Омо-Илинден возобновена во Бугарија

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
16 јули 2006
Мислења
22
Поени од реакции
0
NeRtHuS_ErDa напиша:
Are de,i az ti govorq na bulgarski ama ne sam bulgarka :P Tova 4e nqkoi po6e ili govori na nqkakuv ezik ne go pravi ne znam si kakuv. Ama dobre vidqhme 4e ste umni,sega mojete da si lqgate,pozvolqvam Vi.Are leka i meka...I dohodna :) Pa pa
ск'па :wub: , един от родителите ми е филолог и преподава б'лгарски на чужденци от повече от 25 години. скромнијат му опит на тоз родител е, че чужденците трудно, ама много трудно го усвојават тоз сложен б'лгарски език и много ги м'чи дори и след 10 години прекарани у нас, това че ти го говориш почти перфектно говори само едно ... сети се сама какво ...

Член од
16 јули 2006
Мислења
22
Поени од реакции
0
Bacillus gagous напиша:
Ај да се вратиме назад на темата а тоа за ОМО-Илинден пирин.
И да ве прашам сега испадне да во септември сепак се соберат 5000 потписи, и тоа им дава за право да формираат политичка партија.
И вие тука ништо не можете да направите, и бидете сигурни во едно нешто Р. Македонија нема намера да се меша и да ја финансира таа партија туку таа партија ќе си се финансира од членството.
Ќе видиме и колкаво членство ќе има и како ќе се одрази на политичкиот живот во Р. Бугарија.
А дали тоа според вас е правилно или дали тоа вам ви се допаѓа или не тоа ќе си остане за вас, ама факт ќе биде дека сепак постои политичка партија од луѓе кои се сметат за Македонци кои го зборат Македонскиот јазик, а не некој бугарски дијалект.
Тази "партија" и сега се организира и финансира от србоманите в'в ФИРОМ. С'бират подписи от стари и полуграмотни хора, които дори не знајат за какво се подписват. С'жалјавам, че не записах един репортаж от учредителното им с'брание, на което дори не допуснаха журналисти в залата, за да видите какви неграмотни дјадовци бјаха докарали в залата за да с'берат необходимата бројка от 300 човека и пак не ја с'браха.

Член од
16 јули 2006
Мислења
22
Поени од реакции
0
И когато споменавате Хомовците спомнете си каква провокација спретнахте на учредителното с'брание на Радко преди 6 години. Оште с'дјат 2 б'лгарчета за това "че уж били набили" нјакак'в журналист, а хв'рлилите бомбите и димките никој за ништо не ги преследва.

Радко, за разлика от ХОМО не са политическа партија. А Македонија ги забрани.

http://www.focus-news.net/?id=n474516

Член од
16 јули 2006
Мислења
22
Поени од реакции
0
Официјална Софија потврди: Љубчо Георгиевски е бугарски државјанин - екс-премиерот нема коментар

Љубчо Георгиевски има бугарско државјанство – официјално потврдуваат властите во Софија. Изјавата на шефицата на прес – службата на бугарското претседателство Бојка Башлиева ја пренесува софискиот весник „Монитор“ во текстот со наслов „Поранешниот премиер на Македонија стана Бугарин“. „Тоа што го потврдив за ’Монитор’ , можам да го потврдам и за вас“ - изјави Башлиева за Канал 5. Бугарската агенцијата „Фокус“ пишува дека државјанството на екс - премиерот му било издадено на крајот на мај. Указот го потпишал заменик – претседател на бугарија Ангел Марин, чија уставна надлежност е доделувањето државјанства. Според „Фокус“ државјанството на Георгиевски му било врачено во хотел во Благоевград. Документите на, како што јавува оваа агенција, бугарскиот државјанин Љубчо Георгиевски со адреса во Благоевград биле завршени минатата седмица од тамошните општински власти. Градоначалникот на Благоевград Лазар Причкапов денеска не беше расположен за изјави.

„Не можам да зборувам сега, на пат сум“, вели Причкапов.

Причкапов остана недостапен, за да ја потврди или демантира информацијата. Наводно во барањето за државјанство, Георгиевски навел дека неговите родители по потекло се Бугари, за што приложил и документи. Екс – премиерот денеска без коментар, откако вчера ја отфрли веста која прв ја пласираше весникот „Струма“. Официјална софија го тврди спротивното – дека Георгиевски веќе е бугарски државјанин.

