Омилен лик од серија? (ЧИТАЈ ПРВ ПОСТ!!!!!!!!!)

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Коа ми го избришавте Владо ај да ставам други некои актери.

Чарли Харпер

Еден од најсмешните ликови во серии кои сум ги гледал досега. Многу го обожам по фаците кои ги прави и по смислата за хумор која ја има во секој момент, го живее сонот на секој маж на светот преку ден (ако не и секој) има сеск со друга жена.

Рушен

Изгледав 4-5 епизоди од она турската серијата што беше (и го заборавив името) и најголем впечаток ми остави овој Рушен (ако не му го грешам името). Ми остави впечаток поради односот кога дедо му ќе му се развика.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.171
Поени од реакции
30.334

Хомер од Симпсонови. Затоа што е култен, смотан, и на некој искривен начин, реален.

I've always wondered if there was a god. And now I know there is -- and it's me.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.163
Поени од реакции
10.129
Мислам дека и самиот ник кажува. Омилен лик ми е Шон Спенсер од Psych :)
Многу јако глуми, многу зезанции треска и тоа мртов озбилен. Ако си ја гледал серијата едноставно мора да го засакаш како лик :)

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.738
Поени од реакции
4.496
L - Death Note

http://deathnote.wikia.com/wiki/L_(character)
Еден од двата протагонисти во аниме серијата Death Note.

На некој начин супер детектив т.е Шерлок Холмс во аниме светот.
Прилично мистериозен карактер со доста необични навики.
Исклучително интелегентна особа, има тенденција да ги проверува фактите повторно и повторно.Се што прави е прецизно и аналитички осмислено.Често ги залажува противниците со тоа што ги става во состојба на лажна сигурност.
Превзема драстични мерки да ги реши случаевите на кои работи.
Некои луѓе размислуваат „внатре во кутијата“, некои „надвор од неа“, он размислува како да “не постои кутија“.

Користи суптилни дезинформации за да ја постигне целта т.е лаже.
Но, и покрај се е човек кој се грижи за оние околу него па и пошироко, се грижи за правдата да биде извршена.

Начинот на кој јаде слатки, начинот на кој седи и се движи, начинот на кој размислува и прави стапици, способноста да размислува пет чекори пред противникот итн.

Цитати...
“I just can’t sit any other way than this. If I sit the way other people do, my reasoning ability drops by 40%.”
“Risking your life and doing something that could rob you of your life are exact opposites.”
“There are...many types of monsters in this world: Monsters who will not show themselves and who cause trouble; monsters who abduct children; monsters who devour dreams; monsters who suck blood, and...monsters who always tell lies.
Lying monsters are a real nuisance. They are much more cunning than other monsters. They pose as humans even though they have no understanding of the human heart. They eat even though they've never experienced hunger. They study even though they have no interest in academics. They seek friendship even though they do not know how to love. If I were to encounter such a monster, I would likely be eaten by it. Because in truth, I am that monster.”
" If you keep the secret, this strawberry is yours."

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
Докторот.
Што да се каже за него освен дека е најголемиот нерд во цел универзум, секогаш има нешто да каже и тоа паметно, да се извади од гомна и има сикрет план за се. Тука би ги ставил Тенант и Смит, без Крис, сум пишал зашо во друга тема. Епа како лик докторот може да направи и доживее се што би замислил земскиот човек и повеќе. Скоро бесмртен е и има кул придружници. Џабе го опишувам, сите го знаете..

Хети од NCIS LA. Сеа ќе помислите имам фетиш спрема џуџиња :D Хети им удара спустови на сите можни вработени во ncis. Има проживеано се и свашта, знае кунфу и со голи раце уби двајца вооружени бабачковци. Обожава јапонско чајче и е најкул шефче од американските енсиајес/сиесај серии.

Еш, или Ешли од Hustle. Ликов е експерт за се. Знае се за се. Од алармни системи до фејкирање на антички шишиња со вино. Роден измамник и е важна алка во неговата банда. Го обожавам кога го заебе Ед и му земе пари без овој да примети :ROFLMAO: Пред се е нерд и го обожавам.

HristijanWR10

Bryan Kearney
Член од
11 април 2012
Мислења
10.765
Поени од реакции
20.485
Жика Павловиќ

Единствениот актер на овие простори кој без проблем би изиграл сите ликови во една серија и неговиот способмост за хумор.

Барни Стинсон

Затоа што во потвест скоро секој сака да биде Барни на еден ден(од HIMYM, не приватен живот:icon_mrgr:)

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
^ Го пишав јас Докторот, ама само 10-от, иако и 11-та ми е еден од најомилените ликови. И да, ги сметам за различни зашто секогаш поинаков карактер има.

