Human
Explorer
- Член од
- 10 октомври 2009
- Мислења
- 12.449
- Поени од реакции
- 5.135
Како не се докази... ете ти седум линкови каде може да ја провериш состојбата на армиите. Ги отвори? Накратко на нив се објаснети доста работи, што тебе не ти се допаѓаат.Human,dete malo citaj se uste ednas sto imas pisano?? Ovie ne se nikakvi dokazi sto mi gi postiras stalno, edno i isto.. Ahh be Human beee, a i tie sto imas kako dokazi ne se tocni, tkn novinarski gluposti, isto kako sto velis i ti za mene koga ke postiram nesto, ama pak bi te sovetuval , kako prvo toa sto go imas pisano za nuklearnoto oruzje e mnogu glupo, razornata mok mozebi ke se kontrolira,ama radijacijata nemoze da se kontrolira.
Neznajko..![]()
Ако сакаш да научиш нешто треба да почниш да читаш, но не само протурски ориентирани статии. Кога ќе почниш да читаш, ќе боли малку вистината, но со тек на време ќе ја прифатиш реалноста што е.
Јас немам проблем со тоа што постираш, но ти постираш ептен општи работи, како линкот погоре. Не знам што треба ние читателите да заклучиме од тој линк.
За нуклеарните тестови кои се одвивале релативно близу до Европа (Алжир) ти имам пишувано безброј пати, но џабе, ти нејќеш да научиш нешто корисно туку продолжуваш со инаетот како магаре. Ако радијацијата беше толку лоша од нуклеарните експлозии, денеска сите требаше да светиме зелено од радиоактивност според твојата логика. Ќе ти повторам уште еднаш:
Нуклеарното оружје ослободува радијација, но сосем мала во споредна на нуклеарките во минатото или во споредба со нуклеарните катастрофи во централите.
Жив пример ти се Хирошима и Нагасаки, таму денес живеат луѓе.
Огромен број нуклеарни направи се активирани низ пустините во САД, Алжир, Казахстан.... па луѓето таму немаат гајле, последиците се минимални.
--- надополнето: Oct 30, 2011 12:08 AM ---
Израелската воена академија за пилоти не вика дека Израелски пилоти се обучувале во Турција. За жал, јас не можам ништо да разберам од твојот линк пошто е на јазик кој не го разбирам.Human,sega Turcija e 6-ta voena sila vo svetot so si sve komplet, a do lani bea 10 ta sila, i od 10 sega se 6 ta sila.. hihihihi![]()
http://www.globalfirepower.com/
Сигурно се работи за некоја мисија...
И повторно правиш грешка, Турција НЕ Е шеста воена сила, Турција е шеста најбројна армија. Разликата, како што ти имам објаснато многупати е огромна.
За тоа кој е во право, слободно може да пресудат читателите.
--- надополнето: Oct 30, 2011 12:09 AM ---
Не.Брату Турција поседува вакум-бомби?
Такви бомби засега поседуваат само Русија и САД, од кои, таа на Русија е значително помоќна.