Опасно: Грција и Турција си претат заради нафтата кај Кипар

Член од
8 декември 2010
Мислења
511
Поени од реакции
131
Грција ќе го окрка? :D
Знам дека ве боли и дека баш тоа би ве залечило, ама никакви муслимани нема да тепаат никого на Европски континент.
zasto na sekoja tema se mesaat muslimani hristijani evrei katolici .... more coek razberi turcija si stanuvat golema sila i voopsto ne gi boli ona so e dolu preseceno (pen*s ) za eu si ja imaat onaa drzavickana kako se vikase ona good bless ,,,, a da amerite

Член од
8 декември 2010
Мислења
511
Поени од реакции
131
Оти верниците никогаш не се покажале како толерантни према припадниците на други различни од нив култури и цивилизации.
znaes najgolem problem e koga nekoj ke spomne musliman ili islam 90 % od ludzeto mislat deka se toa teroristi bombasi samoubijci .ne deka ne e taka ima i takvi no tie se vo mal broj i druga rabota kako musliman ti kazuvam muslimanite ne se nasilni nikogas ne napajdzaat prvii (sega ima i po nekoj koi go gnasat liceto na muslimanot no koga pravime muabet za vistinski vernik tuka rabotata e poinaku)

B

Black Guard

Гостин
Оти верниците никогаш не се покажале како толерантни према припадниците на други различни од нив култури и цивилизации.
Бидејќи другите култури и цивилизации се неверници-трчаат по грешен бог па се неверници.

T

Tetro

Гостин
znaes najgolem problem e koga nekoj ke spomne musliman ili islam 90 % od ludzeto mislat deka se toa teroristi bombasi samoubijci .ne deka ne e taka ima i takvi no tie se vo mal broj i druga rabota kako musliman ti kazuvam muslimanite ne se nasilni nikogas ne napajdzaat prvii (sega ima i po nekoj koi go gnasat liceto na muslimanot no koga pravime muabet za vistinski vernik tuka rabotata e poinaku)
Има многу подвижни бомби, никогаш не викај дека нема... Друг ми беше муабетот, во секој случај.
Бидејќи другите култури и цивилизации се неверници-трчаат по грешен бог па се неверници.
5+

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
За жал, мириса на барут. Како што реков, може да биде многу опасно за Турција ако ја навлечат, а Русија се стави на страна на Израел/Грција/Кипар.

Турција е повеќе од лута што и покрај поддршката за бунтовниците во Либија, не доби нитрошка од колачот. Сега ја смени страната и два дена праќа авиони со помош до регуларната војска во Бени Валид.

Military tension is building up among Greece, Turkey and Israel as Cyprus prepares to start exploratory drilling for gas offshore Monday, Sept. 19 in the face of threats from Ankara. All three have placed their air and sea forces in a state of preparedness along with the Cypriot army.

http://www.debka.com/article/21311/

.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Уште повеке при посетата на Ердоган во Египет беше предупреден дека тоj не е турскиот Обама и да не бара доминациja во Близкиот Изток.
Поздравуваме Турција и Ердоган како истакнат лидер, но немислиме дека тој или неговата земја единствен може да раководат регионот и да креират неговата иднина.
Това изјави Исам ал Иран, заменик претседател на политичката партија на братството "Слобода и правда"

Член од
8 ноември 2007
Мислења
574
Поени од реакции
296
Уште повеке при посетата на Ердоган во Египет беше предупреден дека тоj не е турскиот Обама и да не бара доминациja во Близкиот Изток.

Това изјави Исам ал Иран, заменик претседател на политичката партија на братството "Слобода и правда"
Остави тоа што кажал некој си заменик на некоја непозната партија од никаде. Ердоган беше пречекан како херој во секоја земја што ја посети. Турција е лидер на Блискиот Исток.

Joakim

Skopjanecot
Член од
17 јули 2008
Мислења
534
Поени од реакции
71
За жал, мириса на барут. Како што реков, може да биде многу опасно за Турција ако ја навлечат, а Русија се стави на страна на Израел/Грција/Кипар.

Турција е повеќе од лута што и покрај поддршката за бунтовниците во Либија, не доби нитрошка од колачот. Сега ја смени страната и два дена праќа авиони со помош до регуларната војска во Бени Валид.

Military tension is building up among Greece, Turkey and Israel as Cyprus prepares to start exploratory drilling for gas offshore Monday, Sept. 19 in the face of threats from Ankara. All three have placed their air and sea forces in a state of preparedness along with the Cypriot army.

.
Ako навистина замириса на барут , тогаш Русија ќе се стави во поддршка на Израел/Грција/Кипар , толку колку што САД се ставија во поддршка на Грузија , кога тамо замириса на барут ....
Барем на мене така ми се чини .....

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.088
Поени од реакции
1.255

.
Јас мислам нема шанси, Турција е членка на НАТО, а во едно радарите на НАТО ќе се постави во Турција,заради заканите од Иран, САД никогаш нема да се откаже од Турција, стратешкото место на Турција е многу битно за Американците, а грчиштата мислам дека ќе ократ, кат тат има да јадат од турците.
А околу Либија, како што читам по весниците, сите аеродроми на Либија ќе се даде на Турција...

M

Muranyi

Гостин
Тука започнува да се развива един триаголник Турциja,Грциja,Израел.

Израел е побарал да стационира борбени авиони во Грциja.
http://kanal5.com.mk/default.aspx?mId=103&egId=20&eventId=80352
Јас не верувам во можна војна помеѓу Турција и Израел.Тоа би било исто како да влезат во војна Америка и Русија.Турција со своето однесување само си го бара местото кое што го заслужува,а подршката од Америка е гаранција дека ќе си го добие.

Член од
16 декември 2009
Мислења
1.324
Поени од реакции
1.167
Кризата помеѓу Израел Турција па и Грција во делот на Кипар само покажува една до сега незабележана нестабилност во американскиот табор и се потешкото контролирање на дијаметрално спротивните интереси на голем дел од американските сателити, кои при првата поголема американска слабост ќе удрат еден на друг како најголеми крвници ,затоа што тоа што се потискува кога ќе пукне е најстрашно,исто како што беше во војните во Југославија.

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Јас не верувам во можна војна помеѓу Турција и Израел.Тоа би било исто како да влезат во војна Америка и Русија.Турција со своето однесување само си го бара местото кое што го заслужува,а подршката од Америка е гаранција дека ќе си го добие.
Турција и Израел се како тинејџери да се тепаат за девојка, наспроти воените моќи на Русија и Америка...

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Далеку са от воjна, но тежко односите мегу старите добри другари да се среди.

Kajgana Shop

На врв Bottom