Општи вело муабети, прашања, совети

Член од
2 мај 2013
Мислења
37
Поени од реакции
5
Zdravo , sakam da zemam tocak do 500 eur. go vidov ovoj na raklama 5
http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=774617 , sto mislite za lefty amortizerot i dali vredi tocakot za taa cena ?
A gledav i http://www.bikemarket.mk/index.php?Itemid=97&option=com_kh&view=item&category_id=28&item_id=289 nov doaga nakade okolu 25000 - 26000 denari.
Jas 80 % bi go vozel niz grad no sakam i da vozam i offroad (20%).
Pozdrav

P.S. razlika pomegu 26 i 29 inch-ni trkala za sto se podobri ili poloshi ednite od drugite
cisto da znaes ako ne si proveril toj bajkot na staro od reklama 5 e star 11-12godini. ima dobra oprema, ama prasanje e vo kakvo stanje e. da ne ti iskoci vise dara nego masla. nedaj boze da treba da smenis eden od amortizerite ke te zaboli glava od cenata. plus ti e tocak od uvoz, kuznaj koja baba go vozela. :D kolku sto jas imam info od eden takov diler od shvicarska, nemacka sto gi nosi, se raboti za rent a bike....obicno mama im ebavaat tamu, malce ke gi stegnat nasive i sibaj. imas bajk od 1000eur kaj nas na staro za 600eur, ama toj za edna godina do dve e seriozno izdrnkan. isto kao biznisov so kolite kaj nas od uvoz, baba gi vozlea i svrtile samo 200.000km. :) :D mislam deka so tie bajkovi samk se praj pogolema belja kaj nas.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Член од
28 април 2013
Мислења
45
Поени од реакции
8
До Катланово идеш по патот што возат градските автобуси (Маџари, Трубарево ,Јурумлери... Петровец , Катланово.) Таму поминуваш преку мостот од другата страна на Пчиња и цепаш нагоре преку планината (покрај викендиците, пуста кула... Велес) . До пола имаш асфалт, после тоа е раскопан пат и земја. Со роуд бајк нема шанси, мора маутин бајк да возиш. Од Велес до Штип е еден пат (регионалниот) и по него може да се вози велосипед мислам. Патот е доста тесен и треба многу да се пазиш од камиони и автобуси.

aha, a nesmee da se vozi po avtopat do veles i da imas kaciga, svetla i druga oprema?

Windfucker

Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
aha, a nesmee da se vozi po avtopat do veles i da imas kaciga, svetla i druga oprema?
Технички не смее, ама немаш втора опција така што не верувам дека ќе ти направат проблем освен ако не се погоди некој идиот.

Друга работа да прашам, го има некој возено патот од Струга за Маврови Анови виа Дебар со велосипед или пак му е добро познат?
Го возев со автомобил пред четири години и колку што ме држи сеќавањето беше прилично тесен и незгоден. :confused:

Член од
4 октомври 2012
Мислења
11
Поени од реакции
1
Технички не смее, ама немаш втора опција така што не верувам дека ќе ти направат проблем освен ако не се погоди некој идиот.

Друга работа да прашам, го има некој возено патот од Струга за Маврови Анови виа Дебар со велосипед или пак му е добро познат?
Го возев со автомобил пред четири години и колку што ме држи сеќавањето беше прилично тесен и незгоден. :confused:
Jas ne bi ti go preporacal toj pat zatoa sto od struga do debar patot seuste e vo faza na preasfaltiranje pa e mongu los za vozenje duri i asfaltot e greban so masina okolu 20 km. i taka stoi, a ima i mnogu dupki na patot i odroni :mad::mad::mad::mad::(:(:(

Windfucker

Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Jas ne bi ti go preporacal toj pat zatoa sto od struga do debar patot seuste e vo faza na preasfaltiranje pa e mongu los za vozenje duri i asfaltot e greban so masina okolu 20 km. i taka stoi, a ima i mnogu dupki na patot i odroni :mad::mad::mad::mad::(:(:(
Тој преку Кичево е подобар?