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
^ Го пишав јас Докторот, ама само 10-от, иако и 11-та ми е еден од најомилените ликови. И да, ги сметам за различни зашто секогаш поинаков карактер има.
Да, проверив и видев, па го тргнав тоа. :)
Инаку јас генерално го опишав неговиот лик, она што и двајцата го имаат без подлабоко да навлезам во нивниот карактер.

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
Еден и единствен Walter White, човекот на кој светот му се сруши и се смени за 360 степени. Пример затоа каков татко треба да се биде во овој суров свет кога работите ќе згустат. И покрај што му диjагностицираа рак собра сили да се бори за своето семејство и си постави јасна цел. Нема лабаво семејството е на прво место, све друго е небитно :D

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678

1.Benedict Cumberbatch-Шерлок Холмс- ставаш слушалки, пуштатш епизода и одма sherlocked си , самото движење и елеганција ја прави серијава максимално интересна
i got me some cumbers wumbers bumbers

2. Jeremy Brett- Шерлок сениoр
шерлок фан сум освен овој елементари не ми е гледан, ама овој ми е тотално by the book, приказните на дојл кога ги читав го замислував шерлок баш како што го преставува Џереми Брет.

3. актеров ми беше цела серија, кога ја гледав на А1/А2 ја чекав секој сцена негова за да го слушнам неговиот хумор, и стварно секогаш успеваше да ме насмее

4. првпат видов што значи интелегентен хумор кога ги гледав 3тата и 4тата сезона на blackadder, толку се имам смеено на неговите wits and jokes и класичните високостилски одјебувања што му ги правеше на луѓето кој ги мразеше :pos:
имам и други ама моментално само на овие ми текнува :)

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Да не се повторувам со останатите(колку што забележав го нема) го додавам Nathan од Misfits. Ликот е доказ за тоа како може една серија да клапне, по заминувањето на некој од неа. Башка од интересната приказна, ликот додава на хуморот и ја прави целата серија позабавна, поинтересна за гледање. Го има идиотското во себе, непредвидлив е, директен, додава постојано на динамика.

Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.082
Patsy Stone од британската серија Absolutely Fabulous. Ја прикажуваа порано на Шител у времето кога торентите за обичните смртници беа научна фантастика. Кој ја гледал серијава знае. Женава живее само на алкохол, цигари и други забранети супстанци. Позната по реченицата "I haven't eaten anything since 1973". Кој ја нема гледано серијата топло ја препорачуем, британски хумор из д реал шит.

Z

zmej gorjanin

Гостин

Артур од King of Queens. :icon_lol: За мене носечкиот лик во цело шоу, иако минутажата не му е многу голема. Има легендарни реплики, off the beat хумор, често на свој начин си ги сфаќа или не ги сфаќа работите, живее у подрум и се издерава на секој што му оди контра. :) Кога се ќе се сублимира е еден од посмешните ликови генерално од ситкомите.

Член од
14 март 2013
Мислења
2.875
Поени од реакции
8.678
Јас ќе одам со двајца од најомилените.

Лирој Џетро Гибс - NCIS

Човеков зрачи со авторитет при самото појавување во сцената. Премногу е посветен на работата, и никогаш не отстапил од правилата - тие неговите. Претрпел многу во животот и за восхит е како после се' се изградил во оваа личност што секој би ја посакал за пријател, а богами никој за непријател. Има некоја посебна мистериозност во него што и после 10 сезони го прави многу комплексен и длабок, многу длабок. Што би рекол еден пријател, 30 сезони нема да бидат доволни за да се обработи овој лик целосно. Секоја чест за актерот како го претставува.

Рендал Винстон, градоначалникот на Њу Јорк - Spin City

:pos::pos:

Само кога ќе се потсетам дека постои ликов и нешто во мене одма ме прави среќен. :) Човеков ти е измислен за улогата. Висок, строен, авторитетен на изглед - прав политичар ко што го доликува. Ама ко ќе видиш која цепеница е, доволни се две сцени да го засакаш. :D Во Spin City цел тим, цела актерска екипа како целина беа тотално погодени. И после Мајкл серијата остана на тоа високо ниво на кое што беше, секако благодарение на тимот. Ги спомнав сите, но дефинитивно некој што најмногу ме смее и расположува и ден денес е толку овој човек. Па како само наивно влегува во сплетки, па како сплетките после тоа го заобиколуваат на сите можни начини и сите ''страдаат'' освен тој, е тоа е уметност.:pos: Секоја чест на актерот, и на тој што го измисли ликов.

Секако дека имам уште релативно многу омилени ликови од серии, но доста се за сега.

Kajgana Shop

На врв Bottom