Организаторите на Евросонг го „признаа“ Косово

• Креатор на темата oon
  • Време на започнување

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
2.816
Поени од реакции
1.088
Организаторите на Евросонг го „признаа“ Косово

01.05.2011

Европската радиодифузна унија (ЕБУ) го повика Косово да испрати претставници на натпреварот Eurovision Young Dancers,кој ќе се одржи на 24 јуни во Осло - пишува Курир.

Поради тоа на натпреварот нема да учествува Србија,а од десет членки на ЕУ кои до сега не го признале Косово претставници ќе има само Грција.

За нашата реакција доволно зборува фактот дека Србија ја нема на пописот на натпреварувачи, изјави директорот на РТС Александар Тијаниќ.

http://www.kanal5.com.mk/default.aspx?mId=103&eventId=74605

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Море мајката нивна... да им фрлиме некое евро и да си бидеме под нашето вистинско име, така треба секогаш да настапуваме. Ме заболе мене за евровизија, фрли им некое евро да ја исфрлат референцата и свршена работа, да учиме малку од терористиве албански.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.023
Поени од реакции
83.445
Неам ништо против независноста на Косово, али ова е пример за докажаната нивна (европска) дволичност.
По разни вакви квази европски асоцијации нас не викаат ФИРОМ, пошто така било у ООН. Сеа шо не гледаат за Косово, како стои у ООН?

Брокер

Broker of the Year
Член од
25 јули 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
257
Неам ништо против независноста на Косово, али ова е пример за докажаната нивна (европска) дволичност.
По разни вакви квази европски асоцијации нас не викаат ФИРОМ, пошто така било у ООН. Сеа шо не гледаат за Косово, како стои у ООН?

Апсолутно си во право, Косово ја признаа голем број на држави и реално да гледаме е независна и има право да учествува како посебна држава, ама од друга страна па и ние сме независна држава и не имаат признато голем број на држави. Факт е дека не сме омилена држава во европа, не знам зошто меѓутоа Косово веќе станува поскана држава во Европа од нас, голем број на донации, пари помош еве евросонг........ а ние што? Можеби треба некој да се запраша зошто е така, дали е крива политиката или нешто друго.

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Види сеа, ние кои сме од повеќето држави признаени не можеме под наше име, а Косово е во минус ако гледаме број на држави кои ги признале, значи има повеќе кои не го признаваат, само моментот е што „битните“ држави ги признаа:uvo:

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Po poleka Kosovo ke se integrira vo site megunarodni organizaciii..

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Yahooo , dogodina Adrian na Evrovizija i ete polna 12-ka for Macedonia, Former Republic of Yugoslavia.

Член од
29 октомври 2008
Мислења
596
Поени од реакции
13
Ne e do EBU da priznava nekoj ili ne
celo sosedstvo i site golemi sili go priznavaat
zs i da ne pobedat ako se dobri na natprevarot

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Po poleka Kosovo ke se integrira vo site megunarodni organizaciii..
Интересно ми е како го придведуваш или видиш интегрирането на Косово во ООН како мегународна организациja?

Kajgana Shop

На врв Bottom