Општи вело муабети, прашања, совети

Член од
11 април 2012
Мислења
4.791
Поени од реакции
5.577
Реално за тие плус пари може да се купи уште еден солиден точак. А гледам Хрватска и Бугарија по 30 евра шипинг.
Точно шипингот до нив е помал, ама конкретно за моделот што мене ми се допадна е следново.
За земјите надвор од ЕУ (Македонија), цена 1175€ шипинг 300€
Земји од ЕУ цена 1399€, шипинг 30€

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.700
Поени од реакции
288
Тоа е дека ДДВ-то е извадено за не ЕУ земји, т.е. експорт цена е таа.

Член од
15 март 2013
Мислења
955
Поени од реакции
620
Точно шипингот до нив е помал, ама конкретно за моделот што мене ми се допадна е следново.
За земјите надвор од ЕУ (Македонија), цена 1175€ шипинг 300€
Земји од ЕУ цена 1399€, шипинг 30€
Ako e ова вака,тогаш најубаво да се појде до Германија за тие 300 евра.Ем ќе си поседиш неколку дена,ем со точак се враќаш

Член од
11 април 2012
Мислења
4.791
Поени од реакции
5.577
Ako e ова вака,тогаш најубаво да се појде до Германија за тие 300 евра.Ем ќе си поседиш неколку дена,ем со точак се враќаш
Сигурно е така прашав и во шпедиција а и директно човек што работи на царина.
Само што и да идеш не заштедуваш тие 300€ за транспорт/поштарина зашто точакот да го купиш на германски пазар/ЕУ е 230€ поскап. Ама па заштедуваш тие 500€ евра за царина и ДДВ.
Е сеа можеш да прашаш дали може да го купиш велосипедот по цена за мкд, а демек секако одиш службено во германија од таа до таа дата па да си го подигнеш тогаш. Оваа опција е најефтина ако е возможна.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Само што и да идеш не заштедуваш тие 300€ за транспорт/поштарина зашто точакот да го купиш на германски пазар/ЕУ е 230€ поскап. Ама па заштедуваш тие 500€ евра за царина и ДДВ.
Е сеа можеш да прашаш дали може да го купиш велосипедот по цена за мкд, а демек секако одиш службено во германија од таа до таа дата па да си го подигнеш тогаш. Оваа опција е најефтина ако е возможна.
Не ти е лоша и поефтината варијанта. Само не можам да сфатам како на таа опрема ставиле Shimano M506/M447 кочници. Ги возев овие кочници, не се кој знае што и ги сменив за подобри.
Прашај таму од каде сакаш да го земеш дали ќе ти го вратат ДДВ-то, сепак се работи за извоз.

Член од
15 март 2013
Мислења
955
Поени од реакции
620
Најубаво емаил до нив или пак на бројот нека се потроши 400-500 денари и ќе се разбере човек.
Како и да е јас сметам дека пак ќе дојде некаде исто како овие тука +/- 50 евра.Добивката е само што човек ќе се прошета.НИшто повеќе

Член од
11 април 2012
Мислења
4.791
Поени од реакции
5.577
Не ти е лоша и поефтината варијанта. Само не можам да сфатам како на таа опрема ставиле Shimano M506/M447 кочници. Ги возев овие кочници, не се кој знае што и ги сменив за подобри.
Прашај таму од каде сакаш да го земеш дали ќе ти го вратат ДДВ-то, сепак се работи за извоз.
Веројатно грешно си ме тагнал јас никаде не напишав кој модел ми се допаѓа :)
Ама добро може оној за кој е наменета споредбата да се препознал дека за него е постов и да разбрал што му говориш. Веќе ти напишав дека се двоумам дали да го продадам мојот велосипед или да си го возам уште некоја сезона.

Член од
11 април 2012
Мислења
4.791
Поени од реакции
5.577
Најубаво емаил до нив или пак на бројот нека се потроши 400-500 денари и ќе се разбере човек.
Како и да е јас сметам дека пак ќе дојде некаде исто како овие тука +/- 50 евра.Добивката е само што човек ќе се прошета.НИшто повеќе
Се е тоа супер ама гледам со зоц ме тагирате мене а јас само му ти посочив "скриените" трошоци на некој од членовите кои посочи дека сака да земе велосипед од кањон.
Јас сеуште се мислам дали да го продадам овој што го имам во моментов или да си го возам уште некоја сезона. Ако го продадам веројатно ќе почнам да размислувам за да си го земам оној што ми се допаѓа од кањон. Секако пишуваше дека нема да има испорака на тој модел до март наредната година.