(16.07.2006)
Автор: Владимир Мирчевски
vladimir.mircevski@kanal5.com.mk

http://www.kanal5.com.mk/ShowNews.aspx?ItemID=14153&mid=1500&tabId=1&tabindex=0
:bravo: Љубчо

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Омуртаг' напиша:
Тази "партија" и сега се организира и финансира от србоманите в'в ФИРОМ. С'бират подписи от стари и полуграмотни хора, които дори не знајат за какво се подписват. С'жалјавам, че не записах един репортаж от учредителното им с'брание, на което дори не допуснаха журналисти в залата, за да видите какви неграмотни дјадовци бјаха докарали в залата за да с'берат необходимата бројка от 300 човека и пак не ја с'браха.

Грешка си владата на Р. Македонија во никој случај не ја финасира таа партија, ама може постојат луѓе кои донираат пари за таа партија, ама тоа не финансирање од страна на државата, да се разбереме, башка не знаете какви си финансиските услиови на државата за да можете да да разберете дали државата има пари за такви работи.
А за тоа кој ја сочинува партијата и како тоа и не ебитно бидејќи и тие имаат право, како и сите останти граѓани на Р. Бугарија.
И кај нас има една партии кои неможат поради малиот број на членови ништ да постигнат на политичката сцена ама сепак постојат, бидејќи ги исполнуваат правилата за создавање на партија.
Затоа не се бунете, нека се создаде партијата па ќе видиме колкав одзив ќе има таа партија, од кај да знаеме може навистина поради староста на членовите и нелогичноста на нејзиното постоење сама ќе се распадне, ама можеи ќе собере поголемо членство па од кај да знаеш можеби и ќе успее да земе место во парламент, останува да видиме, се друго се само претпоставки кои немора ништо да значат.

Член од
16 јули 2006
Мислења
22
Поени од реакции
0
Bacillus gagous напиша:
Грешка си владата на Р. Македонија во никој случај не ја финасира таа партија, ама може постојат луѓе кои донираат пари за таа партија, ама тоа не финансирање од страна на државата, да се разбереме, башка не знаете какви си финансиските услиови на државата за да можете да да разберете дали државата има пари за такви работи.
А за тоа кој ја сочинува партијата и како тоа и не ебитно бидејќи и тие имаат право, како и сите останти граѓани на Р. Бугарија.
И кај нас има една партии кои неможат поради малиот број на членови ништ да постигнат на политичката сцена ама сепак постојат, бидејќи ги исполнуваат правилата за создавање на партија.
Затоа не се бунете, нека се создаде партијата па ќе видиме колкав одзив ќе има таа партија, од кај да знаеме може навистина поради староста на членовите и нелогичноста на нејзиното постоење сама ќе се распадне, ама можеи ќе собере поголемо членство па од кај да знаеш можеби и ќе успее да земе место во парламент, останува да видиме, се друго се само претпоставки кои немора ништо да значат.
Конституцијата на Република Б'лгарија забранјава с'штествуването на партии на етническа основа у нас.

ХОМО нјама да получи регистрација в никој б'лгарски с'д, дори и да с'берат подписите на 5001 човека, които не знајат за какво се подписват.

Толкова по темата за тјах.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Омуртаг' напиша:
Конституцијата на Република Б'лгарија забранјава с'штествуването на партии на етническа основа у нас.

ХОМО нјама да получи регистрација в никој б'лгарски с'д, дори и да с'берат подписите на 5001 човека, които не знајат за какво се подписват.

Толкова по темата за тјах.
Еднаш им беше забрането од стран на Р.Бугарија, таа одлука беше обжачлена на судот за човекови права, Р. Бугарија беше казнета за непочитување на човековите права, мислам дека сега Р. Бугарија не би сакала да си го пролонгира влезот во ЕУ само поради една партија која според вас нема да опстане долго.

