Општи вело муабети, прашања, совети

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
Зимно време мене точачето ми одмара (расклопено - конзервирано) под кревет, на топло. :D Одржавање кондиција во теретана. Инаку знам дечки кои го качуваат Водно, дури и кога има снег. Има една посленовогодишна тура (на 1-ви или 2-ри, рано наутро) до врв на Водно, не знам како ја возат после славење. :sleep:
хахха одвај, на шкрги :D
лани баш бев на први, од славење директива на точак, светки ми искачаа пред очи од мука ххаха, годинаве неее, таква грешка не правам...
еве фотки од лани
https://www.facebook.com/trbogazov/media_set?set=a.10153646693605125.1073741863.828615124&type=3

не ми се расклопува точачето, сакам на Пролет дирекно да си фатам јаки тури убави да возам, иначе мучно ми е додека пак се вратам у ритам, кондициски...

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.879
Поени од реакции
21.807
Најдобрите брендови за МТ бајкови како и делови и опрема за 2014-та, според Синглтрек.
а јас мислев дека Schwalbe Nooby Nic се тапа гуми, иако нестандардни (не ги даваат фабрички) сепак ми беа во пакет со бајкот :D

Член од
15 март 2013
Мислења
955
Поени од реакции
620
Може линк од текстот?
Ме интересира по кој критериум се правени градациите. Гледам од кочниците, Магура на последно место (а сум читал многу пофални критики) а Шимано на прво (а еве баш и овде ги критикуваа, барем тие од пониските класи), а Формула никаде ги нема...

После за обрачите, гледам некои брендови за кои не сум слушнал, а фалат брендови како DT Swiss, итн...

Ова е жива глупост.Незнам само по кој критериум некој ги правел тестовиве.

Кој го правел ова ептен бил забеган.Хајес кочници пред магура.:facepalm:или пак шимано на прво место:tapp:
a DT swiss нигде го нема :cuc:

Сум гледал секакви тестови,и во многумина имало лаги,ама ова е врвот на глупоста

Никаде шимано не бил пред Аvid.A на многумина тестови магура и avid се менуваат.Шимано добива високи оценки само во мид ранге класата,односно со најевтините хидраулики и тоа највеќе поради тоа што се лесни и достапни за одржување.

Овие тупациве магура ја ставиле на последно место,а шимано на прво.Интересно ако ништо друго барем ме насмеаа доста ова:pos:

Последно уредено:

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678

Кој го правел ова ептен бил забеган.Хајес кочници пред магура.:facepalm:или пак шимано на прво место:tapp:

Сум гледал секакви тестови,и во многумина имало лаги,ама ова е врвот на глупоста

Никаде шимано не бил пред Аvid.A на многумина тестови магура и avid се менуваат.Шимано добива високи оценки само во мид ранге класата,односно со најевтините хидраулики и тоа највеќе поради тоа што се лесни и достапни за одржување.

Овие тупациве магура ја ставиле на последно место,а шимано на прво.Интересно ако ништо друго барем ме насмеаа доста ова:pos:
Извини, ама еве и Бајк радар вика така. Еве го тестот. Сигурно и тие се глупаци како Singletracks. :facepalm: Кога ги спомна Hayes, си чул ли за Stroker Ace моделот ?? Очигледно не. Ама битно се насмеа и убаво е по здравјето. :D

Последно уредено:
Член од
17 февруари 2013
Мислења
233
Поени од реакции
93

читав и јас.Знам дека Hayes се најлоши и секој ги избегава.И да ова им е ептен глупо.Уште поглупи сме ние кои го читаме ова.:(

Член од
11 април 2012
Мислења
4.791
Поени од реакции
5.577
Кај мене на таблет, лаптоп и телефон е голема сликата и супер се гледа. Резолуцијата на сликата е 630х5111 пиксели и треба супер да се гледа. Сигурно е нешто до таблетот. Пробај на друг уред. Еве линк.
Па незнам не верувам дека е проблем со таблетот ете на линкот супер ми отвори, и со ниедна слика до сега сум немал проблем. Е може да е проблем зашто е 630 х 5к
Беше доста долга сликата а и би требало да биде ама па беше прилично тесна и ништо не се читаше.
Како и да е небитно ја погледнав сега.
Иначе еве нешто интересно што сретнав денес низ продавнициве додека се шетав.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Па незнам не верувам дека е проблем со таблетот ете на линкот супер ми отвори, и со ниедна слика до сега сум немал проблем. Е може да е проблем зашто е 630 х 5к
Беше доста долга сликата а и би требало да биде ама па беше прилично тесна и ништо не се читаше.
Како и да е небитно ја погледнав сега.
Иначе еве нешто интересно што сретнав денес низ продавнициве додека се шетав.
Да, фет бајк, ептен станаа популарни во странство. Чудовиште од точак. :)

Член од
11 април 2012
Мислења
4.791
Поени од реакции
5.577
Да, фет бајк, ептен станаа популарни во странство. Чудовиште од точак. :)
Незнаев дека има некој ваков монструм направено ама се јави некоја љубов на прв поглед.
Е ова да се искомбинира со внатрешни брзини и пренос на каиш место на ланец и ништо повеќе не барам :)

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.638
Поени од реакции
35.499
Незнаев дека има некој ваков монструм направено ама се јави некоја љубов на прв поглед.
Е ова да се искомбинира со внатрешни брзини и пренос на каиш место на ланец и ништо повеќе не барам :)
Ќе бараш... снежни патеки за да го возиш на нив. ;)
(а овде слабо нешто снег во последно време)

Член од
11 април 2012
Мислења
4.791
Поени од реакции
5.577
Ќе бараш... снежни патеки за да го возиш на нив. ;)
(а овде слабо нешто снег во последно време)
Да покажуваше на форумов и локација од каде испраќам постови како на некои од социјалниве мрежи ќе пишуваше дека е пратено од Шведска. Ок добро нека не те залажува што пишувам моментално од шведска и тука уште нема снег :)
За овие предели такво бајкче мислам дека би било измислено

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Да покажуваше на форумов и локација од каде испраќам постови како на некои од социјалниве мрежи ќе пишуваше дека е пратено од Шведска. Ок добро нека не те залажува што пишувам моментално од шведска и тука уште нема снег :)
За овие предели такво бајкче мислам дека би било измислено
Хаха, ѕверов вози по секаков терен, само малку е зезнат за качување угорници заради "малите" гуми т.е. големото триење. За ова треба бајаги кондиција. :)

Види го овој (Santa Cruz) фул суспенжн, со ова DH спустот ќе ти биде како да возиш XC. :D

Последно уредено:

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.879
Поени од реакции
21.807
друг форум, или фб група освен оваа на кајганa дали постои ?

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.638
Поени од реакции
35.499
Уште да живеевме со стандард како западњаците, и да можеше човек да има по 7-8 велосипеди за најразлични намени. Тогаш со задоволство би сакал да имам еден фетбајк... :-/

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.856
Мене па воопшто не ми се допаѓаат дебеливе. Многу тешки ми изгледаат, тешки за возење, напорни. А во последно време се многу популарни.

Kajgana Shop

На врв Bottom