Ножеви

Член од
16 јули 2011
Мислења
190
Поени од реакции
120
После 6 години еве нов фиксен нож и за мене. Кован од мајстор Беца од Србија, 130мм сечиво 5мм дебело (ова е малку поголем нож од тоа што се имам навикнато да користам) 52100 карбон, стабилизарно дрво, мозаик нитни, кориан одбојник......Ножот е комбинација од БРКТ Аурора и ножот на Ray Mears.

.
Prijatele pojma nemam od nozevi i sosem slucajno zalutav na temava.Prekrasna izrabotka nozevive od estetska gledna tocka.Informativno me interesira da receme kolku e pazarnata cena eve na primer na onoj so graviranite nitni?

eMilanist

Ursus domesticus
Член од
27 септември 2007
Мислења
2.401
Поени од реакции
1.832
Prijatele pojma nemam od nozevi i sosem slucajno zalutav na temava.Prekrasna izrabotka nozevive od estetska gledna tocka.Informativno me interesira da receme kolku e pazarnata cena eve na primer na onoj so graviranite nitni?
Доколку мислиш на овој нож (најдоле на сликава):
.
Истиот е лично мој и не е на продажба, арно ама може да се направи ист таков (со различно дрво фала богу, оти баш тоа дрво веќе го немам) би коштал околу 7500 денари, поефтината верзија (без одбојник и шарени нитни - како тој над него на сликата) би коштал околу 6000 денари. Иначе моделот е Enzo trapper, на јутуб е доста често рецензиран.

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.700
Поени од реакции
288
Купив Gerber Machette Gator JR, ама не ми е доволно остар. Од кај да купам што за острење/ негде да го однесам да ми го наострат?

eMilanist

Ursus domesticus
Член од
27 септември 2007
Мислења
2.401
Поени од реакции
1.832
На пп може да се договориме за острење.
Само пази, тоа е мачета, никогаш нема да ги перформансите за сечење како нож.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Купив Gerber Machette Gator JR, ама не ми е доволно остар. Од кај да купам што за острење/ негде да го однесам да ми го наострат?
колку ја купи? од гтц на приземје?

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.916
Поени од реакции
11.285
Последниов друже Малдини ти е еден од најдобрите, дрвото посебно ми се допаѓа

eMilanist

Ursus domesticus
Член од
27 септември 2007
Мислења
2.401
Поени од реакции
1.832
Фала другар, дрвото е венге, на последните 3-4 го користам, има убава густа текстура, доста е цврсто и има убава темна боја.

Член од
24 февруари 2013
Мислења
29
Поени од реакции
6
Еве еден преправен Боуви....
Пред преправката (фабрички нож), тотално промашување....крива и неудобна рачка, одбојник претенок за боуви.....:

И после преправката, месинг, венге, кожа:

И бонус слика:

.
Боувито за продавање ти е ? Ако е која е неговата цена?

Член од
15 јануари 2013
Мислења
89
Поени од реакции
50
Еве уште еден EnZo "necker" :

.

Ножот е дизајниран како фиксен ЕДЦ нож....т.е. нож за секојдневно носење.
Aj i ja da te ispofalam, super ti e izrabotkava sho e normalno za tebe, retko praish utki. Samo edno prashanje ako mozhe: mi se chini ili ima malo svitkuvanje (dent) vo gornata tretina na sechiloto ?

eMilanist

Ursus domesticus
Член од
27 септември 2007
Мислења
2.401
Поени од реакции
1.832
Боувито за продавање ти е ? Ако е која е неговата цена?
Не е на продажба, јас само го преправав.
--- надополнето: 14 август 2013 во 21:25 ---
Aj i ja da te ispofalam, super ti e izrabotkava sho e normalno za tebe, retko praish utki. Samo edno prashanje ako mozhe: mi se chini ili ima malo svitkuvanje (dent) vo gornata tretina na sechiloto ?
Фала.
Не разбирам какво е тоа свитување, сечивото е дроп поинт, иста е косината како овој некер на средина, разликата е само во брусењето.

Kajgana Shop

На врв Bottom