Обичен телевизор или LCD плазма телевизор

Обичен телевизор или LCD плазма телевизор ?

• Вкупно гласачи
    38
Член од
15 јули 2007
Мислења
15.800
Поени од реакции
8.222
Каков телевизор имате Обичен телевизор или LCD плазма телевизор?
Што мислите на кој подобра би била сликата ако гледаш со антена или ако гледаш дигитална телевизија ,IPTV,сателитска (Бум тв Макс тв Тотал тв)

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Прашањево... телетекст или интернет, дигитрон или лаптоп :)

thekillagorilla

Мортус
Член од
20 февруари 2007
Мислења
610
Поени од реакции
12
Ни тоа, ни тоа,
Најди си некој телевизор што е FULL HD да има одличен звук и да ЧИТА ФИЛМОВИ ОД USB, јас имам Samsung LED 6000 серија и одличен ми е

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
Мојов е како фрижидер , ама ме служи. Се разбира дека е подобро ЛЦД ама ќе те чини два суви џеба сливи .

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Џабе ви е LCD/Плазма... 16:9 слика неможиме да дочекаме да видиме, шо остана за HD Ready или Full HD. Ако имате LCD, ви преостанува да гледате филмови преку DVD кој што имаат солиден квалитет. Телевизиската слика што ја дистрибуира T-Home, Boom, Total не е толку лоша на странските канали, но затоа сите балкански телевизии вклучувајќи ги и нашите имаат застарена опрема и дистрибуираат лоша слика.

Така да засега мојот избор останува обичен телевизор, со барем 32 инчен екран (72 цм беше??)... и решен проблемот.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Џабе ви е LCD/Плазма... 16:9 слика неможиме да дочекаме да видиме, шо остана за HD Ready или Full HD. Ако имате LCD, ви преостанува да гледате филмови преку DVD кој што имаат солиден квалитет. Телевизиската слика што ја дистрибуира T-Home, Boom, Total не е толку лоша на странските канали, но затоа сите балкански телевизии вклучувајќи ги и нашите имаат застарена опрема и дистрибуираат лоша слика.

Така да засега мојот избор останува обичен телевизор, со барем 32 инчен екран (72 цм беше??)... и решен проблемот.
Пробај глеј филм на А1 или Телма на LCD, не дај боже 1080p телевизор. Траги оставаат по екран ко Пикасо да го сликал телевизорот. :)

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Пробај глеј филм на А1 или Телма на LCD, не дај боже 1080p телевизор. Траги оставаат по екран ко Пикасо да го сликал телевизорот. :)
Почнаа и нашиве телевизии веќе да ја менуваат опремата и да емитираат слика за новите LCD/Plasma телевизори, ова сега засега го имам забележано само на Сител Телевизија а за другиве мислам дека уште не почнале. Јас имам у детска обичен телевизор и кога пуштам на Сител луѓето се издолжени и недај боже да гледаш некој филм, има очите ко на жаба да ти излезат. Ќе треба летово изгледа да зимам LCD за у соба.:smir::toe:

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.800
Поени од реакции
8.222
Вестите на Сител и на Алфа формула 1 даваат во 16:9 формат

Член од
13 август 2008
Мислења
827
Поени од реакции
101
LCD плазма телевизор нормално дека е подобар

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Plasma ТВ спореден со LCD ТВ

Каква е разликата?

Термините “plasma” и “LCD” често се користат наизменично однесувајќи се на телевизори со рамен екран. Но во реалноста, plasma и LCD телевизорите се многу различни. Plasma екраните користат мали плазма келии наполнети со елекрична волтажа за да создадат слика. LCD (Liquid Crystal Display) екраните користат течен кристал поставен помеѓу два слоја на стакло кој потоа е наполнет за да создаде слика.

Иако и двете технологии можат да понудат одлични резултати, сепак постојат разлики во можностите и квалитетот на сликата.

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Plasma ТВ спореден со LCD ТВ

Каква е разликата?

Термините “plasma” и “LCD” често се користат наизменично однесувајќи се на телевизори со рамен екран. Но во реалноста, plasma и LCD телевизорите се многу различни. Plasma екраните користат мали плазма келии наполнети со елекрична волтажа за да создадат слика. LCD (Liquid Crystal Display) екраните користат течен кристал поставен помеѓу два слоја на стакло кој потоа е наполнет за да создаде слика.

Иако и двете технологии можат да понудат одлични резултати, сепак постојат разлики во можностите и квалитетот на сликата.
Плазмата има рок на траење :) одредени работни часови .. а како шо ми е пуштен по цел ден и кога сум и кога не сум дома .. тешко би се одлучил за него ..
инаку квалитетот на слика не е за потценување секако ... подобар и те како од ЛЦД ..

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Плазмата има рок на траење :) одредени работни часови .. а како шо ми е пуштен по цел ден и кога сум и кога не сум дома .. тешко би се одлучил за него ..
инаку квалитетот на слика не е за потценување секако ... подобар и те како од ЛЦД ..
Морав да информирам за разликите, бидејќи членовите погоре очигледно не прават разлика помеѓи ЛЦД и Плазма, тие мислат дека тоа е исто :)

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.800
Поени од реакции
8.222
знам дека се различни поими и Плазма и Лцд него нонстоп ги мешам двете , сум згрешил во анкетата кој може нека поправи

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Стар квалитетен Црт> ефтин Лцд.

Kajgana Shop

На врв Bottom