- Член од
- 24 февруари 2012
- Мислења
- 1.012
- Поени од реакции
- 2.154
[
vo pravo kriv sum jas sto sum bil zirant na nestabilni luge moja e samo greskata sto sum se nafatil da bidam zirant
kako prvo bi mu se odmazduval radi toa sto ne go vraka a mene mi kratat od plata radi negovi zaebancii
i radi negovi zabancii tebe ti stoi zivotot vo mesto ne moes da ides napred radi toa sto mu vraks kredit na nego ne mozes da gi zapises decata na fakultet ne mozes da izlezes so drustvo ne mozes zastedis nekoj denar kola da si kupis ne mozes na odmor da otides i poleka se naviknus na toj nikakov zivot dodeka toj si zivee turbo i gajle mu e za se
i da vo vrska so zadovolstvata site rodnini i site prijatelki sto gi imas da ti se falat koj grcija koj bugarija koj crna gola bile na odmori a ti radi toj st te zaglavil da nemozes na eban vikend do ohrid da otides i na masa samo da sedis i da gi slusas nivnite prikazni ......
epa izivini ali ova ne go oprostuvam pa koj saka neka e ......
Aма неееееееее... ај од почеток,пак ке повторам и добро ме беше сфатил...Не можеш и не треба да бидеш жирант на секој човек кој не ти е од доверба.Ако јас те среттнам на улица,ти велам :Брат биди ми жирант жими све ке ти бидам должна цел живот...ваков и таков ми е животот...Ке се сожалиш ке прифатиш,јас си свиркам ти отплакаш кредит на крај...Во кого е грешката?Во тебе секако а во мене нема да биде така да ке сметам дека нема потреба од одмазда...ти си ми верувал и тоа е тоа...И како ке ми вратиш? Од што ке ме лишиш?Ке дојдеш од дома и се ке ми земеш?Ке ме пријавиш во полиција?Трет начин?
Абе јас цел мој живот немам отидено на одмор а сум имала шанси кои не сум ги искористувала и пак сум слушала фалби од роднини и пријатели...Но знаеш што?На човек не можеш да му ја замолчиш устата...Секогаш ке постојат секаков тип на луѓе.Никој не те тера да ги слушаш...А кога зборуваме за начинот на одмазда..зар не мислиш дека најпрвин е најдобро да седнете на заедничка маса и да побарате компромис прифатлив за двајца отколку да си го трошиш времето?