Член од
15 ноември 2005
Мислења
355
Поени од реакции
1
Омуртаг' напиша:
ск'па :wub: , един от родителите ми е филолог и преподава б'лгарски на чужденци от повече от 25 години. скромнијат му опит на тоз родител е, че чужденците трудно, ама много трудно го усвојават тоз сложен б'лгарски език и много ги м'чи дори и след 10 години прекарани у нас, това че ти го говориш почти перфектно говори само едно ... сети се сама какво ...
Da naistina govori edno-4e sam filolog i 4e govorq 6 ezika (ne gi vkliu4vam surbskiq i bulgarskiq,6to? mi 6oto to po4ti vsi4ki slavqnski ezici sa edno i su6to ne6to,si razli4ni prefiksi i sufiksi i sram me e da se hvalq 4e znaq surbski ili bulgarski) are lekaaaaaaaaaaaaaaaaaa! :)

Член од
16 јули 2006
Мислења
22
Поени од реакции
0
NeRtHuS_ErDa напиша:
Da naistina govori edno-4e sam filolog i 4e govorq 6 ezika (ne gi vkliu4vam surbskiq i bulgarskiq,6to? mi 6oto to po4ti vsi4ki slavqnski ezici sa edno i su6to ne6to,si razli4ni prefiksi i sufiksi i sram me e da se hvalq 4e znaq surbski ili bulgarski) are lekaaaaaaaaaaaaaaaaaa! :)
изобшто не си права. от ср'бскија разбирам отделни думи, но трудно хваштам смис'ла на цјалото изречение. двата езика са близки, но и далечни.

както виждаш обаче с вашија говор нјамам никак'в проблем. и не само, всички б'лгари сме така ... странно ... :lud:

Член од
16 јули 2006
Мислења
22
Поени од реакции
0
Bacillus gagous напиша:
Еднаш им беше забрането од стран на Р.Бугарија, таа одлука беше обжачлена на судот за човекови права, Р. Бугарија беше казнета за непочитување на човековите права, мислам дека сега Р. Бугарија не би сакала да си го пролонгира влезот во ЕУ само поради една партија која според вас нема да опстане долго.
Влизането на Б'лгарија в ЕС на 01.01.07 не подлежи на никакво с'мнение.
И какво и как е казал нјакак'в с'д не е проблем за Б'лгарија.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Омуртаг' напиша:
Влизането на Б'лгарија в ЕС на 01.01.07 не подлежи на никакво с'мнение.
И какво и как е казал нјакак'в с'д не е проблем за Б'лгарија.
Тоа значи дека нема да биде никаков проблем да граѓаните на Р. Бугарија си го остварат своето право на оформување партија, нормално доколку го оствараат бројот од 5000 потписи за тоа.

Член од
25 јуни 2006
Мислења
3
Поени од реакции
0
Koga Zapadna Makedonija predobije avtonomija,togava Pirina ke ima avtonomia,cuk! Nama nacin,vidite kolku nogu partii ima vo BG,i?Sicko e za para :)Vie si kukajte kolku si sakate,ama Stojko ke vozi novo BMW i ke mu e preku k*r sto se slocuva so tie 500 luge koi se mislat za makedonci ali ako nekoj od MK kaze jedna duma za avtonomija,ke gi izbirsat kako naakan guz i ke gi pratat da se ucat na politka vo albanija! ajde pozdrav i ne zborite gluposti! OMO e kako Titanik!

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
val4ak напиша:
Koga Zapadna Makedonija predobije avtonomija,togava Pirina ke ima avtonomia,cuk! Nama nacin,vidite kolku nogu partii ima vo BG,i?Sicko e za para :)Vie si kukajte kolku si sakate,ama Stojko ke vozi novo BMW i ke mu e preku k*r sto se slocuva so tie 500 luge koi se mislat za makedonci ali ako nekoj od MK kaze jedna duma za avtonomija,ke gi izbirsat kako naakan guz i ke gi pratat da se ucat na politka vo albanija! ajde pozdrav i ne zborite gluposti! OMO e kako Titanik!
Пу, ебате среќата....прво „мислење” и тоа директно у политика, кај таков баксуз?:tapp: или може другиве подфоруми не им ги разбирате насловите а?

Член од
19 мај 2006
Мислења
419
Поени од реакции
5
Izgleda kako site da se prateni na sajtot da sirat nekoja svoja propaganda

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom