Ножеви

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
700-800
Треба да го прашам колку точно, но мислам дека не е битно. Не е некоја голема сума

Змејко и

Гледачот Дуле од Велес
Член од
10 април 2005
Мислења
1.103
Поени од реакции
1.419
Ензо трапер Д2 ффг е моделот.
Бланкови немам, готовиот ензо зависи од челикот, одбојникот, материјалот на рачката и пиновите, во принцип од 6000 денари па нагоре.
Ја имам таков, ензо квад кор на 2.4 Мхз, 16Г ддр3. 7000 денари чини.

eMilanist

Ursus domesticus
Член од
27 септември 2007
Мислења
2.401
Поени од реакции
1.832
Еве уште еден Каресуандо 12c27ss (нобовите ако не ги разбираат називите културно нека прашаат ако веќе гугл не можат да го искористат), венге и месинг:

Фамилијарна слика:

И една групна со мал дел од колекцијата:
.

Член од
12 јануари 2008
Мислења
356
Поени од реакции
18
Мора ножеви има уште во хубо, и се движат од 500 па се до 3000 денари. Мора 2000 е околу 1800 денари.

Член од
12 јануари 2008
Мислења
356
Поени од реакции
18
Освен во гтц во продавницата за оутдор опрема до томи хилфингер што се наоѓа има ли на друго место да се најдат производи од гербер? Гледав еден мултитул и тука беше околу 3500денари а истиот на амазон е 20$, што доаѓа нешто под 1000 денари. Разбирам да е поскапо кај нас, ама 3.5 пати поскапо?

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4 Beta

eMilanist

Ursus domesticus
Член од
27 септември 2007
Мислења
2.401
Поени од реакции
1.832
Колку што знам јас, кај нас нема застапници за ножеви.....освен можеби а Викторинокс, а сигурно имаме застапник Bahco. Повеќето ножеви што се продаваат по продавниците кај нас се со такви убави маржи.

eMilanist

Ursus domesticus
Член од
27 септември 2007
Мислења
2.401
Поени од реакции
1.832
После 6 години еве нов фиксен нож и за мене. Кован од мајстор Беца од Србија, 130мм сечиво 5мм дебело (ова е малку поголем нож од тоа што се имам навикнато да користам) 52100 карбон, стабилизарно дрво, мозаик нитни, кориан одбојник......Ножот е комбинација од БРКТ Аурора и ножот на Ray Mears.

.

eMilanist

Ursus domesticus
Член од
27 септември 2007
Мислења
2.401
Поени од реакции
1.832
Еве уште еден леуку 210мм:
.

Член од
6 јули 2013
Мислења
3
Поени од реакции
5
Дечки браво за темава, не знаев дека има македонски форум за ножеви , а посебно браво за eMilanist, не сум сретнал човек во Македонија што изработува и се разбира толку многу за ножеви, браво другар, а браво и за golub кој ете почнал и тој да изработува ножеви, само напред.
Ме радува и тоа што е доста активна темава, а и би дал еден предлог доколку има заинтересирани да направиме еден бушкрафт собир некаде по нашиве прекрасни планини, и таму на лице место да размениме мислења, а не само вака преку форуми :)

eMilanist

Ursus domesticus
Член од
27 септември 2007
Мислења
2.401
Поени од реакции
1.832
Ме радува и тоа што е доста активна темава, а и би дал еден предлог доколку има заинтересирани да направиме еден бушкрафт собир некаде по нашиве прекрасни планини, и таму на лице место да размениме мислења, а не само вака преку форуми :)
Одлична идеја.....само ќе треба време да се организираме за термин и место.
--- надополнето: 7 јули 2013 во 17:49 ---
od noz samo ova priznavam :) ova i mecka sece na polovina
Теоретски да, сече мечка на половина, ама нема да може да ја процесираш со него.
Што точно може да се прави со рамбо нож а тоа да не е глумење на самиот рамбо и мафтање со него на празно? Има мноооогу поефикасни ножеви од него....

Ејде едно прашање - која е намена на ножот?

Kajgana Shop

На врв Bottom