Охрид

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
Најново што го чув за Охрид денес.
Кока кола ти носат топла, а коцка мраз е 5 денари. :pos:

Со кој памет бе луѓе!
Ако е лага, добар виц е ова. Ама ако е вистина :facepalm:

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961

Со кој памет бе луѓе!
Кој ти го кажал ова и кај го видел , нека дојди со мене ќе одиме заедно јас ти и тој што ти го кажал ако донесат топла кока кола и коцка мраз ако речат 5 денари јас ги плаќам пијачките . Се ќе измислат ама до вакво нешто да измислат ејј требит да се ептен летнати во умот .... :facepalm:

Cheross

COOL BOY
Член од
27 август 2011
Мислења
548
Поени од реакции
381
Ова е чиста лубомора,слушајтего овај будала.да да

A

Avenger99

Гостин
Случка од пред неколку дена во една сендвичара во Охрид.Беше негде 2 саат после полноќ и бевме во една сендвичара да јадеме и се направи гужва и еве го скопјанецот сакаше мангуп да се прави,се дере дај ваму две гира одма!И нормално продавачката му вика почекај дечко нели глеаш дека е гужва и дека си има ред,ќе дојде и твојот,и овај пак на сиот глас абе кој ги е*е нив дај ми на мене еве ти пари и ги фрла парите..Типот беше со женска,22-23 години сигурно,и после тој на форумов ќе сере дека Охриѓани биле вакви,Охриѓани биле такви,незнам како само ќотек не му тргнаја..Гнасен народ..

Член од
22 ноември 2008
Мислења
596
Поени од реакции
99
Случка од пред неколку дена во една сендвичара во Охрид.Беше негде 2 саат после полноќ и бевме во една сендвичара да јадеме и се направи гужва и еве го скопјанецот сакаше мангуп да се прави,се дере дај ваму две гира одма!И нормално продавачката му вика почекај дечко нели глеаш дека е гужва и дека си има ред,ќе дојде и твојот,и овај пак на сиот глас абе кој ги е*е нив дај ми на мене еве ти пари и ги фрла парите..Типот беше со женска,22-23 години сигурно,и после тој на форумов ќе сере дека Охриѓани биле вакви,Охриѓани биле такви,незнам како само ќотек не му тргнаја..Гнасен народ..
Немам коментар за постот тоа е лична (не)култура, туку да те прашам од кај разбра дека е Скопјанец да не му пишуваше на чело?
Мора ли секогаш само скопјани да се спомнуваат за вакви случки, ццц...

A

Avenger99

Гостин
Немам коментар за постот тоа е лична (не)култура, туку да те прашам од кај разбра дека е Скопјанец да не му пишуваше на чело?
Мора ли секогаш само скопјани да се спомнуваат за вакви случки, ццц...
Како да не го познам,зборуваше скопски,тој дијалект не би го помешал,нема шанса со никој друг..Друга случка од лани,таму каде што јас живеам се се згради,и дошле некое друштво од Скопје и од 12 часот пуштиле музика од тоа звучниците од колата,трешти турбо фолк,наместо ко сите нормални туристи да си слушаат каква сакаат музика во станот тие надвор..Ај си викам ќе прекинат,ке одат на плажа..Ма јок,дојде 17 часот,луѓето сакаат да се одморат од на работа едно друго,музиката уште трешти..И нормално дека некој од комшиите ќе се побуни,им се развикаа и овие со коментар:па не е полноќ да прекинеме со музика им се развикаа и другите комшии и прекинаа со музика..Друго сакам да кажам,вие само што кенајте за Охрид,немате претстава какви ''туристи'' доаѓаат на лето..Секакви невоспитани говеда,се дерат,кршат,повраќаат,нема човек мир навечер од нив,па уште ако им каже некој нешто другите им се криви..

Член од
22 ноември 2008
Мислења
596
Поени од реакции
99
Како да не го познам,зборуваше скопски,тој дијалект не би го помешал,нема шанса со никој друг..Друга случка од лани,таму каде што јас живеам се се згради,и дошле некое друштво од Скопје и од 12 часот пуштиле музика од тоа звучниците од колата,трешти турбо фолк,наместо ко сите нормални туристи да си слушаат каква сакаат музика во станот тие надвор..Ај си викам ќе прекинат,ке одат на плажа..Ма јок,дојде 17 часот,луѓето сакаат да се одморат од на работа едно друго,музиката уште трешти..И нормално дека некој од комшиите ќе се побуни,им се развикаа и овие со коментар:па не е полноќ да прекинеме со музика им се развикаа и другите комшии и прекинаа со музика..Друго сакам да кажам,вие само што кенајте за Охрид,немате претстава какви ''туристи'' доаѓаат на лето..Секакви невоспитани говеда,се дерат,кршат,повраќаат,нема човек мир навечер од нив,па уште ако им каже некој нешто другите им се криви..
Не велам не ги има секакви луѓе без разлика од каде се, само ме нервира што глобализирате, дека сите такви невоспитани се од Скопје и само од Скопје, зарем од другите градови немате туристи? Не знам што толку правите поделби како само Скопје и Охрид да се градови во земјава. Но, како и да е, според муабетите не очекувам да наидам на разбирање

