Општи вело муабети, прашања, совети

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Не сум, не се ни правам стручњак. Само кажав дека најчесто тие педаљи ги возат ДХ. Стварно незнам во што сум го докажал мојот експертизам. :)
Ич не ми е до изгледот, повеќе ми е до квалитетот и грипот.
Пред тоа возев VP педаљи и при удар во карпа на патот ми се скинаа два пина и се деформира платформата. А не возев многу брзо и ударот не беше директен туку само клизнав на карпата со педаљата.
За мокро не сакам ни да зборам, неколку пати ми се има лизнато ногата, на раб да паднам.
Овие (Shimano) многу лесно се сервисираат и имаат невиден грип на мокро.
Блинг-блинг изгледот не ми е толку битен, за разлика од квалитетот.
И не ми е јасно, што ако ги возат за DH ?? Изгледот е тој, универзален.

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.545
Поени од реакции
5.855
Ич не ми е до изгледот, повеќе ми е до квалитетот и грипот.
Пред тоа возев VP педаљи и при удар во карпа на патот ми се скинаа два пина и се деформира платформата. А не возев многу брзо и ударот не беше директен туку само клизнав на карпата со педаљата.
За мокро не сакам ни да зборам, неколку пати ми се има лизнато ногата, на раб да паднам.
Овие (Shimano) многу лесно се сервисираат и имаат невиден грип на мокро.
Блинг-блинг изгледот не ми е толку битен, за разлика од квалитетот.
Не ни кажав дека е битен изгледот:D. Само знам од читање дека педаљава е 10/10 и дека ја возат најчесто ДХ/АМ. Затоа и прашав. И никаде не кажав дека само за ДХ и АМ се. И јас на моево имам некои flat педаљи.
Иначе:

Последно уредено:

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Не ни кажав дека е битен изгледот:D. Само знам од читање дека педаљава е 10/10 и дека ја возат најчесто ДХ/АМ. Затоа и прашав.
Иначе моето
Да, сега ми текна на твојов точак. Поосновно моделче. Зависи што сакаш и колку буџет имаш. Може да се среди. Дека нема да го личи, грешка си. :)
Инаку мојот точак е АМ.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.707
Поени од реакции
21.219
јас да си прашам во врска со инсталација на брзиномер. дали магнетот / сензорот прави разлика каде истите ќе бидат поставени на тркалото / вилушката ( погоре подоле ) или сеедно е ?

Член од
11 април 2012
Мислења
4.631
Поени од реакции
5.352
јас да си прашам во врска со инсталација на брзиномер. дали магнетот / сензорот прави разлика каде истите ќе бидат поставени на тркалото / вилушката ( погоре подоле ) или сеедно е ?
Според сите закони на физиката и математиката е сеедно :)

Sent from my Nexus 7

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.110
Поени од реакции
9.050
Мене во Pro-Sport ми го наместија ама во тоа книжурето што иде со брзинометарот пишува на колку сантиметри и како се монтира, колку е битно тоа појма немам. :D

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
Нема величина напишано, али мислам дека е 16", ако ти одговара зимај.

Член од
21 јули 2010
Мислења
352
Поени од реакции
320
Се работи за Big 7 40D, мислам дека е модел од 2013-та. :)
Знаци ок е сепак. Пошто исто и јас барав модели за Big 7 40 D, али на сите на горниот дел на рамката е означено Big Seven, а на овој бајк само speed пишува, а и штендерот ми бодее очи малку....... a дечково врска нема што продава. Ок, фала мн :)

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Знаци ок е сепак. Пошто исто и јас барав модели за Big 7 40 D, али на сите на горниот дел на рамката е означено Big Seven, а на овој бајк само speed пишува, а и штендерот ми бодее очи малку....... a дечково врска нема што продава. Ок, фала мн :)
И јас го приметив истото (Speed). За да бидеш 100% сигурен, прашај во Бајкмаркет, тие се увозници на Мерида. :)

Член од
21 јули 2010
Мислења
352
Поени од реакции
320
И јас го приметив истото (Speed). За да бидеш 100% сигурен, прашај во Бајкмаркет, тие се увозници на Мерида. :)
Го исконтактирав дечкото од Бајкмаркет, ми потврдија и со нивна слика дека деф. е тој модел од 2014 год. На нет тешко беше да се најде слика баш од оваа страна. Така да одам утре да го видам, и се надевам ќе си го земам :) Фала дечки на помошта :)

Член од
19 март 2013
Мислења
333
Поени од реакции
185
Со 26-ка или со 29-ка мтб, би било полесно искачувањето на угорнина по асфалт?

Kajgana Shop

На врв Bottom