Општи вело муабети, прашања, совети

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.638
Поени од реакции
35.498
За на снег, и за даунхил... ако имаш како да се качиш горе а да не педалираш. ;)

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
друг форум, или фб група освен оваа на кајганa дали постои ?
Ништо, слабо. Порано имаше посебен форум за велосипеди, сега веќе не постои. На FB мислам дека има уште една група како Sporty sale, само не знам точно како се викаше (барај во search), ако ти е за тури, барај Bike cruising. Овде, на темава, веќе џабе пишуваме заради квази (Google) експертиве. :)

Член од
15 март 2013
Мислења
955
Поени од реакции
620
При расчистување денес во подрум најдов еден стар кинески велосипед(дури сум заборавил дека го имам):).При мала проверка видов дека се е во ред,освен амортизерот напред и една сајла за преден менувач,па ми дојде идеја да си го средам за низ град.:bravobe:

Е сега ме интересира дали се наоѓа воопшто добар амортизер за кинескиве велосипеди?Станува збор за врат 1 инч.Моментално има zoom,и е во лоша состојба,па би сакал кога веќе го менувам да ставам нешто подобро.

Дали воопшто имам некој избор за 1 инч или принуден сум повторно да одам со амортизер од класата на зоом?

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.638
Поени од реакции
35.498
Вилушка без амортизер, + синглспид конверзија? :)

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
При расчистување денес во подрум најдов еден стар кинески велосипед(дури сум заборавил дека го имам):).При мала проверка видов дека се е во ред,освен амортизерот напред и една сајла за преден менувач,па ми дојде идеја да си го средам за низ град.:bravobe:

Е сега ме интересира дали се наоѓа воопшто добар амортизер за кинескиве велосипеди?Станува збор за врат 1 инч.Моментално има zoom,и е во лоша состојба,па би сакал кога веќе го менувам да ставам нешто подобро.

Дали воопшто имам некој избор за 1 инч или принуден сум повторно да одам со амортизер од класата на зоом?
Само кај Арсо, позади Вучко да прашаш. Тој има нешто делови останати од времето. За синглспид ќе треба да вложиш пари, што не ти се исплати за таков точак.

M-1

Добро утро Махачкала!
Член од
6 септември 2010
Мислења
4.243
Поени од реакции
7.364
Кој е при пари и мераклија на јаки точачиња....
нека зима ич нека не се мисли, бајков е лудница и не е возен ама ич, не е развозен уште...
https://www.facebook.com/groups/201303700007544/permalink/496700467134531/
Дај стави слика, кај мене не го отварат нешто, да му фрљиме некој опуљ.

Член од
15 март 2013
Мислења
955
Поени од реакции
620
Кој е при пари и мераклија на јаки точачиња....
нека зима ич нека не се мисли, бајков е лудница и не е возен ама ич, не е развозен уште...
https://www.facebook.com/groups/201303700007544/permalink/496700467134531/
100000 денари.Не е малку претерана цената или така ми се чини мене ?[DOUBLEPOST=1418107821][/DOUBLEPOST]
Само кај Арсо, позади Вучко да прашаш. Тој има нешто делови останати од времето. За синглспид ќе треба да вложиш пари, што не ти се исплати за таков точак.
Не е за синглспид.Туку ориент 24 брзинец,ама амортизеров отишол и така остана фрлен.
Просто не верувам дека има за овие добри амортизери,па ќе набавам изгледа повторно зоом :(

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Претерана е цената, еве бајк со скоро слични компонентни и стар колку овој за дупло помала цена.
Онде му се собрале другарчињата од клубот и го фалат за да ја лапни јадицата.
http://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=1408649

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
Ами 84 лајкови за една ноќ, сите ли му се од другарчињата од клубот, беспари е точаков...бар според мене, за тие пари, подобар точак не сум сретнал до сега.

29ка, rockshox sid, formula kocnici, Sram X0....нов е дупла цена, сум го гледал на Водно бајков, не е возен ич....дечково е мераклија само на бајкови, па си нарачал нов.

Член од
15 март 2013
Мислења
955
Поени од реакции
620
Ами 84 лајкови за една ноќ, сите ли му се од другарчињата од клубот, беспари е точаков...бар според мене, за тие пари, подобар точак не сум сретнал до сега.

29ка, rockshox sid, formula kocnici, Sram X0....нов е дупла цена, сум го гледал на Водно бајков, не е возен ич....дечково е мераклија само на бајкови, па си нарачал нов.
Kako не е возен ич,а си го гледал на водно.
Според ,мене цената е висока,али и лазе знае да ги опердаши доста кога им ги продава бајковите.

Одам пред 2-3 недели да прашам за педали и ми вели 7000 денари.
Што педаљи ќе беа за 7000:zver:

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Одам пред 2-3 недели да прашам за педали и ми вели 7000 денари.
Што педаљи ќе беа за 7000:zver:
За квалитетни делови, само Chainreаction, се што сум порачал до сега од кај нив немало промашај. Плус цените им се топ, поефтини се од кај нас.
Ако бараш Ок педаљи оди во Бајкстоп, знам летото имаа од Wellgo (платформа). Или пак овие, сепак поефтини од кај Лазе, гледам доста ги возат DH и ги фалат.

Последно уредено:
A

Avenger99

Гостин
Дечки како го миете велосипедот? Знам дека е ладно и сеа ретко се вози, ама како го миете? На youtube најдов секакви видеа од средство за миење кола па се до миење само со млаз вода..

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Дечки како го миете велосипедот? Знам дека е ладно и сеа ретко се вози, ама како го миете? На youtube најдов секакви видеа од средство за миење кола па се до миење само со млаз вода..
Со црево и сапуница, како нов искача. Само не прскај (со јак млаз) директно во осовините, ќе ги зезнеш. Кога е ладно, најчесто со влажни марамици (за бебиња :D), вршат работа.(y)

Kajgana Shop

На врв Bottom