A

Avenger99

Гостин
Не велам не ги има секакви луѓе без разлика од каде се, само ме нервира што глобализирате, дека сите такви невоспитани се од Скопје и само од Скопје, зарем од другите градови немате туристи? Не знам што толку правите поделби како само Скопје и Охрид да се градови во земјава. Но, како и да е, според муабетите не очекувам да наидам на разбирање
Разгледај ги другите теми па ќе видиш за кој град се најмногу глобализира,имам многу добри другари и колеги од Скопје и многу пати биле во Охрид и супер сме си поминале,никогаш не се пожалиле дека е скапо..Не викам не,треба мн работи да се сменат во градот,али дека до толку сме скапи или нељубезни,ма ајде..

Член од
15 мај 2008
Мислења
947
Поени од реакции
99

Со кој памет бе луѓе!
Чиста вистина !!!

И корнат нокти со клешти ако побараш да ти ја истресат пепељарата. И продаваат ѓевреци без дупка. И во супите редат муви што не знаат ватерполо да играат. И келнерите ги пуштаат кодовите од Кока колите преку СМС затоа на ниеден гостин во Охрид досега не му се паднала награда.

Ебате угостителите ебате...

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.182
Поени од реакции
18.259
Не само од Скопје, еве кај мене се погодија во зградата такви од Прилеп неколку години по ред, газдата е од таму, за плаќање туристичка такса не сакам ни да помислам.И секоја година работата е на работ на тепачка со викање полиции со средновековни реакции и од нив и од нас како последица.Не знам кој нормален е од сабајле до вечер со музика до крај, а не заминал на плажа воопшто неколку дена...зошто ова го потенцирам, една негативна работа е секогаш повпечатлива од 10 позитивни.И од двете страни секогаш прво ги гледаме тие работи, дружењето меѓу локалните и туристите некако го прескокнуваме, а не е нешто замислено.

Вакви работи никогаш не се експонирани...со менталитетов наш некој би поверувал и на приказна од типот трагачите ги ограбиле исчезнатите и ги убиле (n)

Св. Богородица Заумска среќна за исчезнатите момчиња
Вистински кошмар преживеале младите скопјани, кои синоќа околу 20 часот тргнале на прошетка со гумен чамец по разбрануваното Охридското Езеро. Тие запловиле кај авто кампот Елешец, по што се одалечиле на околу 150 метри од брегот. Но, набрзо носени од силните езерски струи и брановите се нашле на 500 метри од копното, а потоа нивниот чамец исчезнал во ноќта во правец на Св. Наум. Нивниот другар ја алармирал охридската полиција која во координација со Капетанијата на пристаништата, веднаш започнале потрага по исчезнатите.

-Езерската полиција излезе со 2 патролни чамци, исто и Капетанија која го ангажираше бродот „Галеб“ во кој имаше уште една полициска екипа, а информирана беше и албанската страна која изврши термо снимање на езерото. Двете момчиња немале мобилен телефон ниту некаков друг уред за сигланизација.-изјави Стефан Димоски, портпарол на СВР Охрид.

Драмата завршила околу 4.10 часот утрото кога момчињата по 8-часовна борба со разбеснетото езеро успеале да го насочат чамецот кон копно кај црквата Св. Бородица Заумска. Набрзо потоа биле згрижени од спасувачките екипи.

За кус период ова е втор пат да биде организирана голема спасувачка акција на Охридското Езеро. Во мај спасувачите трагаа по четворица унгарски авантуристи кои со чамец непријавени го крстареа Охридското Езеро. За среќа и тој случај имаше добар крај.

Г.М.

01.08.2013 15:41​

Прочитана е : 1058 пати​

© 2013 Ohridnews.com. Сите права се задржани.

Ѓ

Со кој памет бе луѓе!

Ако нарачаш вода, добиваш строго флаширана од 0,25, а мразот за нарачана вода е 10 денари од коцка :sneaky:

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Чиста вистина !!!

И корнат нокти со клешти ако побараш да ти ја истресат пепељарата. И продаваат ѓевреци без дупка. И во супите редат муви што не знаат ватерполо да играат. И келнерите ги пуштаат кодовите од Кока колите преку СМС затоа на ниеден гостин во Охрид досега не му се паднала награда.

Ебате угостителите ебате...
Јас седев во Аквариус еден ден и од што ми ја празнеа пепељарата на секои 15 минути доживеав душевен немир и срцебиење и веќе моја нога не стапнува во Охрид!!1!!!

A

Avenger99

Гостин
80 денари пиво точено Даб 0,4 на Градиште,и тоа е скапо или?Да знам да му кажам на газдата ако е скапо..

Член од
29 јануари 2010
Мислења
1.619
Поени од реакции
1.551
80 денари пиво точено Даб 0,4 на Градиште,и тоа е скапо или?Да знам да му кажам на газдата ако е скапо..
Abe toa pivo treba da go davaat dzabe pa za da zeme nekoj. Kazi kolku e skopskoto,tuborgot za hajneken ,amstel ne pocinjam uopste.

Kajgana Shop

На врв Bottom