Ништо, слабо. Порано имаше посебен форум за велосипеди, сега веќе не постои. На FB мислам дека има уште една група како Sporty sale, само не знам точно како се викаше (барај во search), ако ти е за тури, барај Bike cruising. Овде, на темава, веќе џабе пишуваме заради квази (Google) експертиве.друг форум, или фб група освен оваа на кајганa дали постои ?
Само кај Арсо, позади Вучко да прашаш. Тој има нешто делови останати од времето. За синглспид ќе треба да вложиш пари, што не ти се исплати за таков точак.При расчистување денес во подрум најдов еден стар кинески велосипед(дури сум заборавил дека го имам).При мала проверка видов дека се е во ред,освен амортизерот напред и една сајла за преден менувач,па ми дојде идеја да си го средам за низ град.
Е сега ме интересира дали се наоѓа воопшто добар амортизер за кинескиве велосипеди?Станува збор за врат 1 инч.Моментално има zoom,и е во лоша состојба,па би сакал кога веќе го менувам да ставам нешто подобро.
Дали воопшто имам некој избор за 1 инч или принуден сум повторно да одам со амортизер од класата на зоом?
Дај стави слика, кај мене не го отварат нешто, да му фрљиме некој опуљ.Кој е при пари и мераклија на јаки точачиња....
нека зима ич нека не се мисли, бајков е лудница и не е возен ама ич, не е развозен уште...
https://www.facebook.com/groups/201303700007544/permalink/496700467134531/
100000 денари.Не е малку претерана цената или така ми се чини мене ?[DOUBLEPOST=1418107821][/DOUBLEPOST]Кој е при пари и мераклија на јаки точачиња....
нека зима ич нека не се мисли, бајков е лудница и не е возен ама ич, не е развозен уште...
https://www.facebook.com/groups/201303700007544/permalink/496700467134531/
Не е за синглспид.Туку ориент 24 брзинец,ама амортизеров отишол и така остана фрлен.Само кај Арсо, позади Вучко да прашаш. Тој има нешто делови останати од времето. За синглспид ќе треба да вложиш пари, што не ти се исплати за таков точак.
Kako не е возен ич,а си го гледал на водно.Ами 84 лајкови за една ноќ, сите ли му се од другарчињата од клубот, беспари е точаков...бар според мене, за тие пари, подобар точак не сум сретнал до сега.
29ка, rockshox sid, formula kocnici, Sram X0....нов е дупла цена, сум го гледал на Водно бајков, не е возен ич....дечково е мераклија само на бајкови, па си нарачал нов.
За квалитетни делови, само Chainreаction, се што сум порачал до сега од кај нив немало промашај. Плус цените им се топ, поефтини се од кај нас.Одам пред 2-3 недели да прашам за педали и ми вели 7000 денари.
Што педаљи ќе беа за 7000![]()
Со црево и сапуница, како нов искача. Само не прскај (со јак млаз) директно во осовините, ќе ги зезнеш. Кога е ладно, најчесто со влажни марамици (за бебињаДечки како го миете велосипедот? Знам дека е ладно и сеа ретко се вози, ама како го миете? На youtube најдов секакви видеа од средство за миење кола па се до миење само со млаз вода..