КвикСилвер
Модератор
- Член од
- 28 март 2010
- Мислења
- 4.545
- Поени од реакции
- 5.855
Иначе можда ќе ми дадат гага хидроулични дискови, па сега се мислам дали да останам на V brake или да ставам дискови.
Добар е максот!Денес пак ги гледав во Веро со еден другар кој планира купува велосипед.Она што на обрнав внимаие беа гумите.Одлична ширина,а и одлична шарка која супер ќе оди на асфалт.Еден црвен беше 5200 денари,а друг исти таков зелен 5900 денари.Незнам дали е некоја грешка и која цена е во прашање,али најдобро да си појдеш во агротехна веројатно би се добило и некој попуст па со останатите пари купи си заден запчаник и ланец шимано.И ќе биде и ќе вози супер.За до 100 евра има некој точак подобар од тие шо се Max или тнко? Коа почнав да читам на темава ептен мерак ме фати и повеќе пари да дадам за точак, ама пусто нема Иначе ми треба за градска вожња, да одам до работа, до ваму, до таму, да го користам место јсп автобус
Разликата во цените е можда затоа шо има два модели, едниот е со предни амортизери и тој е поскап. Во агротехна се 4600 со 5200. Јас мислев на овој поефтиниот, без амортизери без ништо, истиот од на Kolor сликата.Би одел со попроста варијанта, затоа што бара помало одржување. Инаку, ако би одел по твојот план, да додадам заден запчаник и ланец шимано, колку би коштало тоа? Ептен неодамна почнав да гледам точаци, така да не знам шо колку пари еДобар е максот!Денес пак ги гледав во Веро со еден другар кој планира купува велосипед.Она што на обрнав внимаие беа гумите.Одлична ширина,а и одлична шарка која супер ќе оди на асфалт.Еден црвен беше 5200 денари,а друг исти таков зелен 5900 денари.Незнам дали е некоја грешка и која цена е во прашање,али најдобро да си појдеш во агротехна веројатно би се добило и некој попуст па со останатите пари купи си заден запчаник и ланец шимано.И ќе биде и ќе вози супер.
Да, мој е точакот. Отприлика пред месец дена купен - 4500ден од продавница за бела техника и телевизори 5000 беа со заден, а 5500 со заден и преден амортизер. Го однесов на мајстор малку да затегни штрафови, кочници и досега имам поминато околу стотина километри и немам некоја поголема забелешка освен тоа рачето за спуштање/кревање на седлото (не е со штрафови). Не е баш цврсто и понекогаш ми се изместува. Со оглед на цената јас сум задоволен и е сосема ок точаче за стандардна вожња на асфалт. Нормално си ги има и стандардните мани на ниската класа точаци т.е слаби шалтери и кочници што полесно се олабавуваат.Разликата во цените е можда затоа шо има два модели, едниот е со предни амортизери и тој е поскап. Во агротехна се 4600 со 5200. Јас мислев на овој поефтиниот, без амортизери без ништо, истиот од на Kolor сликата.Би одел со попроста варијанта, затоа што бара помало одржување. Инаку, ако би одел по твојот план, да додадам заден запчаник и ланец шимано, колку би коштало тоа? Ептен неодамна почнав да гледам точаци, така да не знам шо колку пари е
Kolor твој е? Колку го имаш? Задоволен?
Штом се "гага" ич не му ја мисли, само купи главини за диск и монтирај.
Иначе можда ќе ми дадат гага хидроулични дискови, па сега се мислам дали да останам на V brake или да ставам дискови.
За ваков макс зборувате? Има налепница од агротехна.
Eи незнам навистина!Мислам дека овој со амортизер беше!И зелен беше по боја.Најдобро да си појде и да си провери.Да, мој е точакот. Отприлика пред месец дена купен - 4500ден од продавница за бела техника и телевизори 5000 беа со заден, а 5500 со заден и преден амортизер. Го однесов на мајстор малку да затегни штрафови, кочници и досега имам поминато околу стотина километри и немам некоја поголема забелешка освен тоа рачето за спуштање/кревање на седлото (не е со штрафови). Не е баш цврсто и понекогаш ми се изместува. Со оглед на цената јас сум задоволен и е сосема ок точаче за стандардна вожња на асфалт. Нормално си ги има и стандардните мани на ниската класа точаци т.е слаби шалтери и кочници што полесно се олабавуваат.
