj, za drugar prasvam :cautious:.
Jas pak mislev ohridski taksist da ti bil ogledalo na prosecen ohrigjanec, ona kulturen, obrazovan, civiliziran, ok lik so bi rekle kako sto se pretstavuvate tuka deka ste, a tie vidi majkata slika prilika na random ohrigjanec kako sto si go zamisluvame site ostanati :pos:
Dosta ti ziti se da bese od Ohrid garant taksista ke bese, sednat Plan B kafeto lajceto vo usta I spodeluvajne na dnevnite avanturi kako gi derite na skopjancistana :pos::pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom