Охрид

Pinkie Pie

and Deedee
Член од
25 ноември 2009
Мислења
2.011
Поени од реакции
3.246
Незнам тебе што ти се десило во Галеб,моментално се најдобар авто превозник во Македонија,сум се возел 100 пати и имам само пофални зборови за нив,никогаш не дозволувале на некој да стои во автобус обично му викале да си го чека наредниот автобус зато шо можеле да јадат казна..А од Прилеп иам комшии во Охрид,спроти мене живеат,такви неиживеани љуѓе неам видено,по цел ден турбо фолк цепит од куќата нивна отворени џамојте скроз,за да ги слушнит некој како се глупирет..Еден ден погреб имаше во куќата до нив а тие пуштиме музика до даске..No hard feelings ама вие сте бетер од нас..
Епа на другарчината твој од Галеб му се расипа афтобусо за скопје и ние шо одефме за Белград мораше да стојме до Скопје , изгледа немаја да прата друг афтобус , а внатре ја собраја цела Македонија шо оди за Скопје , море не цела Македонија и пола Србија сосе куфери в натре...и ај дека не можиш да погодиш шо музика ни пушти внатре , изгледа погоди дека не сме изживеани...Туку кој можи вас да ви објасни ......многу ви е гајле дали е некој задоволен од вас....само да се одбраните за џубрето шо го прајте...

A

Avenger99

Гостин
Епа на другарчината твој од Галеб му се расипа афтобусо за скопје и ние шо одефме за Белград мораше да стојме до Скопје , изгледа немаја да прата друг афтобус , а внатре ја собраја цела Македонија шо оди за Скопје , море не цела Македонија и пола Србија сосе куфери в натре...и ај дека не можиш да погодиш шо музика ни пушти внатре , изгледа погоди дека не сме изживеани...Туку кој можи вас да ви објасни ......многу ви е гајле дали е некој задоволен од вас....само да се одбраните за џубрето шо го прајте...
Се расипал автобусот и шо?Јебига се дешават..Битно сте стигнале и од кај знајш можда и стварно немале друг автобус во моментот да ви пуштат..http://ohridnews.com/index.php?mod=1&kat=4&id=44103
Несакам да се вреѓаме ама вие па прилепчани сте катастрофа невидена..

Pinkie Pie

and Deedee
Член од
25 ноември 2009
Мислења
2.011
Поени од реакции
3.246
Се расипал автобусот и шо?Јебига се дешават..Битно сте стигнале и од кај знајш можда и стварно немале друг автобус во моментот да ви пуштат..http://ohridnews.com/index.php?mod=1&kat=4&id=44103
Несакам да се вреѓаме ама вие па прилепчани сте катастрофа невидена..
Јас па иам слушнато охријџанец да се жали од охријџани па нека ти текни шо сакаф да ти кажам ...:D .Кај ти се најдоја прилепчани комшии , сигурно се некој од по селана , ако така ви треба , за казна , доста прајте далавери со се и сешто редно е да ви дој некој од кај нас да ви попрај мајмунлаци да ве изнервира оти од скопјани гајле немате.
И викаш овој дибекоф менаџер на годината а не можи да се организира еден афтобус за скопје да прати ...линков ми го прати да ме заебаваш или ? :pos: Како се дешава ? Ами да се расипеше нашио за Белград? Се дешавало...Два сати фазла го чекафме , 3000 е картата платена , за некој идиот да слези на афтобуска и да ти речи ако сакаш да стојш качи се ако не многу ми е гајле за кај имаш платено карта , а па багажо да ти го смести нема шанси. И ај кажи ми уште еднаш дека овој бил менаџер на шо ? На годината ?:pos: се смем ама душава ми знај како ми беше до скопје , че се отпревртеше афтобусо на плетвар.

A

Avenger99

Гостин
Јас па иам слушнато охријџанец да се жали од охријџани па нека ти текни шо сакаф да ти кажам ...:D .Кај ти се најдоја прилепчани комшии , сигурно се некој од по селана , ако така ви треба , за казна , доста прајте далавери со се и сешто редно е да ви дој некој од кај нас да ви попрај мајмунлаци да ве изнервира оти од скопјани гајле немате.
И викаш овој дибекоф менаџер на годината а не можи да се организира еден афтобус за скопје да прати ...линков ми го прати да ме заебаваш или ? :pos: Како се дешава ? Ами да се расипеше нашио за Белград? Се дешавало...Два сати фазла го чекафме , 3000 е картата платена , за некој идиот да слези да афтобуска и да ти речи ако сакаш да стојш качи се ако не многу ми е гајле за кај имаш платено карта , а па багажо да ти го смести нема шанси. И ај кажи ми уште еднаш дека овој бил менаџер на шо ? На годината ?:pos: се смем ама душава ми знај како ми беше до скопје , че се отпревртеше афтобусо на плетвар.
Смеј се ти колку сакаш :D.Поорганизиран и подобар авто превозник во Македонија немат..Друго,еве ти случка летото се возат 3-4 прилепчани од Охрид накај Скопје и возачот застанува само во Ѓорче и пред Зоолошка и овие запнале че не слезиш и че не слезиш кај Мавровка и готово,уште и се закануваја мислеа ќе го исплашат возачот..Ама се погоди еден поинаетчија од нив и не им застана,и шо?Нишо,си слегоја фино лепо на автобуска и никому ништо..Вози се со Транскоп или со Пелагонија Транс па да видиш шо е доживљај а не ти ми кажвиш овде филмој..

Pinkie Pie

and Deedee
Член од
25 ноември 2009
Мислења
2.011
Поени од реакции
3.246
Да ти кажам нешто ...Прилеп -Халкидики или Паралија 500 денари повратна карта
Прилеп -Охрид со Галеб повратна 650 , во еден правец 500......:)
Колку и да го сакаш Охрид , со цениве на чоек че му се одмилите.
Еве ти живеш таму , кажи си искрено дали ти е скапо.

A

Avenger99

Гостин
За нас студентите за Охрид Галеб ни е најевтин..Скопје-Охрид 180km повратна студенстка карта е 430 денари,ако најш негде поефтина јави ми,ок?:)
--- надополнето: 6 јуни 2013 во 21:12 ---
http://galeb.mk/?pages=8 Прилеп-Охрид повратна 550 денари,110km,за студенти е 320 ваљда во еден правец,незнам од кај ги ископа ти овие бројки.,

Pinkie Pie

and Deedee
Член од
25 ноември 2009
Мислења
2.011
Поени од реакции
3.246
Во ред то....За живото таму те прашував , шо мислите дали е Охрид скап град или дека треба уште цените да ги покачите. :)
И ако те прашував за Галеб , не мислеф на студентите , не знам дали ојте преку Кичево оти тогаш мислам дека баш тој афтобус се расипа па го жртвуваја овај шо одеше преку Битола и Прилеп , Скопје па Белград , твојте талентирани менаџерчина шо појма нема во каква состојба му се афтобусите ;)или само се збунија и ни го ебаја цел пат на тие шо патувавме 9 сати со ниф.
Многу грда слика , ништо не можи да ми ја попрај , ги чекаш два сати да дојда и на крајо да стојш до Скопје.
Туку сакам да ја сменам темата . Иам слика дека и Охрид за Охријџани е прескап. Шо мислиш за то ? Колку те кошта нојчнио живот ?

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Не се криви тие шо тој е последен автобус од Ресен, Битола и Прилеп во правец накај Скопје.Не се криви за вкупно 5-6 возила во Пелагонија и нивната неможност да работат линија навечер преку цела недела.4 и нешто години патував и многу пати баш таа линија во 18:00 во Пп имаше огромни гужви.Веќе беше полно во Бт, посебно во петок и недела, а легендите од Транскоп ако им беа дадени 15 карти, продаваа 25 и оди објаснувај се, не си видела ситуации еее :)
Многу пати одело и второ возило до Пп и назад се враќало како засилување за друга линија.Ти не си видела по 8-9 возила наеднаш за Ск понекогаш после подолг викенд...а на лето со 70 возила не можат да постигнат, па види дали е едноставно.Расипувања можат да се случат на било кој и тие или било кој друг не се имуни.Се случило и во словенечки превозник на пат за Љубљана пукање осовина на 4 години стар автобус, па никому ништо за 5-те сати дремење на автопат.Возачите особено помладите се ок, од постарите 3-4 можат да сменат мислење за цела фирма во ептен негативна смисла и уште полошо градот.За музиката си во право :D

500 повратна, ама возилата се целосно полни, ако не ќе откажат и тргување.На редовна линија можат да се и 40 патници, можат и двајца да се.

За цените, ако вие од страна се жалите за 10 дена поминати овде, сметај како ни е нас цело време тука, а цените не се многу различни од лето :pipi:

Pinkie Pie

and Deedee
Член од
25 ноември 2009
Мислења
2.011
Поени од реакции
3.246
За тебе ова во ред е , абе ти не си салам , оди лечи се.:D
Иначе јас како прилепско неизживеано селанче и годинава планирам да одам охрид и динар да не потрошам , се од дома че си носам , ајварче , доматче , сиренце ,да се помини одморо некако......на плажа ко че се распостелам , нека ме хејта охријџани:свиркам:

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
За нас студентите за Охрид Галеб ни е најевтин..Скопје-Охрид 180km повратна студенстка карта е 430 денари,ако најш негде поефтина јави ми,ок?:)
--- надополнето: 6 јуни 2013 во 21:12 ---
http://galeb.mk/?pages=8 Прилеп-Охрид повратна 550 денари,110km,за студенти е 320 ваљда во еден правец,незнам од кај ги ископа ти овие бројки.,
Ak prilepcani za vas se neiziveani selani a vija sto ste za Skopjani znais ?

Pinkie Pie

and Deedee
Член од
25 ноември 2009
Мислења
2.011
Поени од реакции
3.246
Кизне како вие ко че ви дојда некој комшии од Охрид студенти и ко че ви го пушта Вивалди со четирите годишни времина цело време да ви свири.

A

Avenger99

Гостин
Шо сне?
--- надополнето: 6 јуни 2013 во 21:44 ---
Кизне како вие ко че ви дојда некој комшии од Охрид студенти и ко че ви го пушта Вивалди со четирите годишни времина цело време да ви свири.
Требаше смешно нешто да бидит ова или?

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
4.998
Поени од реакции
12.578
Граџани од прв ред.
Многу е едноставно, ако не ви се трошет пари на лето сејте Прилеп а ние ќе се капиме овде.
Зш ни се мојт, зато.

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Шо сне?
--- надополнето: 6 јуни 2013 во 21:44 ---

Требаше смешно нешто да бидит ова или?
Не сне* него сме*
папрати ушче шчо носите на хавајки јадранки :Dете то сте . а сте слушналле дека во мода сеа се сандалки ал не ?

Kajgana Shop

На врв Bottom