Општи дискусии за ТВ серии

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.403
Поени од реакции
25.267
10 минути подоцна доаѓа од дневната, музиката од Deer Hunter од Џон Вилијамс. Истата серија . Овојпат без Турски мелос.
На една, мислам љубов и казна, музиката е оваа :)

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Тешки мадафакас се Турциве. Ама мора да им признаеме дека имаат квалитетен вкус за музика.

Исто и нашиве, кога ја земаа To The Unknown Man од Вангелис за серијана со комитите. Уште ми е во глава како комитиве паѓаат во слоу моушн погодени од невидливи куршуми и без рани на себе, а во позадина песнава трешти. Епик.

Ахххх тулумба аскерлоу !

Freddy Krueger

The Dream Master
Член од
18 март 2009
Мислења
2.236
Поени од реакции
2.028
Можеби некој ја спомнал, али едвај ја чекам мини серијава - To Appomattox. Можеби ќе биде америчко-патриотска ама со оглед на кастингот до сега - се очекува да биде одлична!
едно време и Michael C. Hall беше ама гледам сега го нема..:(

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Ова нешто налик Север и Југ со Свејзи што беше ми наликува.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.626
Поени од реакции
59.485
Ова нешто налик Север и Југ со Свејзи што беше ми наликува.
Неповторлива класична серија, a must see.

Сакав да прашам: постара ТВ серија од 90-ите или крајот на 80-ите, со група од 4-5 луѓе кои ја земаат правдата во свои раце и гонат криминалци. Еден од нив мислам дека беше судија и имаше долга коса, така нешто... Не се сеќавам на актери нити на наслов, ако некој се сети би му бил благодарен.

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Неповторлива класична серија, a must see.

Сакав да прашам: постара ТВ серија од 90-ите или крајот на 80-ите, со група од 4-5 луѓе кои ја земаат правдата во свои раце и гонат криминалци. Еден од нив мислам дека беше судија и имаше долга коса, така нешто... Не се сеќавам на актери нити на наслов, ако некој се сети би му бил благодарен.
Ова напишаново многу ме потсеќа на The Star Chamber со Даглас што е. Ама па филм е тоа.

http://www.imdb.com/title/tt0086356/

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.626
Поени од реакции
59.485
Ова напишаново многу ме потсеќа на The Star Chamber со Даглас што е. Ама па филм е тоа.

http://www.imdb.com/title/tt0086356/
Гледан ми е филмот, не е тоа. Мислам дека главниот лик беше судија (ако се сеќавам добро) а овие другите беа аутсајдери.

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Гледан ми е филмот, не е тоа. Мислам дека главниот лик беше судија (ако се сеќавам добро) а овие другите беа аутсајдери.
Се сеќавам јас на серијата, ја даваа на МТВ. Побарав да ја најдам на Гугл, ама ништо не најдов а извртев бааѓи серии од 80-те.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.626
Поени од реакции
59.485
Се сеќавам јас на серијата, ја даваа на МТВ. Побарав да ја најдам на Гугл, ама ништо не најдов а извртев бааѓи серии од 80-те.
Знам, и јас вртев пред едно време, пробав нешто со џастис-мастис на гугл, ништо нема... ај може некој ќе се истакне... :)
--- надополнето: 1 април 2012 во 01:33 ---
Ти си геније, геније си ти! :pos:

Сега уште торент да ископам :)

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Таа е да, еве го судијата во кежуал варијанта наменета за вечерна правда. А и таглајнот им е јак: Justice is blind, but it can see in the dark :pos:

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.626
Поени од реакции
59.485
As a cop I lost my collars to legal loopholes, but I believed in the system. As a D.A. I lost my case to crooked lawyers, but I believed in the system. As a judge my hands were bound by the letter of the law, but I believed in the system.......Until they took my life away. :) :cool:
--- надополнето: 1 април 2012 во 01:54 ---
Таа е да, еве го судијата во кежуал варијанта наменета за вечерна правда. А и таглајнот им е јак: Justice is blind, but it can see in the dark :pos:
Ликот на судијата е се што ми останало во сеќавање од серијава. И тоа дека едвај ја чекав на ТВ :)

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
На гугл напишав само, justice mastice, judge, long hair, five guys not judges и одма ми најде.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.626
Поени од реакции
59.485
Нејќеше кај мене ни со џастис ни со мастис. Ми најде еден список на серии со судии во нив :)

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
А барав торенти ама не најдов. Доколку најдете, пратете ми изгледа интересно

Kajgana Shop

На врв Bottom