Еве и до оние членови кои се во потрага по велосипед, а би сакале да добијат солиден велосипед по пристапна цена(ова е дискутабилно ама за опремата која ја поседува би дале околу 1000€ за да го земете на ново). Целосната опрема на велосипедот ја имате во мој пост некоја страна поназад со сите негови мани детално опишани без никакво лажење. Цената не е никаде напишана бидејки не е фиксна и има простор за договарање. Рамката не е супербренд РАМ, но затоа деловите се претежно од висока класа и не се многу возени (одкако е направен комплетен ремонт пред 3 години, јас 2 год не бев во државава и велосипедот стоеше во соба). Доколку има заинтересиран нека ме контактира.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.646
Поени од реакции
35.515
Ве следам момци, ве следам и кројам планови... Иако алас, ќе мора да попричекаат. ;)

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Се е тоа супер ама гледам со зоц ме тагирате мене а јас само му ти посочив "скриените" трошоци на некој од членовите кои посочи дека сака да земе велосипед од кањон.
Јас сеуште се мислам дали да го продадам овој што го имам во моментов или да си го возам уште некоја сезона. Ако го продадам веројатно ќе почнам да размислувам за да си го земам оној што ми се допаѓа од кањон. Секако пишуваше дека нема да има испорака на тој модел до март наредната година.

Еве и до оние членови кои се во потрага по велосипед, а би сакале да добијат солиден велосипед по пристапна цена(ова е дискутабилно ама за опремата која ја поседува би дале околу 1000€ за да го земете на ново). Целосната опрема на велосипедот ја имате во мој пост некоја страна поназад со сите негови мани детално опишани без никакво лажење. Цената не е никаде напишана бидејки не е фиксна и има простор за договарање. Рамката не е супербренд РАМ, но затоа деловите се претежно од висока класа и не се многу возени (одкако е направен комплетен ремонт пред 3 години, јас 2 год не бев во државава и велосипедот стоеше во соба). Доколку има заинтересиран нека ме контактира.
Хаххах, приметив и јас дека тебе сум ти пишал, ама касно. Со среќа продажбата.

Член од
11 април 2012
Мислења
4.791
Поени од реакции
5.577
Хаххах, приметив и јас дека тебе сум ти пишал, ама касно. Со среќа продажбата.
Фала :), иако не ми е зорт и не се брзам. И да не го продадам во него има неколку сезони добро возење ама не одам често на планини па жал ми е да го возам со таква опрема низ град е сеа ако не најдеме разумен комптомис со некој кој бара велосипед за на планина тогаш ќе си остане тука искрено и да ми го бара некој за возење низ град а повремено на планина не би го продал стварно е греота на кеј да возиш со него. Искрено кажувам ако некој ме контактира за 1 во годината да иде на планинска тура ич не ме контактирај па и јас можам за толку време да најдам работата е некој друг што повеќе ќе искористи да го добие.

Член од
24 април 2014
Мислења
13
Поени од реакции
2
Здраво дечки. Дилема помеѓу овој
http://www.pro-sport.com.mk/Default.aspx?id=8554411c-68ed-43ef-94ff-0faeb08d7490 или
овој http://www.bikestop.com.mk/bikes.php?lang=2&mb=20&id=66#/0
цените сосема исти, барам мислење од искусни или пак од оние ако ги имаат веќе возено. Ако има евентуално некој друг предлог за тие пари кажувајте.
Толку е буџетот - исклучиво за нов точак. Однапред Благодарам за помошта. :)

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Здраво дечки. Дилема помеѓу овој
http://www.pro-sport.com.mk/Default.aspx?id=8554411c-68ed-43ef-94ff-0faeb08d7490 или
овој http://www.bikestop.com.mk/bikes.php?lang=2&mb=20&id=66#/0
цените сосема исти, барам мислење од искусни или пак од оние ако ги имаат веќе возено. Ако има евентуално некој друг предлог за тие пари кажувајте.
Толку е буџетот - исклучиво за нов точак. Однапред Благодарам за помошта. :)
Од овие два, дефинитивно Trek-от, има подобри делови од Specialized. И двата се основни модели.
За ценовниот ранг ѕирни го и овој, модел за 2015-та, со 27,5 инчни тркала. :)

Член од
24 април 2014
Мислења
13
Поени од реакции
2
Фала zocc за брзиот одговор, и јас го гледав овој другиот и мене ми се допаѓа. Јас сум иначе 171 см. и мислам дека М ќе ми одговара нели? А што ќе кажеш дали сум повеќе за 29 или за 27,5.

Kajgana Shop

На врв Bottom