Он.нет со нови Solo (adsl) пакети!

Статус
Затворена за нови мислења.

KaiTekk

R&B boy
Член од
17 март 2006
Мислења
1.045
Поени од реакции
22
ова можеби ќе звучи како чудно прашање, меѓутоа:
IP subranges и да земам нов ADSL од оннет ќе останат 85.30 и 217.16 ?

Член од
6 септември 2007
Мислења
190
Поени од реакции
49
Mozebi uste utre posle 12h, a najsigurno vo ponedelnik. Treba da go doneses stariot dogovor i posledna platena smetka od Wadsl-ot i licna karta se razbira.

Фала за информацијата , а дали цената на претплатата останува иста како и досега или има и тука некоја измена......... фала уште еднаш

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
ова можеби ќе звучи како чудно прашање, меѓутоа:
IP subranges и да земам нов ADSL од оннет ќе останат 85.30 и 217.16 ?

Еве сега каитек ќе ни каже која понуда е најмногу hacker-friendly

Член од
6 септември 2007
Мислења
3
Поени од реакции
0
Фала за информацијата , а дали цената на претплатата останува иста како и досега или има и тука некоја измена......... фала уште еднаш
Cenata e ista ko za dosegasniot Wadsl - 1090 den. +ddv. Kako sto mi kazaa go vovele ovoj paket za da ne se pocustvuvaat obespraveni onie sto ne mozat da migriraat na noviot Solo 15 poradi nemanje na tel. od MT ili nemanje na tehnicka moznost za instaliranje na Solo 15 zatoa sto e na Adsl tehnologija. I dogovorot ostanuva so isto vremetraenje ako si potrosil pomalku od 1 godina. Samo ako si potrosil poveke od 1 godina togas ti vazi za 1 godina od denot na migracija. Ama mislam deka ne e strasno da ti trae dogovorot mesec-dva poveke od inicijalniot a da dobies migracija na 50% pogolem paket bez apsolutno nikakva maka, trosok a i po ista cena.

Член од
3 октомври 2005
Мислења
68
Поени од реакции
15
T2000 (или кој знае), а дали на WADSL после 15те гига ќе спуштаат на 32/32 или у анексот ќе стои дека ќе се доплаќа 106 денари за гигабајт?

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
T2000 (или кој знае), а дали на WADSL после 15те гига ќе спуштаат на 32/32 или у анексот ќе стои дека ќе се доплаќа 106 денари за гигабајт?
Се доплаќа по гига бајт, така стои во понудата.
Реков и претходно, мене лично ми одговара, пошто останувам без нерви кога ќе ме успорат, 2 -3 дена пред крај на месецот (обично тогаш надминувам лимит) и не можам да завршам работа, а работата ми е поврзана со употреба на нет. За тие 2-3 дена откако ќе го надминам лимитот, сигурно нема да потрошам повеќе од 1 гига (90 денари).

Всушност, нема да потрошам ни 90 денари, пошто од досегашниве 10 гига ќе си мигрирам на 101 гига. Пуна капа.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Се доплаќа по гига бајт, така стои во понудата.
Реков и претходно, мене лично ми одговара, пошто останувам без нерви кога ќе ме успорат, 2 -3 дена пред крај на месецот (обично тогаш надминувам лимит) и не можам да завршам работа, а работата ми е поврзана со употреба на нет. За тие 2-3 дена откако ќе го надминам лимитот, сигурно нема да потрошам повеќе од 1 гига (90 денари).

Всушност, нема да потрошам ни 90 денари, пошто од досегашниве 10 гига ќе си мигрирам на 101 гига. Пуна капа.

Сега се јавив во Онет на 02 511-0000 и ми рекоа дека нема да има пакет WADSL со 15gb.

Мистичен тој пакет за WADSL во старт нема да биде ист затоа што ќе биде на 512kbps(како што тврди T2000).

И не сакам да се доплаќа.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
До сега (веќе година дена откако сум нивен корисник) ме служи, што да ти кажам :)

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Ете задоволен јузер од ОН.НЕТ :) доволно за да се приклучам....значи човек кој што неговиот интернет го користи за бизнис работи(незнам точно што и не се мешам) ама сепак е ПОВЕЌЕ ОД ЗАДОВОЛЕН...а јас па за моите домашни џаболебарски намери ќе бидам уште по задоволен. Нели?

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Јас го имам повеќе од година (14 месеци) и сум делумно задоволен.

WADSL добри страни

- супер брзо, 512kbps од WADSL се 61kb/s, за разлика од 512kbps, кај МТнет кои беа 55kb/s
- пингот е невиден има за 30% подбар пинг Онет WADSL отколку МТнет ADSL
- гигабајтите не се трошат толку како кај МТнет, некаде за 20% повеќе симнувам одколу на МТнет
- нема влијание атмосферските услови, сум имал коска интернет при големи ветрови и пороен дожд
- немаш претплата за фиксна линија

лоши страни
- техничка поддршка, баш денеска имав типичен проблем со нив

Но, само заради последново, со техичкава поддршка досега зажалив што кладов WADSL. Неверувам дека нешто ќе се смени и со ADSL. Мислам дека проблемот уште повеќе ќе се изрази, заради поголемиот број на корисници.

Затоа сакам да си го истерам договорот до крај, и ако имаат доблест од Онет да ми ги овозможат новите пакети да ги имам на WADSL.

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Тенеќе јас сум имал прилично многу разговори со луѓе од техничката подршка на МТ и на ОНнет не за кај мене дома, туку за кај другари кај кои се укакала работата ептен....исто мислење.
Треба сите да сватиме, дека техничката подршка е исто што и ти, обични смртници со чувства. Значи може некој да се однесува лошо, исто како што и ти може во афектна состојба да изреагираш бурно „ШО КОЈ НА К**** НЕАМ ИНТЕРНЕТ?„ а од таму некој дечко да ти каже со учтив тон „Момент господине кажете ми што поточно се случува„.....али после 5-6 такви дерења на телефон едноставно му пука филмот и почнува да се однесува како „сероња„. Нормално е тоа, знаеш како иде АКО НЕ ТИ Е ДЕНОТ НЕ ТИ Е.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Тенеќе јас сум имал прилично многу разговори со луѓе од техничката подршка на МТ и на ОНнет не за кај мене дома, туку за кај другари кај кои се укакала работата ептен....исто мислење.
Треба сите да сватиме, дека техничката подршка е исто што и ти, обични смртници со чувства. Значи може некој да се однесува лошо, исто како што и ти може во афектна состојба да изреагираш бурно „ШО КОЈ НА К**** НЕАМ ИНТЕРНЕТ?„ а од таму некој дечко да ти каже со учтив тон „Момент господине кажете ми што поточно се случува„.....али после 5-6 такви дерења на телефон едноставно му пука филмот и почнува да се однесува како „сероња„. Нормално е тоа, знаеш како иде АКО НЕ ТИ Е ДЕНОТ НЕ ТИ Е.

Хе Хе. Камо да ми се дерат по телефон, проблемот е што НЕМОЖАМ ДА ГИ ДОБИЈАМ, НЕ СЕ ЈАВУВААТ!

А јас плаќам 3 денари минута...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom