Охрид

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.138
Поени од реакции
25.696
за градот немам зборови ретко да пропуштам година. За луѓето паа:raz: :raz: :raz: знам дека ве има многу на форумов ама ќе одвојам неколку ситуации не генерализирам значи само некои моменти
1. Скопјанчиштана го загадет енѕероно (разговор меѓу две постари Охридски дами)
2. На прашањето на другарот зошто кафето има вкус на вода следи одговор
Еми у Фуфо поубо да не е?
3. На друг другар му носат сок и цевка
Келнерот-Цевката ќе ти требит?
Другарот-Не фала
Келнерот (остро)-Еми на друг ќе му требит им му ја зема од чаша

sagaqua

Successful and Creative
Член од
23 декември 2005
Мислења
2.218
Поени од реакции
31
А да,да...навистина Охрид живее од туризмот ( иако не сите ), но и ЖИВЕЕ, односно охриѓани тука живеат и не дојдени на туризам како останатите. Односот на сите во глобала е секаков само не фер и коректен. Туристите од една страна го малтретираат месното население на свој специфичен начин, нели ако дошле на одмор па секој треба да ги трпи такви какви што се, а од друга страна пак таквото однесување резултира со „топло добредојде„ од домаќините. Значи сепак треба да се смени релацијата гостин-домаќин во целост, многу лесно е да се критикува едната страна...но ако бидеме сите повеќе самокритични, односот ќе стане поприфатлив и порелаксиран за сите.:coffee:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Плус ја има Наташа-келнерицата:
запуши...така, така, така, така, сакат таја грубо...нели Наташе...!!!

sagaqua

Successful and Creative
Член од
23 декември 2005
Мислења
2.218
Поени од реакции
31
Garfield напиша:
Плус ја има Наташа-келнерицата:
запуши...така, така, така, така, сакат таја грубо...нели Наташе...!!!

:pos: :pos: :pos: да не пукниш ме изнасмеа.....:icon_lol:
Ептен си во право, оваа сезона Охрид ќе има една атракција повеќе која верувам ќе му донесе повеќе „туристи„:kez:

Член од
21 февруари 2006
Мислења
21
Поени од реакции
0
Sussaro напиша:
за градот немам зборови ретко да пропуштам година. За луѓето паа:raz: :raz: :raz: знам дека ве има многу на форумов ама ќе одвојам неколку ситуации не генерализирам значи само некои моменти
1. Скопјанчиштана го загадет енѕероно (разговор меѓу две постари Охридски дами)
2. На прашањето на другарот зошто кафето има вкус на вода следи одговор
Еми у Фуфо поубо да не е?
3. На друг другар му носат сок и цевка
Келнерот-Цевката ќе ти требит?
Другарот-Не фала
Келнерот (остро)-Еми на друг ќе му требит им му ја зема од чаша
Stvarno ne znam i nikogas ne mi bilo jasno od kj vie to deka nie Ohrigani vikame za ezero ensero? Ama verojatno tie so mislet taka nikogas i ne bile vo Ohrid. Drugo jas stvarno se soglasvam deka ne e isto da pijas kafe pokraj edno od najstarite i naju bavite ezera na svetot i da pijas kafe vo Blue Cafe na sred asvalt. Mislam deka i vie Skopjani ste teski ebivetrovi zato so za 7 dena se cenkate se lugeto vo Ohrid za 250 den. na krevet. Mislam kolku studenti imat vo Skopje pa troset pari po cela godina?

Devilish Angel

Лошотија по потреба
Член од
7 мај 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
Не знам конкретно на што мислеше, но ако мислеше на бројките за населението во Охрид грешни се. Другото колку што прочитав ОК си беше, само бројките не ми се баш најверодостојни :)

SLaCk

Remember me?
Член од
23 ноември 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
Инк па гледај малце од кај се информираш од албански екстремистички сајтови. Само се надевам дека на бугарските сајтови не пишува дека живеат 50.000 Бугари...

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Охрид е супер град учев тамо средно и супер беше и на лето си одев на полагање јуни и август зш по 2 предмети секоја година полагав и цело време бев охрид и лето и зима ама сега ретко одам а иначе за ноќен живот е супер

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Охрид и околу охрид...-најмногу од се ми пречи што се повеќе личи на место за летна забава одколку место за вистински одмор. Ги мразам гужвите на плажите, по улиците во сезона, вревата до касно ноќе во камповите, неускладената архитектура и катастрофално лошите урбанистички решенија во градот и околу него во изминативе неколку години. Ме нервира што никому не му е гајле за општиот изглед и впечток на луѓето кои за прв пат ќе дојдат таму.
-А за односот на охридските угостители и трговци, no comment! Препорака: нека отидат макар еднаш во сезона во било која земја на Медитеранот со поразвиен туризам од нашиот, нека бидат гости, дури ако треба нека глумат гости со високи захтеви, па нека видат и научат како треба да се однесува туристички работник, хотелски работник и угостител!

da_be_man

Entropy
Член од
17 октомври 2005
Мислења
628
Поени од реакции
126
Mandrak напиша:
Охрид и околу охрид...-најмногу од се ми пречи што се повеќе личи на место за летна забава одколку место за вистински одмор. Ги мразам гужвите на плажите, по улиците во сезона, вревата до касно ноќе во камповите, неускладената архитектура и катастрофално лошите урбанистички решенија во градот и околу него во изминативе неколку години. Ме нервира што никому не му е гајле за општиот изглед и впечток на луѓето кои за прв пат ќе дојдат таму.
-А за односот на охридските угостители и трговци, no comment! Препорака: нека отидат макар еднаш во сезона во било која земја на Медитеранот со поразвиен туризам од нашиот, нека бидат гости, дури ако треба нека глумат гости со високи захтеви, па нека видат и научат како треба да се однесува туристички работник, хотелски работник и угостител!

za to so kelnerite vo pravo si...50 posto imet zavrsheno sredno ugostitelsko, reputacijata na toa uchilishte e nadaleku po ohridskata pa i do berovskata, delchevskata okolija poznata...vo ohrid vikaat koja majka deteto go ima izgubeno da go bara vo ugostitelsko..

se razbira poradi ekonomskatra situacija drugite 50 posto se vo rodbinska vrska so sopstvenicite na lokalite..zatoa vo eden kafich kako galerija ili drugite "krem" lokali kje vidite mashko da ve servira vo pleteno djemperche od baba, shto ne nalikuva za edno mesto kako ohrid...fakt e deka sakame ohrid da ni bide mondensko mesto ama ni vo blizina ne lichi na takvo, momentalno go nema kvalitetot za toa. momentalno vazi mototo povekje lugje podobro..i malku da potroshat kje se soberit..

Lajce

Не за сркање
Член од
19 април 2006
Мислења
997
Поени од реакции
116
Охрид закон:pishtoldz

Струга цел живот сонвит да е Охрид ама намат.

Првиот муабет ко го отвориле радио Струга бил Зборвит радио Струга за инет од радио Охрид:cug:

Инет не инет Охрид е Охрид Струга е Охрид:kez:

Kajgana Shop

На врв Bottom