Уф па 4600 воопшто не е скапо,особено ако ти дадат и плус попуст тоа е џабе.Но веројатно има и повеќе варијанти те. опрема па затоа и се разлика тие цени.Овие во Веро беа со алуминиумски кочници.Инаку за запчаник зимата ставив на мојот исто така мах кој го возам во викендица.Но мораше да се смени и ланец и мислам дека ме фати 800 денари комплет.Запчаник 7мо фаз.Како и да е тој и вака ќе ти вози али ако сакаш да го направиш подобар можеш да му смениш.Инаку овој во викендица го имам веќе 5-6 годинаРазликата во цените е можда затоа шо има два модели, едниот е со предни амортизери и тој е поскап. Во агротехна се 4600 со 5200. Јас мислев на овој поефтиниот, без амортизери без ништо, истиот од на Kolor сликата.Би одел со попроста варијанта, затоа што бара помало одржување. Инаку, ако би одел по твојот план, да додадам заден запчаник и ланец шимано, колку би коштало тоа? Ептен неодамна почнав да гледам точаци, така да не знам шо колку пари е
Од овие што си ги набројал, Merida-та има најдобри делови, колку-толку е подобра од другите два.Луѓе кажете ми кој e најдобар велосипед од овие или некој 4ти со слична цена.
1. MERIDA MATTS 10V
2. SPECIALIZED HARDROCK
3. GT AGGRESSOR 2.0
Тука не би се сложил со тебе, заборави на рамката која кај Max велосипедите е "тенеке". Не е се во деловите и до рамката е. Ракмите на Max ги "штанцаат" како чоколатца во Кина, додека кај овие се користат далеку поквалитетни материјали и некој колку толку ги мислел. И на Yugo да му ставиш подобри делови никогаш нема да биде ни приближно BMW.Со овие делови велосипедот ќе биде супер според мене.Ќе биде многу подобар од еден каприоло,полар,па и од доста други велосипеди кои и се по 13-14000 денари.Преден менувач и не мора да менуваш али ако сакаш можеш понатаму,но како и да е тие се евтини т.е не надминува 500 денари сигурно.
Во ред!Се сложувам до некаде.Нормално дека рамката е подобра,но за цена од 14000 денари ќе ги нема овие делови како погоре.За тие пари ставаат оние шифтерине што се на вртењеОд овие што си ги набројал, Merida-та има најдобри делови, колку-толку е подобра од другите два.
--- надополнето: 16 мај 2013 во 09:20 ---
Тука не би се сложил со тебе, заборави на рамката која кај Max велосипедите е "тенеке". Не е се во деловите и до рамката е. Ракмите на Max ги "штанцаат" како чоколатца во Кина, додека кај овие се користат далеку поквалитетни материјали и некој колку толку ги мислел. И на Yugo да му ставиш подобри делови никогаш нема да биде ни приближно BMW.
Во ред!Се сложувам до некаде.Нормално дека рамката е подобра,но за цена од 14000 денари ќе ги нема овие делови како погоре.За тие пари ставаат оние шифтерине што се на вртењеОд овие што си ги набројал, Merida-та има најдобри делови, колку-толку е подобра од другите два.
--- надополнето: 16 мај 2013 во 09:20 ---
Тука не би се сложил со тебе, заборави на рамката која кај Max велосипедите е "тенеке". Не е се во деловите и до рамката е. Ракмите на Max ги "штанцаат" како чоколатца во Кина, додека кај овие се користат далеку поквалитетни материјали и некој колку толку ги мислел. И на Yugo да му ставиш подобри делови никогаш нема да биде ни приближно BMW.
И јас сум за меридата....Луѓе кажете ми кој e најдобар велосипед од овие или некој 4ти со слична цена.
1. MERIDA MATTS 10V
2. SPECIALIZED HARDROCK
3. GT AGGRESSOR 2.0