Општи дискусии за ТВ серии

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.146
Поени од реакции
16.080
Ја изгледав The bear и јас, ама стварно не знам зошто се води ко комедија.

Ми требаше време да навлезам и да се заинтересирам, поготово ме нервира Лип со таа мутле фаца и глумење само депре, жртва и изнервиран цело време, ама среќа другиве ликови се вртат со интересни приказни тук таму. Прва сезона беше ок, втора беше најдобра, трета спадна бааги. Четврта ќе видиме како ќе ја тераат.
Во секој случај, различен концепт од сите други серии моментално, стварно не знаеш за што може да биде наредна епизода.

Џејми е одлична бтв. Многу остарена некако, не помага ни тоа што во толку зум ги снимаат цело време. Леле епизодата со пораѓајот, една од подобрите епизоди евер на телевизија. Мислам дека ги фатија сите жени на таква емоција со онаа епизода, многу реално и ранливо.

Не знам кој им ги пишува дијалозите на оние браќата електраши, дали е стварно скрипта или на место со импровизација тропаат глупости, ама знаат да ме насмеат.
Е само тие се комичниот дел во цела серија.

Член од
7 април 2015
Мислења
2.784
Поени од реакции
1.698
Епизодата Forks, после таа божиќната, е нешто најдобро што сум го гледал последниве години, на тој начин да се прикаже и промени човек за една недела страшно нешто, ја гледав можеби 3 пати.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.699
Поени од реакции
36.527
Ја изгледав The bear и јас, ама стварно не знам зошто се води ко комедија.

Ми требаше време да навлезам и да се заинтересирам, поготово ме нервира Лип со таа мутле фаца и глумење само депре, жртва и изнервиран цело време, ама среќа другиве ликови се вртат со интересни приказни тук таму. Прва сезона беше ок, втора беше најдобра, трета спадна бааги. Четврта ќе видиме како ќе ја тераат.
Во секој случај, различен концепт од сите други серии моментално, стварно не знаеш за што може да биде наредна епизода.

Џејми е одлична бтв. Многу остарена некако, не помага ни тоа што во толку зум ги снимаат цело време. Леле епизодата со пораѓајот, една од подобрите епизоди евер на телевизија. Мислам дека ги фатија сите жени на таква емоција со онаа епизода, многу реално и ранливо.

Не знам кој им ги пишува дијалозите на оние браќата електраши, дали е стварно скрипта или на место со импровизација тропаат глупости, ама знаат да ме насмеат.
Е само тие се комичниот дел во цела серија.
Епизодата Forks, после таа божиќната, е нешто најдобро што сум го гледал последниве години, на тој начин да се прикаже и промени човек за една недела страшно нешто, ја гледав можеби 3 пати.
И божиќната, и Forks, и скоро цела сезона беше врв! Ама дефинитивно не треба ова да се води како комедија. Исто и Reservation Dogs. Баш драми се!

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.982
Поени од реакции
83.332
колку треба да си глуп за да ти се свиѓа Рингс оф Пауер?

E

enzo8

Гостин
Slow Horses дечки, какво ремек дело, цело време ја скролнувам на Стремио а секогаш ми е во popular и не знам зошто сум бил толкав идиот, најбоља серија во последно време што сум гледал после The Gentlemen.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.699
Поени од реакции
36.527
Има мала доза на вокеризам и малку поголема на феминизам, ама настрана тоа, Lessons in Chemistry е пре-пре-пре-пре-добра серија! Мислам дека може да се носи рамо до рамо со Baby Reindeer како најдобра минисерија во 2023/2024! Само подгответе си марамчиња. :cuc::cuc::cuc:

Член од
7 април 2015
Мислења
2.784
Поени од реакции
1.698
Има мала доза на вокеризам и малку поголема на феминизам, ама настрана тоа, Lessons in Chemistry е пре-пре-пре-пре-добра серија! Мислам дека може да се носи рамо до рамо со Baby Reindeer како најдобра минисерија во 2023/2024! Само подгответе си марамчиња. :cuc::cuc::cuc:
Епизодата со кучето и почетокот на епизодата без звук одлично изведени.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.146
Поени од реакции
16.080
Ја почнав и сум на пола од The offer.
Минисерија за како стигнал до реализација Кум во седумдесетите.
Почна бавно, ама сега веќе убрзаа работите. Солидна серија (y)

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.699
Поени од реакции
36.527
Епизодата со кучето и почетокот на епизодата без звук одлично изведени.
Да, ама таа доаѓа после втората што ме укочи целосно и не можев да и обратам внимание колку што заслужуваше. Дефинитивно ќе се репризираат тие 2.

Magic Mike

Blessings and Love
Член од
20 септември 2023
Мислења
1.545
Поени од реакции
4.030
Уште сега нека му ги дадат сите награди на Колин Фарел за Пингвинот,едноставно маестрален е.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.344
Поени од реакции
38.496
Ја почнав Еуфорија и сега за сега ја гледам оваа коњот Зендаја како се дрогира шо и не е баш мој тип на серија.

@Tonchie ми вети у друга тема оти ќе ја гледам Свини како ја прцат. Вреди да се продолжи или?

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.817
Поени од реакции
10.163
Ја почнав Еуфорија и сега за сега ја гледам оваа коњот Зендаја како се дрогира шо и не е баш мој тип на серија.

@Tonchie ми вети у друга тема оти ќе ја гледам Свини како ја прцат. Вреди да се продолжи или?
Тончи е светски човек, модерен и нашетан, скопјанец нели (мислам). Он препознава уметност и такви ствари, јас ти давам совет како Струмичанец на Струмичанец, домаќин човек. Продолжи ја серијата ако:

1. Дејташ млади зумерки и се чудеш шо им се дешава у глава, шо не штима. Ние како шо гледавме Френдс и тие пред нас Касандра, така и генерацијата шо се моментално 18-27 (проценка) оваа серија им е религија, у тај филм се сите влезени.

2. Ти се гледаат дрогираши, транџи, гејеви и се остало од тој спектрум, пошто целата серија е тоа. Обрати пажња на дијалог да познаеш транџи, лезбејки и остали чуда. Да беше на времето у Селект у тај темник ќе те заебеше 100% нема да препознаеш дека е машко. Да не постираш после како Шекспир или Рикен у темата за селебрити секс.

Најпаметно ќе ти е да отвореш гугл или порнхаб и да тераш Sydney Sweeney Euphoria Sex Scenes, исто како да си изгледал цела серија, само тва ти вреде.

Kajgana Shop

На врв Bottom