Опасно: Грција и Турција си претат заради нафтата кај Кипар

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.118
Поени од реакции
9.520
Нема да има никаква војна. Ке си врекаат сите и на крај ке заќутат за да газдата (Америка) не им „да мало по пичици“ и то је то.

Ова важи за Грција и Турција. Израел си е миленик на Америка и нема што да се секира.

Кипар е членка на ЕУ и нема никој да го пипне.

Член од
16 декември 2009
Мислења
1.324
Поени од реакции
1.167
Вчера прочитав дека Турција ги прекинува односите со Сирија и воведува санкции и ги забранува сите прелети со воен товар кон Сирија.
За тие што знаат геостратегија знаат каков е тоа удар за Сирија.
Затоа било ова демек-чаталење кон Израел и Кипар за да се сврти вниманите на нивната јавност,за да може да се заташка нивното поданичко однесување кон нивниот газда и господар од Вашингтон-Тел Авив кој им нареди да ги прекинат односите со Сирија.
Ова е за оние кои и на момент помислија дека Турција има некаква си независна надворешна политика.

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Sto treskas gluposti be Knez, pred malku kiparskite grci dadoa signali deka spremni se da napravat ostapki sto sakaa sami da istavat nafta od Kipar, ama koga vidoja deka Turski voeni brodovi se na pat, i zacutea kako pizdi, cncncn a okolu Sirija, dali znaes zosto Turcija gi prekinuva odnosite so Sirija??? Zatoa sto Kurdskite teroristi, naj mnogu, osven od Severen Irak, doagaat i od Sirija, i cesto pati pravat teroristicki napadi vo Turcija.
Pa i nisto cudo ne e ako Turski voeni avioni gi bombardiraat poziciite na PKK i vo Sirija, zatoa sto i vo Severen Irak nonstop ima vozdusni napadi od Turski voeni avioni..

Член од
16 декември 2009
Мислења
1.324
Поени од реакции
1.167
Sto treskas gluposti be Knez, pred malku kiparskite grci dadoa signali deka spremni se da napravat ostapki sto sakaa sami da istavat nafta od Kipar, ama koga vidoja deka Turski voeni brodovi se na pat, i zacutea kako pizdi, cncncn a okolu Sirija, dali znaes zosto Turcija gi prekinuva odnosite so Sirija??? Zatoa sto Kurdskite teroristi, naj mnogu, osven od Severen Irak, doagaat i od Sirija, i cesto pati pravat teroristicki napadi vo Turcija.
Pa i nisto cudo ne e ako Turski voeni avioni gi bombardiraat poziciite na PKK i vo Sirija, zatoa sto i vo Severen Irak nonstop ima vozdusni napadi od Turski voeni avioni..
За ова да го напишеш мора да си природно глуп ама и мора да си вежбал нешпо во врска со тоа.
Па и Ердоган ги прави тие салта за такви како тебе,сигурно не му поминува кај паметните турци.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.449
Поени од реакции
5.135
Najdobro na Turcite im e da sednat mirni, bidejci moze opasno da go krkaat.

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.088
Поени од реакции
1.255
Ве уверувам дека на Турција никој ништо не им може, Турција не е арапска земја, како прво тука треба да сме чисти, ем башка што Турција е еден од најмоќните членки на НАТО, а во едно и нај моќна муслиманска земја, Турција воено може да се порази исклучиво ако војува со САД или со Русија, дури ни Франција и Германија ништо не им можат на турците, за ова имаше многу анализи од западните медиуми..

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Ве уверувам дека на Турција никој ништо не им може, Турција не е арапска земја, како прво тука треба да сме чисти, ем башка што Турција е еден од најмоќните членки на НАТО, а во едно и нај моќна муслиманска земја, Турција воено може да се порази исклучиво ако војува со САД или со Русија, дури ни Франција и Германија ништо не им можат на турците, за ова имаше многу анализи од западните медиуми..
А, зашто Кина ja изпушти?

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.449
Поени од реакции
5.135
Izvini, ama uveruvajnevo ne drzi voda.
Ce go spomnam samo Iran, koj i toa kako ima voen kapacitet da i nanesi poraz na Turcija.

Член од
9 март 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
220
Денеска е денот "Охи".
По ERT world може да се гледа парадата во Солун. Секоj момент почнува.

$korpion

MusicProducer
Член од
14 април 2009
Мислења
252
Поени од реакции
90
Турција во моментот може да ја поразат само Русија , Америка и Кина , во последно време и Бразил и Индија купуваат оружје како луди :D ама има фале уште за да можат да ја поминат Турција на воен план . Инаку за некоја година Турција ке стана една од Топ10те економии во светот и ке стане Газда на Блискиот Исток , е после нека си мислат Грците , Кипар , Израел .... а и овие блгарчињата нема кај да одат и страшно се лажат ако мислат дека ЕУ , Русија или незнам кој ке застане на нивна страна .

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Денеска е денот "Охи".
По ERT world може да се гледа парадата во Солун. Секоj момент почнува.
Парадата (требаше да) е откажана.

Јужните и велат “не“ на владата на 70-годишнината од војната со Мусолини.

M

Muranyi

Гостин
Турција во моментот може да ја поразат само Русија , Америка и Кина , во последно време и Бразил и Индија купуваат оружје како луди :D ама има фале уште за да можат да ја поминат Турција на воен план . Инаку за некоја година Турција ке стана една од Топ10те економии во светот и ке стане Газда на Блискиот Исток , е после нека си мислат Грците , Кипар , Израел .... а и овие блгарчињата нема кај да одат и страшно се лажат ако мислат дека ЕУ , Русија или незнам кој ке застане на нивна страна .
Зошто го забораваш Израел односно го ставаш во другата група?Мислам дека тука не си во право,Изреал е нуклеарна сила и може за една недела да ја срамни Турција ако потегне по нуклеарките само што таа војна помеѓу Турција и Израел за среќа нема да ја гледаме никогаш,барем не додека Америка е светска суперсила.И не е тоа поентата кој може да ја порази Турција,главниот проблем е што Турција има многу непријатели а има и внатрешен непријател што е најлошо.

Член од
9 март 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
220
Парадата (требаше да) е откажана.

Јужните и велат “не“ на владата на 70-годишнината од војната со Мусолини.
71 години
Утре па ке се гледа другата парада - во Анкара. Ден на републиката.

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.285
Поени од реакции
8.462
Ајде бе нека пукне више... било каде нека пукне само.... тапа вака без акција.... дедо ми е поголема фаца од мене зошто живеел за време на светска војна ... Неможе бе неможе вака без акцијаo_O

Го обожавам подфорумов и теорииве (n)

Kajgana Shop

На врв Bottom