Општи вело муабети, прашања, совети

Член од
2 мај 2013
Мислења
37
Поени од реакции
5
Се гледа дека си голем стручњак и имаш поминато мн километри со точак и ги имаш спознаено благодетите на немање Lock на амортизерот.
ПС: за доброто на сите понатаму воздржисе од давање совети за велосипеди!!!!
ти благодарам многу што му одговори на hnv, вели "чудо големо со што била" колку да се мрчело нешо, ако си стручњак објасни и АРГУМЕНТИРАЈ зошто не чини предниот амортизер да има remote lockout. Воедно не ми е јасно што сака да постигне со прашањето, "зошто ти тогаш е вилушка?"....да не беше добро вилушките да имаат lockout, немаше да ги прават и немаше да се поскапи...плус има и remote.
--- надополнето: 21 мај 2013 во 07:13 ---
По шо заклучи?
Инаку јас не би фрлил толку пари за тој точак ...
во ред, благодарам, но зошто?, што според тебе не чини на тој бајк? т.е кој друг бајк може да се купи на ново со подобри делови и рам???
добро би било кога ќе дадеш одговор малку да објасниш, арументираш, инаку вака твојот одговор е некредибилен т.е. сувопарен и не држи вода.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Дечки, имам понуда од БајкМаркет од 33.000мкд за Merida TFS 300D ве молам ѕирнете ја спецификацијата и плус е со remote lockout на виклушка (тоа не го пишува во спецификацијата). Дали се исплати да ја земам?
Супер е точачето (бела/сина/црна боја) и мислам дека за парите нема да најдеш друг со тие делови. Јас мислам дека се исплати. :)

hnv

Член од
14 ноември 2010
Мислења
91
Поени од реакции
14
Се гледа дека си голем стручњак и имаш поминато мн километри со точак и ги имаш спознаено благодетите на немање Lock на амортизерот.
ПС: за доброто на сите понатаму воздржисе од давање совети за велосипеди!!!!
За МТБ убајни со Lock ... Ај кажи шо ти менва Lockout? А за то колку имам поминато со точак... ти со кола немаш толку ..

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Абе нешто налепници да не знаете каде може да најдам?

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
За МТБ убајни со Lock ... Ај кажи шо ти менва Lockout? А за то колку имам поминато со точак... ти со кола немаш толку ..
Друже, сака да ти каже дека локаут на МТБ се користи на угорница и е многу корисна работа. Ја заклучуваш вилушката да не амортизира и не губиш од силата при искачување т.е. не пумпа амортизерот на секое замавнување со педалите и си многу побрз и помалку се заморуваш. Очигледно немаш пробано а ?? :)

hnv

Член од
14 ноември 2010
Мислења
91
Поени од реакции
14
Друже, сака да ти каже дека локаут на МТБ се користи на угорница и е многу корисна работа. Ја заклучуваш вилушката да не амортизира и не губиш од силата при искачување т.е. не пумпа амортизерот на секое замавнување со педалите и си многу побрз и помалку се заморуваш. Очигледно немаш пробано а ?? :)
Кај кој како ... мене ми смета ... инаку и кај мене има lockout..

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Кај кој како ... мене ми смета ... инаку и кај мене има lockout..
Е па изгледа си единствениот што знае дека има и за што служи што не го користи. Дефинитивно сакаш да се измачуваш за џабе. Или пак не возиш угорници. :D

hnv

Член од
14 ноември 2010
Мислења
91
Поени од реакции
14
Е па изгледа си единствениот што знае дека има и за што служи што не го користи. Дефинитивно сакаш да се измачуваш за џабе. Или пак не возиш угорници. :D
Не ќе да сум еднинствениот ... познавам и мн. други кој не го користат а го имаат
--- надополнето: 21 мај 2013 во 12:07 ---
Абе нешто налепници да не знаете каде може да најдам?
Од Ebay порачајси ако ти се чека ... :D

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Тогаш (без навреда) врска немате од МТБ. Но за се има прв пат. :pos:
Ограничен затоа не се ни мачев да му коментирам џабе ке си трошам тастатурата :D

Член од
21 мај 2013
Мислења
5
Поени од реакции
0
Zdravo , sakam da zemam tocak do 500 eur. go vidov ovoj na raklama 5
http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=774617 , sto mislite za lefty amortizerot i dali vredi tocakot za taa cena ?
A gledav i http://www.bikemarket.mk/index.php?Itemid=97&option=com_kh&view=item&category_id=28&item_id=289 nov doaga nakade okolu 25000 - 26000 denari.
Jas 80 % bi go vozel niz grad no sakam i da vozam i offroad (20%).
Pozdrav

P.S. razlika pomegu 26 i 29 inch-ni trkala za sto se podobri ili poloshi ednite od drugite

Член од
2 јули 2007
Мислења
472
Поени од реакции
27
Колку кошта Scott scale 80 овде,и дали има голема разлика во цена ако се донесе од страна.

Kajgana Shop

На врв Bottom