Обичен телевизор или LCD плазма телевизор

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување

Обичен телевизор или LCD плазма телевизор ?

• Вкупно гласачи
    38
Стар квалитетен Црт> ефтин Лцд.

Зависи колку е стар. Со тек на времето сликата кај ЦРТ (било што да е, телевизор, монитор) почнува да се деформира, боите се менуваат.

Да, али запамти дека црната т.е приказот на истата е многу подбар него кај Лцд-та, дури и од оние од средна класа! Така што за разлика од Лцд-та на црт телевизор гледаш скоро све го темните делови од филмовите. Тоа годините не го менуваат, катодната цевка со Црт телевизорите не е за потценување. Се разбира не зборам за хај енд лцд/плазми него ниска и средна класа она што се купува тука. Друго, квалитетн Црт телевизор скејлира резолуции многу подобро/поправилно него лцд/плазма од пониските класи.

обичен телевизо-
Моментално имам сони Црт 72 цм рамен екран,сега засега врши работа ,али стварно бе тема за све и свашта да се отворало,ајде и ја да пробам во мода и убавина-Тегет чорапи на светла патика или бели?

Зависи колку е стар. Со тек на времето сликата кај ЦРТ (било што да е, телевизор, монитор) почнува да се деформира, боите се менуваат.

Како да не, имам во соба еден стар Philips, бојата безпрекорно работи. Потоа во село Ei (Електронска Индустрија) истотака бојата безпрекорно работи, а телевизорот стар... стар, од времето на Југославија.

Како да не, имам во соба еден стар Philips, бојата безпрекорно работи. Потоа во село Ei (Електронска Индустрија) истотака бојата безпрекорно работи, а телевизорот стар... стар, од времето на Југославија.

Берспрекорно... Така само мислиш.

----

Иначе јас сум за ЛЦД оти добар ЛЦД е подобар од било кој ЦРТ во секој поглед. Вклучувајќи квалитет на слика. Времето напред оди, ЛЦД пред 5 години и сега се многу сменети.

Берспрекорно... Така само мислиш.

----

Иначе јас сум за ЛЦД оти добар ЛЦД е подобар од било кој ЦРТ во секој поглед. Вклучувајќи квалитет на слика. Времето напред оди, ЛЦД пред 5 години и сега се многу сменети.

Кој те излажал ? :) Времето нека оди колку сака напред се додека не спроедиш со ОЛЕД телевизор, не (ЛЕД) неможеш да го тврдиш ова нити има основа (генерално) Катодна цевка, толку ќе ти кажам само.

http://www.amazon.com/Sony-GDM-FW900-Widescreen-Trinitron-Monitor/dp/B00004YNSR

ова е најдобриот монитор/телевизор у моментов ако ги издвоиме NEC2490wuxi и Pioneer Kuro Elite Плазмите.

Запримети ги оцените сите се скоро со 5 ѕвезди ова многу, ретко се случува.

Не знам што се расправате.
Ни тоа, ни тоа.

Само еден IMAX проектор и соба од 30 метри ви треба. :)

Не бре не се расправаме само дискусија :)

Иначе проектор да! ама со голема резолуција иначе епик фејл : /

Ја би ЛЕД, :) али користам два ЛЦД и стварно сум задоволен. Мада не сум некој филмоман, али за фудбал ми прај мерак.

Ај не заебавајте технологијата лета сто години пред ЛЦД вие се карате за ЦРТ :)

Види ние не збориме за тоа што е по практично или по модерно, ние збориме чисто за квалитет на слика.

Кој те излажал ? :) Времето нека оди колку сака напред се додека не спроедиш со ОЛЕД телевизор, не (ЛЕД) неможеш да го тврдиш ова нити има основа (генерално) Катодна цевка, толку ќе ти кажам само.

http://www.amazon.com/Sony-GDM-FW900-Widescreen-Trinitron-Monitor/dp/B00004YNSR

ова е најдобриот монитор/телевизор у моментов ако ги издвоиме NEC2490wuxi и Pioneer Kuro Elite Плазмите.

Запримети ги оцените сите се скоро со 5 ѕвезди ова многу, ретко се случува.

Никој не ме излажал. Види вака. ЦРТ никогаш не беа совршениот екран па за после да се појави ЛЦД кој е со танок екран ама послаб квалитет и цело време да го стигнува ЦРТ во квалитет.
ЛЦД на почетокот беа послаби од ЦРТ но едносавно ги престигнаа. Гледам со мои очи. Само ни тие не се совршенство. ОЛЕД следува.
Тој мониторот, да е квалитетен. Ама тој влегува во исклучи веќе и е скап. Телевизор со таа густина на точки би чинел 100 000 евра. Никој нема да произведува такво нешто, а камо ли некој да го купи. Значи сега сме дојдени до момент кога меѓу ЦРТ и ЛЦД со слична цена, општо гледано ЛЦДто е подобар избор.

Или поинаку кажано, ако имаме график квалитет-цена (квалитет по x оска), цената кај ЦРТ расти многу побрзо. Само на почетокот е помала од кај ЛЦД.

За практичност егромија, да нема муабет! Ама за квалитет на слика не. Црт беа топ и уште се али ги истиснаа од употреба бидејќи беа непрактични,скапи за поризведување и пред се тешки на очи. У комшии имам Eizo Flexscan CRT можам да ти кажам дека е фантастичен монитор иако не е хај енд и ги гази сите лцд-а што сум ги видел освем мојот :pipi:(фалбаџија) :)

Како и да е генерално попрактичен и подобар избор е ЛЦД но за квалитет на слика не, поготово за контраст кршење на црната боја,агли на гледање и пред се деталноста.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom