pinky**
..all over again..
- Член од
- 16 декември 2005
- Мислења
- 383
- Поени од реакции
- 4
zoshto mislesh taka pa i jas ne odam vo crkva od veligden na veligden plus pijan pa ne sum rekol deka ne sum vernik bog ne e vo crkvata shto kje baram tamu jas bog go nosam vo mene i veruvam vo nego bog za mene ne se vika isus i nemozam da mu dadam ime na neshto nadprirodno!!! pozz
Според тебе не мора , дури и не треба да се иде во црква за да се докаже дека си верник , па тогаш зошто апостол Павле се труди толку многу да основа Божји Дом и Храм -црквата, за жал некои работи малку се злоупотребуваат дури се оди во крајности но сметам дека одењето во црква е составен дел од верата кој ја носиш во себе , не поради тоа што одам на црква секоја недела дури и повеке денови во неделата тоа не ме прави вистински верник , но како што рековме делата го покажуваат своето.
Мене одењето во црква ме прави исполнета , самото тоа што ќе бидам во близина со луѓе кои го чувствуваат истото што и јас ме охрабрува и ми дава сила. За мене тоа претставува вистински благослов што Бог ми дозволува слободно да бидам во Неговиот дом и да го прославувам .