Windfucker

Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
da samo ja nema istata priroda kako preku debar :(
А што вика Миле Јанакија, ќе биде направен патот преку Дебар до Јули годинава за да одам преку него?
Прашањето е реторичко, не мора да одговараш на него.:D

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.044
Поени од реакции
1.990
Дечки дајте коментар кој е најдобар...
Код:
Wheeler

Код:
 Müsing

Код:
Herkules

Код:
Fusion

Имам роднини во Германија, и ми рекоа дека страницава е чудо може да се најде многу добри работи за евтини пари. Ма да јас лично не верувам дека е некој будала да дава вакви велосипеди за толку малку пари. Што се вика ова речиси е грабеж.
Сега малце и транспортот ќе биде проблем, но ајде ќе се најде некој пријател што оди со камион, за таков бајк ако треба ќе чекам и 2 год... :D

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Мој другар го купи истиов од Бајкмаркет, мислам за 21.000 ден. (со попуст) и ептен е задоволен за вложените пари. Доаѓа со Shimano диск кочници, менувачи и шалтери. За парите ич не е лошо точачево. :)

Член од
21 мај 2013
Мислења
5
Поени од реакции
0
cisto da znaes ako ne si proveril toj bajkot na staro od reklama 5 e star 11-12godini. ima dobra oprema, ama prasanje e vo kakvo stanje e. da ne ti iskoci vise dara nego masla. nedaj boze da treba da smenis eden od amortizerite ke te zaboli glava od cenata. plus ti e tocak od uvoz, kuznaj koja baba go vozela. :D kolku sto jas imam info od eden takov diler od shvicarska, nemacka sto gi nosi, se raboti za rent a bike....obicno mama im ebavaat tamu, malce ke gi stegnat nasive i sibaj. imas bajk od 1000eur kaj nas na staro za 600eur, ama toj za edna godina do dve e seriozno izdrnkan. isto kao biznisov so kolite kaj nas od uvoz, baba gi vozlea i svrtile samo 200.000km. :) :D mislam deka so tie bajkovi samk se praj pogolema belja kaj nas.
Imas pravo , bolje nesto novo a poslabo.
A Cannondale trail 29er 6 http://www.bikemarket.mk/index.php?Itemid=97&option=com_kh&view=item&category_id=28&item_id=289
so popust nekade doaga okolu 25-26000 i da mi kaze nekoj za sto se podobri 26 -ki a za sto 29 ki gumi

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Imas pravo , bolje nesto novo a poslabo.
A Cannondale trail 29er 6 http://www.bikemarket.mk/index.php?Itemid=97&option=com_kh&view=item&category_id=28&item_id=289
so popust nekade doaga okolu 25-26000 i da mi kaze nekoj za sto se podobri 26 -ki a za sto 29 ki gumi
Не е лош, но мислам дека треба да побараш една класа погоре, барем да има малку подобри делови. Инаку цената е Ок за тоа што добиваш. 29-ките подобро совладуваат нерамнини од 26-ките заради поголемата нагазна површина и возењето е поудобно. :)

Член од
18 ноември 2011
Мислења
770
Поени од реакции
455
Мој другар го купи истиов од Бајкмаркет, мислам за 21.000 ден. (со попуст) и ептен е задоволен за вложените пари. Доаѓа со Shimano диск кочници, менувачи и шалтери. За парите ич не е лошо точачево. :)
Епа ми требаше ваков охрабрувачки коментар, се напалив ептен на CUBE па и на мерида, али кога ќе видам ми се чини дека ке шлапнам 10 000 повеќе а немам потреба, така да со ова точаче ем ќе си ги задоволам потребите ем ќе заштедам. Ќе го земам ова. Фала
--- надополнето: 22 мај 2013 во 13:53 ---
A кажи ми дисковите се механички нели?

Kajgana Shop

На врв Bottom