Општи дискусии за ТВ серии

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.714
Поени од реакции
22.675
Чекав да заврши па да ја игледам цела сезона од The Boys, Аман од таа воук култура сега Френчи е педер . По глупо нешто здравје.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.700
Поени од реакции
36.532
Не сподели никој: годинава на 15 септември ќе се одржат вторите ЕМИ награди за најдобри серии во период јуни 2023 - мај 2024. Првите се одржаа на 15 јануари 2024, но всушност беа минатогодишните награди кои беа одложени заради штрајковите во Холивуд.

Еве ги номинираните серии на 76 ЕМИ:

1722961570214.png
1722961598166.png
1722961636697.png
1722961664934.png
1722961688956.png
1722961716033.png
1722961744267.png

1722961796282.png

За прв пат во последните десетина години продукција која не е HBO или Netflix успеа да биде на врвот по број на номинации во главните категории: FX.

1722961868632.png

Интересно е што во категоријата најдобра драма има многу нови серии, зашто оние кои традиционално заработуваа номинации и награди последните години или завршија или немаат нови сезони: Succession, Better Call Saul, House of the Dragon, The Last of Us, The White Lotus, Yellowjackets, Andor, Stranger Things... Кај комедиите се речиси истите од претходните неколку години.

Член од
7 април 2015
Мислења
2.784
Поени од реакции
1.698
Јас типувам на сериите на Аппле плус, сите серии им се супер, посебно ме бендиса Lessons in Chemistry, но добри се и Slow Horses и Palm Royale.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.700
Поени од реакции
36.532
Јас ја почнав Fallout, 2 епизоди до сега, ама многу goofy ми изгледа ко за "драма". Плус S.F. пост-апокалиптична драма. Гледал некој?

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.161
Поени од реакции
10.120
Јас ја почнав Fallout, 2 епизоди до сега, ама многу goofy ми изгледа ко за "драма". Плус S.F. пост-апокалиптична драма. Гледал некој?
Ја гледав пред некој месец. Многу детски ми делува, не би ја продолжил.
Ако сакаш пост апокалипса, предлагам Silo на Apple. За брзо излегува втора сезона.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.700
Поени од реакции
36.532
Ја гледав пред некој месец. Многу детски ми делува, не би ја продолжил.
Ако сакаш пост апокалипса, предлагам Silo на Apple. За брзо излегува втора сезона.
Мене повеќе на комедија ми делува. Не знам како Fallout е ставена во драми а The Bear веќе со години е во комедии. Јас би играл обратно.

Член од
15 ноември 2013
Мислења
1.527
Поени од реакции
2.622
Fallout е солидна серија, една од ретките што е доследна до материјалот (игрите), само си страда од суптилен wokeism како и други серии во последниве години.
Мене ми беше интересна, можно е поради тоа што ги имам играно игрите, една од подобрите адаптации на игра би рекол дека е.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.982
Поени од реакции
83.345

Се надевам дека ова е слика со глумците од втора сезона. Глумци, не ликови од серијата. Поточно, се надевам дека костимиве НЕ се од серијата, него се некакви пригодни облеки на глумците.
Зашто ако се ова костимите, тогаш дефинитвно претерале со оноа што секогаш го кажуваат како оче наш, без разлика дали се работи за епска фантастика, SF или вестерн, а тоа е - Серијата треба да го одразува светот во кој живееме.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.700
Поени од реакции
36.532
Не знам дали е само кај мене, ама мислам дека Torrentio наеднаш престана да функционира. Може да провери некој?

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.700
Поени од реакции
36.532
Не знам дали некој ја гледал или спомнал The Morning Show тука, не можам да проверам, search-от уште не работи. Само што ја завршив прва сезона и морам да кажам - S01E10 автоматски ми влегува во топ 10 епизоди на сите времиња и во топ 5 финалиња на сите времиња! Еден саат грицкање нокти и пробување да дишам! Не знам како воопшто им избегало на наградите, ќе видам каква ќе биде третата сезона која моментално е номинирана за ЕМИ, ама искрено не верувам дека подобро од ова може. Серијава, и особено епизодава е пример дека и покрај целиот ебан вокеризам кој уништува се што беше добро и се сере на се што беше свето, може да излезе приказна која иако woke, личи на нештата од старите добри времиња! :cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc:

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.750
Поени од реакции
5.003
Уште 2 сезони имам од Mad Man, ова е една од оние поквалитетни серии со автентично чувство и добро сценарио, знаат да го тупат со аферите на главниот лик како тоа он е ебач, наместо повеќе да покажат како прави бизнис зделки во светот на маркетингот. Глумата е на високо ниво, има и доза на хумор и ако се погледне преку драма моментите кои за мене ги има премногу, другиот дел со фирмата и како луѓево работат со клиентите е забавно и интересно за гледање.

Член од
7 април 2015
Мислења
2.784
Поени од реакции
1.698
Не знам дали некој ја гледал или спомнал The Morning Show тука, не можам да проверам, search-от уште не работи. Само што ја завршив прва сезона и морам да кажам - S01E10 автоматски ми влегува во топ 10 епизоди на сите времиња и во топ 5 финалиња на сите времиња! Еден саат грицкање нокти и пробување да дишам! Не знам како воопшто им избегало на наградите, ќе видам каква ќе биде третата сезона која моментално е номинирана за ЕМИ, ама искрено не верувам дека подобро од ова може. Серијава, и особено епизодава е пример дека и покрај целиот ебан вокеризам кој уништува се што беше добро и се сере на се што беше свето, може да излезе приказна која иако woke, личи на нештата од старите добри времиња! :cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc:
Таа е првата серија на Аппле и мора да е добра, со неа го лансираа стриминг сервисот, иако ги имам гледано само првите 2 сезони, третата чека некои подобри времиња.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.352
Поени од реакции
113.638
Vis a vis (Locked Up) серијана на Нетфликс, и дадов шанса пошо бев на боледување, башка главната улога Маги Сивантос или како и да се вика е едноставно богиња и една од најдобрите пички икада. И све почна океј, ајде викам ќе прејдам преку тоа што генерално со жени е серијата, феминизам и слични срања ќе ги занемарам, ама не можам да разберам како е можно толку да ги усеруваат сериите како што одминува дејството... Онака дури нереално е, ти се гади се како одминува серијата и забегува у некои небулозни сценарија.

Али како и да е на Маги би и дозволил да ми згреши утакмица на тикет и само таа да ме заебе за добивка, прекрасно маче.

Kajgana Shop

На врв Bottom