Пробај глеј филм на А1 или Телма на LCD, не дај боже 1080p телевизор. Траги оставаат по екран ко Пикасо да го сликал телевизорот.Џабе ви е LCD/Плазма... 16:9 слика неможиме да дочекаме да видиме, шо остана за HD Ready или Full HD. Ако имате LCD, ви преостанува да гледате филмови преку DVD кој што имаат солиден квалитет. Телевизиската слика што ја дистрибуира T-Home, Boom, Total не е толку лоша на странските канали, но затоа сите балкански телевизии вклучувајќи ги и нашите имаат застарена опрема и дистрибуираат лоша слика.
Така да засега мојот избор останува обичен телевизор, со барем 32 инчен екран (72 цм беше??)... и решен проблемот.
Почнаа и нашиве телевизии веќе да ја менуваат опремата и да емитираат слика за новите LCD/Plasma телевизори, ова сега засега го имам забележано само на Сител Телевизија а за другиве мислам дека уште не почнале. Јас имам у детска обичен телевизор и кога пуштам на Сител луѓето се издолжени и недај боже да гледаш некој филм, има очите ко на жаба да ти излезат. Ќе треба летово изгледа да зимам LCD за у соба.:smir:Пробај глеј филм на А1 или Телма на LCD, не дај боже 1080p телевизор. Траги оставаат по екран ко Пикасо да го сликал телевизорот.
Плазмата има рок на траење одредени работни часови .. а како шо ми е пуштен по цел ден и кога сум и кога не сум дома .. тешко би се одлучил за него ..Plasma ТВ спореден со LCD ТВ
Каква е разликата?
Термините “plasma” и “LCD” често се користат наизменично однесувајќи се на телевизори со рамен екран. Но во реалноста, plasma и LCD телевизорите се многу различни. Plasma екраните користат мали плазма келии наполнети со елекрична волтажа за да создадат слика. LCD (Liquid Crystal Display) екраните користат течен кристал поставен помеѓу два слоја на стакло кој потоа е наполнет за да создаде слика.
Иако и двете технологии можат да понудат одлични резултати, сепак постојат разлики во можностите и квалитетот на сликата.
Морав да информирам за разликите, бидејќи членовите погоре очигледно не прават разлика помеѓи ЛЦД и Плазма, тие мислат дека тоа е истоПлазмата има рок на траење одредени работни часови .. а како шо ми е пуштен по цел ден и кога сум и кога не сум дома .. тешко би се одлучил за него ..
инаку квалитетот на слика не е за потценување секако ... подобар и те како од ЛЦД ..